به گزارش سحاب پرس، نماینده ولیفقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در این مراسم گفت: توجه به مقوله گردشگری مذهبی در شیراز علیرغم اینکه تا چندی پیش به آن توجه نمیشد شکل گرفته و اکنون باید وارد گام بعدی شده و رویکرد مذهبی را در بازدید از مکانهای غیرمذهبی نیز به کار ببریم.
آیتالله لطفالله دژکام خواستار ارائه آموزشهای کاربردی در این زمینه شد و گفت: نتایج مطلوب حاصل از آموزش، موجب میشود تا گردشگر با حقایق دینی ما در ضمن بازدید از باغ و بوستان و مکانهای تاریخی آشنا شود.
نماینده ولیفقیه در استان فارس همچنین خواستار تقویت رویکرد مذهبی در گردشگری و تربیت تور لیدرهای متخصص در این زمینه و فضاسازی هتلها و امثال آن به نفع گردشگری مذهبی شد.
آیت الله دژکام عنوان کرد: تفکر و تمدن غربی معاصر تشنه این رویکرد است که با کنترل بیماری کرونا میتوان این نوع گردشگری را توسعه داد.
وی با بیان اینکه توجه ویژه به گردشگری مذهبی در شیراز آغاز شده، افزود: رفع مشکلات موجود در مسیر توسعه گردشگری مذهبی شیراز باید در اولویت کار مسئولان امر قرار داشته باشد. مسیرهای مشخص برای دسترسی آسان گردشگران از هر نقطه شیراز به حرمهای مطهر باید وجود داشته باشد درصورتیکه اکنون اینگونه نیست.
آیت الله دژکام گفت: نگاه عمیقی در دوره کنونی مدیریت شهری شیراز نسبت به مقوله گردشگری مذهبی کلید خورده است.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد توسعه گردشگری مذهبی باید در شیراز نهادینه شود،ادامه داد: شیراز ظرفیتهای بینظیر و ممتاز بین المللی در حوزه گردشگری مذهبی دارد که باید مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار داشت: دلیل ماندگاری نام آبشخاتون، رویکرد مذهبی و معنوی او است که پس از ۷۰۰ سال هنوز نام وی زنده است.
امام جمعه شیراز افزود: موقوفه اولیه حرم مطهر شاهچراغ(ع) متعلق به آبش خاتون است و این جنبه معنوی دلیل ماندگاری نام این بانو است در صورتیکه اسمی از هزاران ملکه که در طول تاریخ وجود داشتهاند نیست.
وی اضافه کرد: آبش خاتون قرآن به حرم حضرت احمد بن موسی(ع) وقف کرده و از این رو نام او در موزه فارس نیز ثبت شده است. در مسیر توسعه گردشگری مذهبی شیراز باید قبر آبش خاتون واقع در فلکه خاتون شیراز بعنوان یک جاذبه و فرصت تلقی شود.
وی معتقد است که در مقوله گردشگری مذهبی حتی میتوانید ارگ کریم خان را یک ظرفیت گردشگری بشمار آورد زیرا این مکان تاریخی پیوند مذهبی دارد و صرفا یک مکان تاریخی نیست.
امام جمعه شیراز افزود: شیراز حرم سوم اهل بیت(ع) در ایران است و همین مساله لزوم توجه به گردشگری مذهبی را گوشزد میکند. مکانهای تاریخی نیز باید به دید گردشگری مذهبی دیده شود زیرا در تعالیم دینی آمده که آثار تاریخی قوم های مختلف را نگاه کرده و عبرت بگیرید و این به معنای گردشگری مذهبی است.
محور گردشگری مذهبی در شیراز طراحی میشود
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز دراین مراسم اعلام کرد که یک محور گردشگری مذهبی در قالب یک مدل تور در این کلانشهر طراحی میشود.
مصطفی مشفقیان معاون شهردار شیراز در آیین اختتامیه «دهه گردشگری مذهبی» که در حرم مطهر حضرت سید علاالدین حسین (ع) شیراز برگزار شد، گفت: گردشگری مذهبی یکی از مهمترین موضوعاتی که همواره مورد توجه شهرداری قرار دارد.
