به گزارش سحاب پرس، به گزارش روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس نشست «بررسی طرح آموزش های دوگانه» به دعوت دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس با حضور خادم حمزه سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، هاشمی سرپرست اداره کار فارس، معاون مدیرکل تامین اجتماعی فارس، نماینده اتاق بازرگانی استان و محمد جامعی رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای استان فارس برگزار شد.
محمد جامعی در ابتدای این جلسه به توضیحاتی پیرامون این طرح پرداخت و گفت: در طرح آموزش دوگانه ۸ هفته دانشجویان در کارگاه ها و آزمایشگاه ها آموزش عملی خود را طی می کنند و مابقی استاد و دانشجو در محیط واقعی صنعت قرار گیرند.
جامعی با بیان اینکه هدف این طرح صرفا آشنایی دانشجو با کار نیست، گفت: ارتباط کارفرما و صنعتگران با فارغ التحصیلان آینده و همچنین تجربه اندوزی اساتید این دانشگاه یکی دیگر از مزیت های این طرح است.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه استان فارس با اشاره به اینکه هر کارخانه یک دانشگاه شده و آخرین تکنولوژی توسط دانشجو و استاد دیده می شود، تاکید کرد: ۵۰ درصد آموزش عملی در صنعت برگزاری شود و مسئولیت هر اتفاق برای دانشجویان در محیط صنعت از سمت بنگاه اقتصادی نخواهد بود و بیمه مسئولیت مدنی توسط دانشگاه تقبل می شود.
وی ادامه داد: در همه مقاطع مخصوصا کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد این طرح قابل اجرا است.
رئیس دانشکده فنی و مهندسی شهید باهنر شیراز جلسات گذشته با حضور قادری نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس و دیگر ادارات را مورد اشاره قرار داد و گفت: در جلسه گذشته، تقسیم ایام آموزشی هفته در صنعت، همراهی اساتید، شیوه برگزاری طرح، تجربه کشور هایی نظیر ترکیه، آلمان و … در آموزش دوگانه، حل مشکل تجهیز کارگاه های دانشگاه توسط دولت و بروز رسانی آن ها، جلوگیری از عقب ماندگی صنعت از دانشگاه مطرح شده است.
بنابه گفته جامعی، در طرح آموزش دوگانه، ورود به صنعت برای دانش آموختگان دانشگاه فنی و مهندسی از زمان دانشجویی رخ دهد و “بیمه دانشجویی” تامین اجتماعی می تواند کمک حال باشد که باید ساز و کار آن با دقت مورد بررسی قرار گیرد لذا طرح آموزش دوگانه به صورت پایلوت در دانشگاه فنی و مهندسی فارس اجرا شده و در صورت موفقیت به دانشگاه های دیگه تعمیم داده می شود.
رویکرد دولت در فارس استفاده از ظرفیت دانشگاه ها در میدان کار است
خادم حمزه معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در ادامه این نشست با اشاره به اینکه اقتصاد دانش بنیان در اهداف کشور های دنیا به ویژه ایران قرار گرفته است، گفت: زمان پرداخت صرفا به مباحث نظری و تئوری تمام شده و شعار هایی که برای ارتباط صنعت و دانشگاه داده می شود باید به مرحله اجرایی برسد.
وی ادامه داد: برای تحقق اقتصادی پویا باید به سمت اقتصاد دانش بنیان برویم لذا این هدف خطیر بدون ارتباط صنعت و دانشگاه حاصل نمی شود.
خادم حمزه با بیان اینکه ایرادات ساختاری در سیستم آموزشی ما وجود دارد که می طلبد نمایندگان مجلس با بررسی و ارائه طرح به خانه ملت قوانین تازه ای را به وجود آورند، اظهار کرد: برای زمینه سازی این موضوع، می توان طرح های کوتاه مدت نیز انجام داد و در موضوع آموزش متاسفانه از سطح آموزش و پرورش تا آموزش عالی به نیاز های محصل توجه نمی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس افزود: به سمت عناوین شغلی های جدید برویم، گسترش شغل های به روز دنیا و متناسب با فرهنگ کشور ما در ایران باید صورت گیرد و با این کار می توان آموزش ها را به صورت هدف مند پیش برد.
بنابه گفته این مسئول، برای رسیدن به اهداف متعالی اقتصادی در جامعه باید عناوین شغلی قدیمی و جدید در چارچوب اصول علمی قرار گیرد، خیلی از شغل ها رو باید در جامعه به کار بگیریم. رویکرد مجموعه دولت در فارس استفاده از ظرفیت دانشگاه ها در میدان کار است.
