به گزارش سحاب پرس، حجتالاسلام کمال خدا داده پنجشنبه ۱۴ مهر در اختتامیه مرحله کشوری پانزدهمین دوره مسابقات قرآن «مدهامتان» در شیراز ضمن تشکر از مردم ولایتمدار شیراز برای اهتمام ورزیدن در موضوعات قرآنی اظهار کرد: موضوعات مرتبط با قرآن در شیراز طراوت، شیوایی و شیرینی بسیار زیادی دارد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: قرآن را در تمام کشور وقتی اسم شیراز میآید، به دروازه قرآن میشناسیم؛ احمدبن موسی (ع) را به کتابت وحی و خواجه شیراز را هم به حافظ قرآن بودن میشناسیم.
خدا داده اضافه کرد: شخصیتهای کمنظیری در شیراز مانند حافظ و سعدی که تمام تلاش و اهتمام آنها برای قرآن، آموزههای قرآن و شب زنده داریهایی به نام قرآن بوده، برای ما از جایگاه والایی برخوردار هستند؛ امیدواریم که بتوانیم در همه عرصههای زندگی از قرآن بهرهمند شویم و از آموزههای این کتاب بهرهمند شویم.
او بیان کرد: سیاستهای کلی ستاد کانونهای فرهنگی مساجد به این سمت خواهد رفت که این جشنواره و مسابقات در طول سال به سمت کرسیهای تفسیر و پایگاههای قرآنی برود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: این رویداد را سال گذشته آغاز کردیم و ضروری است که در سالهای آینده با یک نگاه تحولی به این مسابقات نگاه شود.باید بتوانیم حرکتهای بسیار خوبی را در این زمینه با همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در این دولت همه انتظار دارند رنگ و بوی اسلامی بودن و قرآنی بودنش بیشتر شود دنبال کنیم.
مسلمانان مراقب باشند که بیگانگان در پیروی از قرآن پیشی نگیرند
مدیر حوزه علمیه منصوریه شیراز نیز با این اعتقاد که قرآن بهترین راه سعادت بشر و نجات جامعه است، خاطرنشان کرد: مسلمانان باید مراقب باشند که بیگانگان در پیروی از قرآن از آنها پیشی نگیرند.
حجتالاسلام علیرضا حدائق گفت: برگزاری مراسم اختتامیه «مدهامتان» در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) و در جوار شهید محراب شهید آیت الله دستغیب و امامزاده میر محمد (ع) مایه مباهات سومین حرم اهل بیت (ع) است.
او افزود: حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) یک فرصت غنی و ظرفیت موثر گردشگری در فارس به شمار میرود.حضرت احمد بن موسی (ع) در کتابت قرآن و دفاع از حقوق بشر تاریخ که یک هزار برده را آزاد کرد، زبانزد هستند و برگزاری «مدهامتان» در جوار حرم ایشان یک افتخار بزرگ است.
مدیر حوزه علمیه منصوریه شیراز با اشاره به فرمودههای رسول الله (ص) عنوان کرد: در آیه ۱۵۵ سوره مبارکه «انعام» بر تبعیت از این کتاب الهی و مورد رحمت الهی قرار گرفتن تاکید شده است.
حدائق تاکید کرد: قرآن کتابی است که بنیانش قوی است و هر چه از تاریخ نزول قرآن میگذرد ارزش مفاهیم آن برای بشر آشکارتر میشود.در قرآن مطالب، مطالب استواری هستند که تغییر پذیر و تحریف شدنی نیست.
او با بیان اینکه کتاب یک منبع غنی برای انسان در تمام عرصهها و تمام مردمان است، گفت: تمام آیات قرآن برای بهتر شدن زندگی انسان در حوزههای مختلف نازل شدهاند و قرآن برای تمام انسانها یک رهنمود موثر است.
حدائق که معتقد است قرآن بهترین راه سعادت بشر و نجات جامعه است، تصریح کرد: مسلمانان باید مراقب باشند که بیگانگان در پیروی از قرآن از آنها پیشی نگیرند.
او همچنین با اشاره به جایگاه قاریان و حافظان قرآن بیان کرد: انتظاری که از قاری و حافظ قرآن میرود بیش از سایر افراد است و خدای متعال، رسول اکرم (ص) را بهترین انسان میداند که بهترین کار را تلاوت قرآن میداند.
مدیر حوزه علمیه منصوریه شیراز عنوان کرد: اقامه نماز در ظهر عاشورا توسط امام حسین (ع) مصداق حفظ قرآن است و باید الگوی حافظان قرآن قرار بگیرد و در مصائب و سختیها باید از قرآن راهنمایی بگیریم.
