• امروز : جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - رمضان - 1445
  • برابر با : Friday - 29 March - 2024
4
در شیراز برگزار شد؛

نشست فعالان بخش خصوصی فارس با هیات اقتصادی کشور تاجیکستان

  • کد خبر : 37914
  • 07 تیر 1401 - 18:54
نشست فعالان بخش خصوصی فارس با هیات اقتصادی کشور تاجیکستان
نشست بررسی راهکارهای گسترش مناسبات اقتصادی و فرهنگی استان فارس و کشور تاجیکستان در قالب کارگروه توسعه صادرات استان فارس با حضور فعالان بخش خصوصی فارس و هیات اقتصادی کشور تاجیکستان به سرپرستی قائم مقام وزیر صنعت و تکنولوژی این کشور در اتاق بازرگانی فارس برگزار شد.

به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، در این جلسه که معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری، اعضای هیات رئیسه، هیات نمایندگان و دبیر کل اتاق بازرگانی فارس، روسای تشکل ها و انجمن های اقتصادی، فعالان بخش خصوصی و نمایندگان بخش دولتی و هیات سیاسی اقتصادی جمهوری تاجیکستان حضور داشتند؛ راهکارهای افزایش مراودات اقتصادی مابین استان فارس و کشور تاجیکستان مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

در این جلسه محسن ربانی زاده سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری با بیان اینکه هدف ما افزایش مراودات تجاری با کشور تاجیکستان است، گفت: ایران و تاجیکستان دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی درجهت توسعه اقتصادی کشور تاجیکستان و استان فارس هستند.

وی افزود: وجه مشترک این دو کشور قابل توجه است. تقریبا سی سال از استقلال تاجیکستان می‌گذرد و انتظار می‌رود مراودات فرهنگی، دینی، اقتصادی، کشاورزی و معدن بین این دو بخش منطقه شکل گیرد.

ربانی زاده اظهارداشت: می‌توانیم از قابلیت‌هایی استان فارس در حوزه‌های مختلف بخصوص در بخش معدن، صنعت، گردشگری، پزشکی و صدور خدمات فنی و مهندسی وجود دارد برای توسعه این روابط استفاده کنیم.

وی با اشاره به بحث تهاتر کالا و صادرات سیم و کابل به تاجکستان اضافه کرد: این موضوع از سوی تاجیکستان مطرح شده و ما نیز آمادگی انجام این خواسته را داریم. همچنین واردات پنبه و سنگ به ایران از پیشنهادات طرف تاجیکستانی است.

ربانی زاده برقراری ارتباط بین بخش خصوصی دو کشور را ضروری دانست و تاکید کرد: بهبود محصولات صادراتی از نظر کیفیت و بسته‌بندی و ارتقا جایگاه شرکت‌های ایرانی در تاجیکستان باید مورد توجه قرار گیرد. البته این مراودات درگذشته با کشور تاجیکستان بوده اما این میزان مورد قبول نیست. در حال حاضر این آمادگی را داریم که با توجه به استانداردها و ضوابط دو کشور این اتفاق خوب را رقم بزنیم.

** از ایرلاین‌های تاجیکستان برای استقرار در شهر شیراز دعوت می‌کنیم

محمد فرخ زاده معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس نیز گفت: فصل جدیدی در بحث ارتباط جمهوری اسلامی با آسیای میانه شکل گرفته که این اتفاق را به فال نیک می‌گیریم.

وی با بیان اینکه استان فارس چهارمین استان بزرگ کشور محسوب می‌شود و از لحاظ وسعت از ۳۰ کشور اروپایی بزرگتر است، گفت: شهر شیراز از اماکن تاریخی و جاذبه‌های طبیعی و همچنین بزرگان بسیاری برخوردار است.

فرخ‌زاده با اشاره به تسهیل در بحث ویزا و صدور ویزا گفت: باید اقدامات لازم برای برداشتن ویزا بین دو کشور و تسهیل رفت و آمدها انجام شود.

وی با اعتقاد به اینکه شهر شیراز و پایتخت تاجیکستان خواهرخوانده هستند، گفت: امیدوارم این روند رو به رشد باشد و ما همچنان آمادگی داریم برای عمق بخشیدن روابط بین دو ملت تلاش کنیم.

معاون استاندار اضافه کرد: از ایرلاین‌های تاجیکستان برای استقرار در شهر شیراز دعوت می‌کنیم تا با استفاده از ظرفیت پروازهای این کشور بتوانیم خدمات ارائه دهیم.

وی گفت: کشورهای تاجیکستان و ایران در بحث ساخت تأسیسات اقامتی و هتل می‌توانند به صورت مشترک‌ با یکدیگر همکاری کنند.

معاون استاندار با بیان اینکه موضوع آژانس‌های گردشگری یکی از مباحث مهم ما به شمار می‌رود، گفت: آمادگی انعقاد تفاهم‌نامه بین آژانس‌های گردشگری و بسته‌های توریستی فی مابین را داریم.

