به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، منصور امیریان اظهار کرد: در این شیوه کشت برنج از یک نشا در هر کپه و همچنین از نشاهای بسیار جوان استفاده می شود که قدرت پنجه زنی بسیار بالایی خصوصا در ارقام محلی دارد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در روش تک بوته تمامی فاکتورهای موثر برای افزایش پنجه زنی برنج تا حد امکان رعایت می شود، افزود: در روش جدید برنج، مواردی از قبیل عدم رقابت بین نشاها، جوان بودن نشاها، تامین مواد غذایی کافی در تمام دوره رشد برنج، تامین فاصله کاشت مناسب، تامین اکسیژن کافی، کنترل مناسب علفهای هرز و آفات و بیماریها، مصرف مناسب کودهای سرک و غیره در دستور کار است.
امیریان با اشاره به اینکه در روش سنتی کشاورزان معمولاً از هشت تا ۹ عدد نشاء در هر کپه استفاده می کنند که این امر رقابت شدید بین نشاها و کاهش پنجه زنی در زمین را در پی دارد، افزود: در شیوه جدید نشاءکاری مسئله رقابت بین نشاها حذف شده و برنج حداکثر پنجه دهی خودش را نشان خواهد داد.
او با اذعان به اینکه گیاه برنج یک گیاه کاملاً غرقابی نیست بلکه متحمل به غرقاب است، تصریح کرد: در این روش زارعین با استفاده از آبیاری تناوبی ( هر پنج روی یکبار ) و نگه داشتن رطوبت خاک در حد اشباع پتانسیل پنجه زنی را افزایش می دهند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت ابراز کرد: افزایش قدرت پنجه زنی، کاهش میزان مصرف بذر از حدود ۷۰ کیلو گرم در هکتار به ۱۲ کیلو گرم در هکتار، کاهش عمق نشاء، کاهش مصرف سموم ،افزایش مصرف کودهای آلی، کاهش سن نشاء و کاهش صدمه به نشاء به دلیل مدیریت انتقال نشاء و کاهش هزینه کگارگری از مهمترین مزیت های کشت محسوب می شود.
شهرکامفیروز در ۱۱۰ کیلومتری شمال غرب شیراز و ۹۰ کیلومتری غرب شهرستان مرودشت قرار دارد و بزرگترین تولید کننده ارقام برنج مرغوب محلی در فارس و جنوب ایران است.