نیروی انتظامی با رویکرد اجتماعی خود در سال های اخیر به محبوبیت خاصی در بین اقشار مختلف جامعه رسیده است.
کلیپ برخورد زننده و سخیف یکی از سلبریتی ها با پارک بان محترم و جملاتی که پس از آن توسط وی ادا می شود، بدون شک دل همه اقشار جامعه را به درد آورد، برخوردی که حتی با واکنش های تند چهره های معروف و کاربران شبکه های مجازی همراه شد.
البته، رفتار زننده یک سلبریتی نمی تواند بیانگر نوع دیدگاه سایر افراد در این حوزه باشد ولی بدون شک وقوع اینگونه رفتارها و انتشار آن در فضای مجازی، تبعات بسیار سنگینی در پی خواهد داشت.
در این یادداشت بر آن نیستیم تا مقایسه ای بین کارکنان نیروی انتظامی با افراد دیگر جامعه انجام دهیم بلکه در پی آنیم که ببینیم یک گروه خاصی از جامعه که به عنوان الگوی رفتاری بسیاری از افراد به ویژه قشر نوجوان و جوان جامعه عمل می کنند، آیا نباید به دنبال رفتارسازی مناسب در زمینه های مختلف باشند؟
چند روز قبل یکی از بازیگران دعوت شده به شبکه تلویزیونی نسیم، طی سخنانی گفت بازیگران و سلبریتی ها نباید به عنوان الگو در جامعه مطرح شوند و آن ها هم اشتباه می کنند ….
شاید در نگاه اول این جمله درست به نظر برسد ولی باید اشاره کنیم که خواه یا ناخواه افراد سلبریتی، چهره های معروف در زمینه های مختلف، مأموران نیروی انتظامی و … از جمله کسانی هستند که در بسیاری از موارد الگوی افراد در جامعه قرار می گیرند و رفتار و کردار آن ها به ویژه در منظر عموم (چه منفی و چه مثبت) ، بر روی بسیاری از افراد جامعه تأثیر گذار است.
به عنوان مثال اگر مأموران نیروی انتظامی به عنوان حافظان نظم و امنیت، در خودرو از کمربند ایمنی استفاده نکنند از دیگر افراد جامعه چه توقعی وجود دارد؟ یا در حال حاضر و با توجه به شیوع ویروس کرونا و تأکید وزارت بهداشت بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و انجام پروتکل های بهداشتی، اگر یکی از افراد کادر درمانی خود این موضوع را رعایت نکند، آیا اعتماد عمومی مردم کاهش پیدا نمی کند؟
در خصوص بازیگران سینما و تلویزیون نیز که به یک شهرت قابل توجهی رسیده اند و به عنوان الگوی بسیاری از افراد این مرز و بوم مطرح هستند، همینگونه است؛ جوانی که چندین سال یک بازیگر معروف را به عنوان الگوی خود پذیرفته است و رفتارهای او خواه یا ناخواه بر روی او تأثیر می گذارد، با مشاهده رفتار آن بازیگر و یا وضعیت حجاب او در انظار عمومی و یا فضای مجازی به چه نتیجه ای دست خواهد یافت؟
بدون شک بازیگران، ورزشکاران، مسئولان و در کل افراد مشهور جامعه، باید با نوع رفتار و کردار خود به گونه ای عمل کنند تا شأن و جایگاه نظام اسلامی حفظ و تقویت شود و افراد جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان در موضوع الگوگیری از آنان در مسیر درست حرکت کنند.و از رفتار آن ها برداشت نادرست یا الگوسازی غلط صورت نگیرد.
یکی از تأکیدات همه فرماندهان ناجا در سال های اخیر، موضوع مردم داری و رویکرد اجتماعی پلیس در جامعه است، روشی که به نظر می رسد در راستای افزایش سرمایه اجتماعی نتایج مثبت و قابل توجهی داشته و در حال حاضر نیروی انتظامی با رویکرد اجتماعی خود در سال های اخیر به محبوبیت خاصی در بین اقشار مختلف جامعه دست یافته است.
مأموران ناجا به عنوان سربازان ولایت در عین حال که با اقدامات مقتدرانه خود نظم و امنیت را به جامعه هدیه می دهند، با کردار و رفتار درست خود مردم داری و افزایش رضایتمندی را نیز ترویج می دهند تا در جامعه به عنوان یک الگوی موفق ظاهر شوند.
حضور مأموران نیروی انتظامی در عرصه های مختلف جامعه و کارهای خداپسندانه ای از جمله اهداء عضو، اهداء خون، یاری رساندن به سیل زدگان، زلزله زدگان و یا چندین مورد دیگر که بازتاب های گسترده ای در جامعه داشته است، نشان می دهد که کارکنان سبز پوش ناجا علاوه بر ایجاد نظم و امنیت در جامعه، الگوی بسیار موفقی برای سایر افراد جامعه به شمار می روند.
در پایان اینکه؛ همواره مردم به عنوان ارکان اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند و نوع برخورد و رفتار افراد خاص و معروف می تواند نوع نگرش و رفتار آن ها را در جامعه تعیین کند.
کارکنان نیروی انتظامی نیز همواره اصل مردم داری و احترام به شهروندان را از اصول خدمت خود می دانند و معتقدند که رضایت مردم، رضایت خداوند متعال را در پی خواهد داشت…
نویسنده : مسلم احمدی، خبرنگار پایگاه خبری پلیس فارس