به گزارش روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شیراز در ساعت ۱۷:۲۱ دقیقه بعداز ظهر روز گذشته، پس از تماس خانواده نگران به ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی ، مبنی بر گیر کردن دست کودکشان در چرخ گوشت غیر استاندارد، تیم امدادی از ایستگاه های ۳ و یک به سرعت با هماهنگی های انجام شده ، کودک را به بیمارستان نمازی انتقال داده و عملیات امداد و رهاسازی دست کودک را آغاز کردند.
بنا به گفته علیرضا عدلو سخنگوی سازمان آتش نشانی شیراز ، نجاتگران سازمان آتش نشانی پس از حضور در محل اتاق جراحی بیمارستان نمازی با کمک کادر پزشکی بیمارستان ، بدنه چرخ گوشت خانگی را به دقت برش داده و دست این کودک را از میان چرخ دنده های این وسیله خارج کردند.
عدلو افزود: در این حادثه که به دلیل بی احتیاطی و استاندارد نبودن چرخ گوشت ، اتفاق افتاده بود ، انگشتان دست کودک به شدت دچار آسیب شد.
نکات ایمنی در استفاده از چرخ گوشت
- چرخ گوشت را چه به هنگام استفاده و چه در زمانی که مورد استفاده قرار نمی گیرد از دسترس بچه ها دور نگه دارید و هنگام استفاده،آن را در سطحی غیر قابل دسترس برای کودکان قرار دهید.
- سیستم اتصال چرخ گوشت را به طور دوره ای بازدید کنید و از سلامت آن اطمینان حاصل نمایید.
- از بکار بردن چرخ گوشت در حضور بچه ها خودداری کنید زیرا تجربه نشان داده است که اطفال به علت کنجکاوی با یک حرکت ناگهانی و غیر منتظره دست را به داخل آن فرو می برند.
- چنانچه طول سیم چرخ گوشت حداکثر ۳۰ سانتی مترباشد موجب استقرار آن روی کابینت و عدم استقرار آن در روی زمین خواهد شد.
- چرخ گوشتی ایمن تر است که طول گلوی آن بیشتر و قطر گلوی آن کمتر باشد.
با این وجود رعایت نکات ایمنی اگر باز خدای ناخواسته حادثه به وقوع پیوست اقدامات زیر را انجام دهید: - دو شاخه دستگاه را فوراً از پریز برق جدا کنید .
- در صورتیکه دست شما یا کودک در چرخ گوشت گیر کرده و خروج آن امکان پذیر نیست کوچکترین حرکتی به دست یا چرخ گوشت ندهیددر صورت الزام به حرکت،چرخ گوشت و دست مصدوم را بطور کلی با بستن و تکیه دادن به محلی ثابت نگه دارید و ضمن تماس با تلفن ۱۲۵، از گروه امداد و نجات آتش نشانی کمک بخواهید.