معرفی برگزیدگان دوره پانزدهم مدهامتان
مجتبی میرزایینسب، دبیر اجرایی مسابقات قرآنی مدهامتان نیز با بیان اینکه۱۵۰ نفر از برگزیدگان مرحله استانی مسابقات مدهامتان در سال جاری از اقصی نقاط کشور در این مرحله به رقابت پرداختند، گفت: در مرحله استانی ۱۵ هزار نفر در کشور شرکت کردند و این مسابقات در بخش بانوان در رشتههای قرائت تحقیق و حفظ کل و در بخش آقایان در رشت برگزار شد طی روزهای ۱۲ تا ۱۴ مهرماه در شیراز برگزار شد.
دبیر اجرایی مسابقات قرآنی مدهامتان ادامه داد: برای برگزاری این مسابقات از ماهها قبل جلسات کارشناسی متعددی برگزار شد و اساتید بینالمللی کار داوری در این مسابقات را به عهده داشتند.
او به معرفی داوران در این دوره از مسابقات پرداخت و گفت: در بخش بانوان اساتید قرآنی نظیر زهرا صریحینژاد، داور بخش حسن حفظ؛ سمیه هیبتیان، داور بخش صوت و صدیقه بارانی داور بخش لحن بودند و معصومه عباسی نظری داوری، بخش وقف و ابتدا و هاجر حیدری، داوری بخش تجوید را بر عهده داشتند.
میرزایی نسب اضافه کرد: در رشته قرائت تحقیق و ترتیل بخش آقایان اساتیدی چون غلامرضا شاهمیوه، داور بخش لحن؛ علیاکبر کاظمی، داور صوت؛ مهدی قرهشیخلو، بخش تجوید؛ حسین اخواناقدم بخش وقف و ابتدا داوری کردند. همچنین شهریار پرهیزگار، داور بخش حسن حفظ؛ عباس هاشمی، داور بخش لحن، حامد ولیزاده، داور بخش صوت، محمدرضا پورزرگری داور بخش تجوید، رحمانی، داور بخش وقف و ابتدا و رضا دیانت هادی، در قسمت حفظ کل و اذان داوری این مسابقات را به عهده گرفتند.
به گزارش ایسنا، در پایان این دوره از مسابقات بر اساس آرای هئیت داوران، «حسن جعفرپور» از استان گیلان، «امیرحسین عطازاده» از استان یزد و «محمدحسین میرزایی» از استان البرز به ترتیب به رتبه اول تا سوم بخش حفظ کل برادران دست یافتند.
همچنین «مهدی جوزی» از استان قزوین، «سجاد علی پور»، از استان آذربایجان غربی به ترتیب به رتبه اول و دوم رشته ترتیل برادران و «رضا میرعلیان» از استان اصفهان و همچنین «محمدصادق حیدری» از استان «چهارمحال و بختیاری» به رتبه سوم مشترک در این رشته قرآنی دست یافتند، «محمدرضا اکبری» از استان مرکزی، «رسول تمجید» از استان اردبیل و «سید مجتبی انگشتان» از مازندران به ترتیب به رتبه های اول تا سوم رشته تحقیق برادران رسیدند.
«سینا هنری» و «محمدرضا فتوجی» به ترتیب از استان های گیلان و آذربایجان غربی به رتبه اول و دوم بخش اذان برادران دست یافتند و «یحیی داداشی» و «محمد اصولی هروی» به ترتیب از استان های زنجان و آذربایجان شرقی به رتبه سوم مشترک در این بخش رسیدند.
در بخش حفظ کل خواهران، «زهرا خلیلی ثمرین» از استان تهران، «سمانه رضوی» از استان خراسان رضوی و «زهرا قربانی سینی» از استان اصفهان به ترتیب رتبه های اول تا سوم دست پیدا کردند و «زهرا قائمی»، «نسترن محمودی» و «زینب صدری» به ترتیب از استان های خراسان رضوی، مرکزی و بوشهر به رتبه اول تا سوم قرائت تحقیق خواهران دست یافتند
این مسابقات طی روزهای ۱۲ تا ۱۴ مهرماه جاری در بخش بانوان در رشتههای قرائت تحقیق و حفظ کل و در بخش آقایان در رشتههای قرائت تحقیق و ترتیل، حفظ کل و اذان با رقابت ۱۵۰ نفر برگزار شد که ۱۶ نفر از اساتید بینالمللی و کشوری نیز کار داوری آن را به عهده داشتند. در مراسم اختتامیه برگزیدگان هر رشته معرفی و تجلیل شدند و از پوستر شانزدهمین دوره مسابقات قرآن «مدهامتان» نیز رونمایی شد.
انتهای پیام