خادم حمزه طرح آموزش دوگانه را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: تدریس در دانشگاه باید متناسب با بازار کار باشد و ارتباط دانشجویان و صنعت در دوران تحصیل می تواند باعث جذب این فارغ التحصیلان در همان محل کار شود.
طرح آموزش دوگانه حفره های تطبیق مهارت با نیاز بازار کار را پر می کند
مصطفی هاشمی سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی فارس در این نشست با بررسی قوانین مربوط به کار و حضور دانشجویان در محیط کارگاهی گفت: تطبیق مهارت های افراد با نیاز بازار کار بررسی شده و «بیکاری ساختاری» آمده است.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم نیاز های بازار کار را شناسایی و ۱۰ درصد آن را برطرف کنیم، می توانیم شاهد حدود ۱.۳ درصد رشد در بازار باشیم بنابراین طرح آموزش دوگانه حفره های تطبیق مهارت با نیاز بازار کار را پر کند.
هاشمی با طرح این موضوع که این طرح شبیه طرح کارورزی در محیط واقعی کار است و در چارچوب سامانه کارورزی باشد، گفت: طرح آموزش دوگانه باید در چارچوبی تعیین شود که دانشجو در محیط کار با دیگر کارگران تمیز داده شود تا در صورت مراجعه کارشناسان و بازرسان اداره کار مشکلی برای کار فرما به وجود نیاید.
سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی فارس تاکید کرد: باید بیمه مسوولیت مدنی برای دانشجو دیده شود و روابط کار با تفاهم بین ادارات، دانشگاه و واحد صنعتی قابل تعریف بوده و دانشجو با حضور در واحد صنعتی کارگر محسوب نشود.
جامعی در ادامه گفت که دانشگاه بیمه مسئولیت مدنی را قبول می کند اما اگر بیمه دانشجویی برای فرد محصل در طرح آموزش دوگانه دیده شود.
هاشمی نیز در پایان سخنان خود بر انعقاد تفاهم نامه ای برای تعیین روابط کار بین صاحب کارگاه مورد نظر و دانشجو دانشگاه تاکید کرد.
تابنده نماینده اداره کل بیمه تامین اجتماعی استان فارس نیز در این جلسه ضمن اشاره به اینکه طرح آموزش دوگانه می تواند با جامعیت بیشتر حلقه مفقوده میان صنعت و دانشگاه را برطرف باشد، گفت: یک سال از ابلاغ “بیمه دانشجویان” می گذرد که در این طرح با پرداخت بین حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان دانشجو می تواند از تعهدات بیمه ای استفاده کند.
وی با تشریح بیشتر این طرح ادامه داد: بیمه تامین اجتماعی، امنیت بیمه ای را برای دانشجویان به ارمغان آورده و با آغاز بیمه دانشجویی، محصل در دوران تحصیل از تکلف بیمه پدر و مادر خارج نمی شود و برای درمان می تواند از بیمه سرپرست خانواده استفاده کند. در ضمن طی دوران تحصیل سابقه بازنشستگی نیز برای دانشجو لحاظ می گردد.
تابنده با بیان اینکه بیمه دانشجویی می تواند در طرح آموزش دوگانه دیده شود، اظهار داشت: اگر روابط کار در این طرح بین دانشجو و کارگاه های صنعتی مشخص گردد بنابراین کارشناسان بیمه می توانند به خوبی به وظیفه خود عمل کنند تا مشکلی برای صاحب کارگاه به وجود نیاید.
این کارشناس امور بیمه با تاکید براینکه بیمه مسولیت مدنی جدای از بیمه تامین اجتماعی انجام شود، خاطرنشان کرد که: وقتی حادثه برای دانشجو رخ داد، بیمه مسئولیت مدنی می تواند پوشش دهد و خسارات را جبران کند.
وی تصریح کرد: در صورت امکان تعهدی از دانشجو برای ورود به محیط کار اخذ گردد تا از تخلفات بعدی جلوگیری شود.
مرادی نماینده اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی فارس نیز در ادامه با ارائه پیشنهاد هایی در خصوص احصا نیاز سنجی های صنعت و صنایع، گفت: با این کار طرح آموزش دوگانه کامل تر خواهد شد و می توان در ادامه با نیاز سنجی، سرفصل های دروس دانشگاه را نیز تغییر داد.
جامعی رئیس دانشگاه فنی و حرفه استان فارس در پایان این نشست بر همکاری اتاق بازرگانی استان فارس برای شناسایی ظرفیت های صنعتی استان جهت حضور دانشجویان طرح آموزش دوگانه تاکید کرد.
گفتنی است معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس به همراه اعضای جلسه از محیط دانشگاه فنی و حرفه استان، کارگاه ها، آزمایشگاه ها بازدید کرد و با ظرفیت های خوب این مجموعه آشنا شد.