وی با اشاره به آمادگی برای سرمایه‌گذاری مشترک در عرصه‌های مختلف گفت: منطقه ویژه اقتصادی شیراز به سه قسمت صنعتی، دانشگاهی و سلامت تقسیم می‌شود که دو کشور می‌توانند در این منطقه مشارکت کنند.

** استان فارس در سال گذشته بالای یک ‌میلیارد دلار صادرات داشته است

حمیدرضا ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم با بیان اینکه استان فارس، استانی غنی در زمینه‌هایی مختلف صنعت، گردشگری و کشاورزی محسوب می‌شود، گفت: با توجه به وسعت استان فارس اقلیم بسیار متنوعی در بخش محصولات کشاورزی داریم. این استان از دیرباز به عنوان یک استان کشاورزی شناخته می شود.

ایزدی بیان کرد: ما در محصولات کشاورزی رتبه‌های اول تا دوم در کشور داریم و این مزیت برای بخش کشاورزی استان فارس فرصتی را ایجاد کرده که بتوانیم به صادرات محصولات کشاورزی بپردازیم.

رئیس سازمان صمت فارس ادامه داد: استان فارس از لحاظ تعداد واحدهای صنعتی با بیش از ۴۰۰۰واحد صنعتی رتبه ۴ کشور را در اختیار دارد و با ۶۳۵ معدن دارای پروانه بهره‌برداری نیز در رتبه ۴ کشور قرار دارد.

ایزدی با بیان اینکه بیشترین میزان صادرات ما که حدود ۴۷۰ میلیون دلار بوده فقط کالاهایی بوده که از گمرکات فارس صادر شده است، گفت: صادرات شمش فولادی در سال گذشته ۵۶۲ میلیون دلار بوده و در بخش میوه و تره بار ۳۴ میلیون دلار و شیرین بیان ۶ میلیون دلار، سیمان ۳۰ میلیون دلار و آلومینیوم ۳۰۳ میلیون دلار صادرات داشته‌ایم. در واقع استان فارس در سال گذشته بالای یک‌ میلیارد دلار صادرات داشته است.
** آماده همکاری و گسترش ارتباطات در تمام حوزه ها با استان فارس هستیم

در ادامه این جلسه بختیار شریفی قائم مقام وزیر صنعت و تکنولوژی‌های نو تاجیکستان نیز گفت: ما آماده همکاری با جمهوری اسلامی در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنایع و فرهنگ هستیم تا بتوانیم صنعت جمهوری تاجیکستان را تحول بخشبم.

وی اظهار کرد: جمهوری تاجیکستان در عرصه بین‌المللی با صنعت کشاورزی معرفی می‌شده است. از سال ۲۰۲۲ صنعتی شدن کشور تاجیکستان در اولویت تصمیم‌گیری و سیاست کشور قرار گرفت.

قائم مقام وزیر صنعت و تکنولوژی‌های نو تاجیکستان ادامه داد: هدف ما در حال حاضر رونق گرفتن صنعت جمهوری تاجیکستان و معرفی ظرفیت‌های صنعتی و کشاورزی این کشور در عرصه بین‌المللی است.

شریفی اضافه کرد: از سال ۲۰۲۰ تاکنون توانستیم حجم صادرات را دو چندان کنیم. ما معتقدیم این حجم صادرات قابل قبول نیست.

وی با اشاره به فعالیت حوزه‌های مختلف صنعت از جمله صنایع زیرمجموعه کشاورزی، آلومینیوم، فلزات و تکنولوژی در تاجیکستان گفت: در مدت کوتاه هدف‌گذاری کشورمان توانسته‌ایم بازارهای صادراتی خوبی را در اختیار داشته باشیم.

شریفی اعلام کرد: در حوزه‌هایی مانند مصالح ساختمانی ، ماشین سازی، معدن سرمایه‌گذاری و خوراکی و مواد غذایی می‌توانیم همکاری مشترک و دو طرفه با استان فارس داشته باشیم.

او یادآور شد: در حال حاضر پنج منطقه صنعتی و آزاد اقتصادی از تاجیکستان آمادگی خود را برای همکاری جهت انتقال تجارب صنعتی و اقتصادی به ایران اعلام کرده‌اند که تاکنون چهار شرکت ایرانی فعالیت خود را در این مناطق آغاز کردند.

قائم مقام وزیر صنعت و تکنولوژی‌های نو تاجیکستان اظهار کرد: شیراز مرکز علم و فرهنگ است و در برخی حوزه‌ها ظرفیت‌های اقتصادی و چشم‌انداز خوبی برای فعالیت‌های مشترک دارد. لذا در حوزه‌های فرهنگی نیز علاقمند به همکاری با این شهر هستیم.

در این دیدار فعالان اقتصادی استان فارس به بیان دیدگاه ها و انتظارات خود در حوزه تجارت با کششور تاجیکستان پرداختند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=37914

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.