به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، ممنصور امیریان گفت: ماش در پانزدهم مرداد در تناوب با گندم کشت شده و در نیمه مهر ماه نیز به برداشت شده است.
امیریان با اشاره به خاصیت حاصلخیزکنندگی این گیاه تصریح کرد: علاوه براستفاده از دانه ماش به منظور تغذیه انسان، حدود هشت تن کاه و کلش ماش نیزجمع آوری شده است که درتالیف دام ها مورد استفاده قرارمی گیرد.
به گفته امیریان؛ این گیاه از لحاظ مصرف آب بسیار کم توقع است و با سه مرحله آبیاری، محصول اقتصادی تولید می کند و از این جهت مناسب ترین گیاه برای کشت در مناطق کم آب محسوب می شود.
این مقام مسئول افزود: افزایش حاصل خیزی خاک، کاهش آفات و علف های هرز غالب در مزرعه، کوتاه بودن دوره رشدی، تثبیت ازت هوا و کاهش مصرف آب از خصوصیات منحصر به فرد گیاه ماش است.
او بیان کرد: کاشت ماش علاوه بر تولید دانه و علوفه به منظور کود سبز نیز انجام می شود و پس از مقداری رشد سبرینه ای به خاک برگردانده می شود.
ماش گیاهی از خانواده بقولات و بومی جنوب اروپا است، دارای آنتی اکسیدان های قوی است که به کاهش استرس کمک می کند. مطالعات نشان می دهند که این دانه دارای خاصیت ضد توموری هست و دانه های ماش می تواند گلوکز خون، کلسترول و سطح تری گلیسرید را کاهش دهد.