به گزارش سحاب پرس، دکتر محمدعلی زلفیگل در مراسم تودیع دکتر محمدجواد دهقانی و معارفه دکتر سید احمد فاضل زاده رئیس جدید مؤسسه مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) ضمن تشکر از استاندار فارس، رؤسای دانشگاهها و مدیران استانی و همچنین حاضرین در جلسه گفت: از زحمات و تلاشهای دکتر محمدجواد دهقانی در طی این سالها کمال تشکر و قدردانی را داریم و امید است از زیرساختهای مناسب در این مؤسسه به بهترین شکل ممکن بهره لازم برده شود.
زلفیگل با تاکید بر اینکه لازم است تمام انرژی برای قدرتمندی مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری به کار گرفته شود، گفت: ماموریتهای جدید نیز موجب ارتقاء جایگاه این مؤسسه خواهد شد.
مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری باید چترش فراتر از یک وزارتخانه باشد. ما جایگاه مؤسسه را فراتـر از یــک مؤسســه آموزشـی و حتی وزارتخانه و در جایگاه یک نهاد بینالمللی میدانیم. در واقع این مؤسسه باید چترش فراتر از یــک وزارتخانه و کشور باشــد.
وی در ادامه به معرفی روند ایجاد سامانه نظام ایدهها و نیازها (نان) پرداخت و گفت: این سامانه یکی از ابزارهای قدرتمند جهت ایجاد نظام ملی نوآوری مبتنی بر ایجاد ارتباط مستقیم بین نیازهای جامعه، صنایع خصوصی دولتی و پژوهشگران، شرکتهای دانشبنیان و خلاق، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد خواهد بود.
زلفیگل افزود: از اهداف اصلی اجرای این طرح علاوه بر کاربردی کردن تحقیقات مراکز علمی برانگیختن احساس مشارکت تمام آحاد کشور و ایجاد طوفان فکری ملی در ساختن ایرانی آباد و توسعه یافته است. با ایجاد این بانک اطلاعاتی متمرکز، زنجیره پژوهش، فناوری و نوآوری تکمیل شده و با هدفمند و نیاز محوری کردن آن بخش مهمی از فعالیتهای پژوهشی در جهت رفع نیازهای کشور در مسیر توسعه همه جانبه علمی قرار خواهد گرفت؛ در عملیاتی کردن این طرح از فناوریهای بهروز در حوزه مهندسی نرمافزار، هوش مصنوعی، پایگاه داده، شبکه و امنیت بهره برده شده است.
وی اظهار کرد: این سامانه همچون قلب علم و فناوری کشور است که به مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) و در شیراز محول شده است و باید اضافه کنم که با محول کردن مأموریت دیگری با نام درگاه آشنایی با نخبگان و آیندهسازان «دانا» مغز علم و فناوری را نیز به این مؤسسه ملحق خواهیم کرد تا قلب و مغز علم و فناوری کشور در مؤسسه و شهر شیراز بتپد تا جامعهای به سوی دانایی با تلفیق علم و عقل داشته باشیم.
وی افزود: چتر مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری باید فراتر از مأموریتهای حال حاضر گسترده شود و در عرصههای بینالملل هر چه بیشتر خدمات خود را گسترش دهد. این مؤسسه، یاریرسان وزارت علوم خواهد بود و امید است با همدلی هر چه بیشتر به این مهم دست یابیم.
وی تاکید کرد: مسئولین استان فارس با وحدت باید تمام انرژی و اهتمام خود را برای همکاری با این مؤسسه به کار ورزند تا این مؤسسه ملی و بینالمللی که در شهر شیراز واقع هست هر چه بیشتر چتر خود را در عرصه ها و جوامع علمی گسترده تر کند.
وی در ادامه به معرفی سامانه «دانا» پرداخت و گفت: درگاه آشنایی با نخبگان و آیندهسازان «دانا» با هدف معرفی دانشمندان و نمایهسازی فعالیتهای پژوهشگران ایرانی به زبان های فارسی و انگلیسی به زودی راهاندازی میشود که مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری نقش بسزایی در راه اندازی این سامانه خواهد داشت.
وی افزود: این پایگاه را “دانا” نامگذاری کردهایم، به دلیل اینکه چنین پایگاهی در ایران بومیسازی نشده است؛ نخبگان و پژوهشگران، صفحه جامعی در پایگاههای ارائه مقالات و دستاوردها ندارند که از طریق آن بتوانند به دستگاهها خدمات ارائه دهند. این سامانه در پایگاه نظام ایدهها و نیازها ایجاد میشود.
به نقل از مؤسسه مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، وی با بیان اینکه پایگاههای متعددی برای سامانه “نان” درنظر گرفتهایم، تصریح کرد: در نظر داریم که پایگاه “جریان اقتصادی نوین” (جان) برای ارائه محصولات و توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان تعریف کنیم.