او یکی از اولویتهای شهرداری را توجه ویژه به گردشگری مذهبی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر در ابتدای کار قرار داریم و امیدواریم که سالهای آینده به هدف اصلی برسیم.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز عنوان کرد: فردی که به عنوان گردشگر مذهبی وارد شیراز میشود باید یک زمینه مذهبی داشته باشد، لذا نحوه برخورد و تشریفات از این گردشگر باید آموزش داده شود.
مشفقیان همچنین با اشاره به گستردگی شیراز و وجود ساکنین زیاد در حاشیه این کلانشهر، بیان کرد: برخی از افراد که در حاشیه شهر زندگی میکنند از زیارت حرمین مطهر محروم هستند که باید در این رابطه کارهای اساسی انجام شود.
او اظهار کرد: ما این امکان را داریم که اهالی هر محل یا افرادی که در مناطق حاشیهای زندگی میکنند، دو بار در سال به صورت تور یک روزه با همکاری شهرداری به حرم مطهر مشرف شوند.
مدیر امور زیارت و گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این مراسم با اشاره به شاخصترین فعالیتهای دهه گردشگری مذهبی در این شهر که از ۱۷ تا ۲۷ آذرماه جاری برگزار شد، گفت: در این مدت ۲ هزار و ۹۴۰ نفر ساعت آموزش در حوزه گردشگری با عناوین آموزش گردشگری ویژه خدام محترم حرمهای مطهر (ع) و بقاع متبرکه شیراز، آموزش گردشگری و تشریفات زیارتی ویژه خادمان اماکن مذهبی و زائرسراها، آموزش گردشگری مذهبی ویژه فعالین گردشگری و صنوف وابسته در استان فارس و آموزش گردشگری الگوهای رفتاری و آداب معاشرت ویژه رانندگان تاکسی زائر برگزار شد.
امیرحسین حکمتنیا در این نشست ادامه داد: طراحی و اجرای مدل تورهای گردشگری و مذهبی مساجد به تعداد ۵۴۰ نفر ساعت تور با عناوین «گوهران صدف» شامل ۲ تور تخصصی گردشگری مذهبی در محور امامزادگان واجب
التکریم (ع)، «نگین شهر»، شامل ۲ تور تخصصی گردشگری مساجد در محور بافت تاریخی شیراز و «خانه علما»، شامل تور تخصصی بافت گردی ویژه خانه و مقبره علما و مشاهیر مذهبی نیز در این مدت برگزار شد.
او همچنین با اشاره به اینکه ایجاد ایستگاه تورهای زیارتی برای حضور در آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) و حضرت علی ابن حمزه (ع) در روزهای زیارتی پنجشنبه و شنبه هر هفته از شهرکهای غرب شیراز به سمت حرمهای مطهر، از دیگر برنامههای ما برای نیل به گردشگری مذهبی است، گفت: پنج ایستگاه تاکسی زائر با همکاری سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر، شهرداری بافت تاریخی، معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری شیراز، شهرداری منطقه سه در محلهای «باب الرضا (ع)» حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) پایانه «شهید دستغیب» (ورودی صحن)، سه راه احمدی، و حرمهای مطهر سید علاالدین حسین (ع) و علی ابن حمزه (ع) برای هدف دسترسی بهتر به حرمها شکل گرفته است.
حکمتنیا بر لزوم تربیت عملی راهنمایان گردشگری مذهبی در مسیرهای مرتبط با جاذبههای زیارتی و مسجد محوری تاکید کرد و گفت: کتاب راهنمای تخصصی مسجد جامع عتیق و جایگاه آن در گردشگری مذهبی و کتاب آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) در گذر زمان در دست چاپ است.
به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز
مراسم اختتامیه دهه گردشگری مذهبی و تقدیر از فعالان این حوزه برگزار شد
به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز مراسم اختتامیه دهه گردشگری مذهبی و تقدیر از فعالان شیراز در این حوزه در حرم مطهر حضرت سید علاالدین حسین (ع) برگزار شد.
لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=28728
- خبرنگار : سمیه یگانه (سردبیر)
- سردبیر : ساسان یگانه
- بدون دیدگاه