سید احمد فاضلزاده درباره برنامه خود برای مؤسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری، توضیح داد: در ذیل مؤسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری، دو مجموعه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری فعالیت میکنند که هر یک سوابق خوبی دارند. مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری تجربه سه دهه فعالیت را دارد و از سال ۱۳۷۰ کار خود را آغاز کرده است. همچنین پایگاه استنادی علوم جهان اسلام که در حوزه رصد و پایش تولید علم در سطح جهان اسلام فعالیت میکند.
وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در سالهای اخیر مورد نیاز کشور است، حوزه فناوری و توسعه اشتغال دانشبنیان و فعالیت در زمینه فناوری است. نکته جالب توجه این است که از همان ابتدا هم عنوان این مؤسسه علوم و فناوری بوده؛ ولی عمدتاً بیشتر فعالیتهای آن در حوزه دانش اطلاعات، کتابشناسی و تحلیل مقالات و … بوده است.
رئیس مؤسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری با اشاره به اهمیت توجه به موضوع فناوری، گفت: الان با توجه به شرایط کشور و برنامههایی که وزیر علوم ارائه دادهاند، بخش فناوری را در این مؤسسه پر رنگ خواهیم کرد. در یک افق میانمدت عمدتاً موضوعات سنجش فناوری در راستای اقتصاد دانشبنیان و اشتغالآفرین را دنبال خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در حوزه فعالیتهای فناوری و نوآوری این مرکز، سه برنامه تنظیم شده است، توضیح داد: در راستای این فعالیتها اولویتهایی از جمله برنامهریزی، سازماندهی و پیادهسازی نظام ایدهها و نیازها (نان)، ایجاد درگاه آشنایی با نخبگان و آیندهسازان (دانا) و ایجاد پایگاه دادهای که شامل آخرین نوآوریها و فناوری توسعهیافته دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری کشور است، مد نظر قرار گرفته است.
فاضلزاده درباره برنامهها برای مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و فناوری، گفت: در این مرکز عمده تمرکز بر اجرای برنامههای آموزشی و پژوهشی مشترک با دانشگاهها و مراکز پژوهشی جهان اسلام، تبادل استاد و دانشجو و تعریف دورههای آموزشی مشترک و فرصت مطالعاتی است. همچنین ایجاد دورههای پسادکترا جهت جذب و بهکارگیری فارغالتحصیلان نخبه دانشگاهها از داخل و خارج از کشور یکی دیگر از موضوعاتی است که مورد توجه قرار دارد.
وی ادامه داد: بهعلاوه ارتباط با انتشارات معتبر بینالمللی و ترغیب آنها جهت نمایه شدن در مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری مورد دیگری است که باید مد نظر قرار گیرد. میتوان گفت موضوع نمایهسازی و ثبت مجلات، یکی از ماموریتهای اصلی ما است.
رئیس مؤسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری در خصوص برنامههای خود برای پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، اظهار کرد: در این بخش چهار برنامه خواهیم داشت. رصد دستاورهای علمی مکتوب مثل کتاب و دایرهالمعارف دانشمندان کشور و جهان اسلام، تقویت دیپلماسی علمی و سطح تعاملات و تبادلات علمی در سطح بینالمللی بهویژه کشورهای اسلامی، افزایش تعاملات بینالمللی با نهادها، انجمنها و نهادهای علمی و فناوری کشورهای اسلامی و ترویج و توسعه دامنه نمایهسازی و انتشارات مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری در سطح بینالمللی؛ از جمله برنامهها برای این بخش است.
وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری تمام بازیگران صحنه علم و فناوری کشور از جمله وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری و صنایع مرتبط با اقتصاد دانشبنیان، بتوان این اقدامات را دنبال کرد.
۳۱ مرداد ماه سال جاری، پس از گذشت بیش از ۷ سال، رئیس مؤسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری با حکم محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تغییر کرد و دکتر سید احمد فاضلزاده، جایگزین دکتر محمدجواد دهقانی شد.
انتهای پیام