به گزارش سحاب پرس، به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، ششمین همایش بزرگداشت روز ملی آب با شعار «ارزشگذاری آب، توسعه پایدار و منفعت همگانی» دراتاق ایران برگزار شده است.
در این همایش پرفسور عزت الله رئیسی اردکانی عضو شورای تحقیقات کارست کشور، عضو کمیته بین المللی کارست و عضو اتاق بازرگانی فارس در بخش منتخبان چهرههای علمی معرفی شد.
از دلایل انتخاب پرفسور رئیسی می توان به فعالیت های فرهنگی و عملی او در سالهای متوالی در حوزه آب در داخل و خارج از کشور اشاره کرد.
پروفسور عز ت الله رئیسی اردکانی کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه شیراز گذرانده و دکتری در مهندسی آبشناسی را از دانشکده مهندسی دانشگاه ایالتی کلرادو آمریکا اخذ نموده است. او از سال ۱۳۶۱ تاکنون استاد گروه آبشناسی بخش علوم زمین دانشگاه شیراز و از سال ۱۳۸۸ استاد گروه زمین شناسی زیست محیطی نیز بوده است و به مدت دو سال استاد همکار بخش زمین شناسی دانشگاه ایالتی کنتاکی غربی بوده است.
فعالیت های آموزشی و پژوهشی وی شامل 83مقاله ISI، ۷ کتاب، ۴۱ مقاله در کنفرانس های بین المللی، ۱۱۰ مقاله در کنفرانس های داخلی می باشد.
همچنین دکتر رئیسی در چهار دوره ۵ ساله متوالی دبیر قطب زمین شناسی زیست محیطی بوده که تنها قطب علمی رشته زمین شناسی در ایران است.
دکتر عزت الله رئیسی اردکانی بنیانگزار کارشناسی ارشد و دکتری آبشناسی در ایران بوده و چهار آزمایشگاه هیدروشیمی، هیدروژئولوژی کارست، آلودگی آبهای زیرزمینی و ردیابی را در دانشگاه شیراز راه اندازی کرده است.
او در چندین طرح پژوهشی یونسکو (IGCP) شرکت فعال داشته و مدرس دوره های یونسکو در زمینه کارست در چین و ترکیه بوده است.
مهمترین ویژگی های فعالیت های پژوهشی او انجام تحقیقات بنیادین و کاربردی مورد نیاز کشور می باشد که اکثرا برای اولین بار در ایران انجام شده است و شامل بررسی پتانسیل فرار آب از سدهای کارستی، اثر گنبدهای نمکی و سازندهای تبخیری برروی کیفیت منابع آب و روشهای بهبود کیفیت، طراحی جدید تغذیه مصنوعی حوضچهای، تعیین حریم هیدروژئولوژیکی تخت جمشید، منشا آب های شور آبخوان های عمیق مخزن گاز کنگان، تغییرات آب و هوایی جنوب ایران و اثر آن بر منابع آب، روش های کاهش بحران آب، آلایندههای آب های زیرزمینی و دریاچه ها، علل خشکی دریاچه ها و روش های تسکین آن و دستورالعمل تعین آب ژرف می باشد.
پنج پژوهش بنیادی با نوآوری در سطح جهانی انجام داده که در مجلاتISI منتشر شده است. پژوهش اول ارائه روش جدید محاسبه بیلان آب سازند های کارستی بدون نیاز به احداث گمانه و چاه در داخل این سازندها، پژوهش دوم تعیین سن آب چشمه های کارستی بدون استفاده از ایزوتوب ها که دقت آن نیز بسیار بیشتر است. پژوهش سوم محاسبه ضریب تغذیه در سازندهای کارستی است. پژوهشهای چهارم و پنجم هیدروژئولوژی گنبد های نمکی و آبخوان های تحت فشار عمیق زیر مخازن نفت و گاز بوده است علل خشک شدن دریاچه های طشک-بخنگان، مهارلو، ارژن و پریشان را مطالعه کرده و روش های باسازی دریاچه را ارائه داده است.
تاکنون بیش از ۴۰ قرارداد پژوهشی با صنعت منعقد نموده که موضوع پایان نامه دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری گردیده و ضمن حل مشکلات صنعت، مقالات علمی متعددی از نتایج این پژوهش ها منتشر شده است. در بیش از صد طرح در زمینه منابع آب و ده ها سد در زمینه پتانسیل فرار آب از سدها در سراسر ایران با صنعت همکاری داشته است.
سه مقاله او توسط شورای پژوهشهای علمی کشور به عنوان مقالات برگزیده در سطح کشور انتخاب شده است. چندین بار به عنوان پژوهشگر و استاد نمونه دانشگاه شیراز و استان فارس انتخاب شده است. انجمن زمین شناسی ایران او را به عنوان زمین شناس نمونه کشوری و پژوهشگر برگزیده سال انتخاب نموده است و لوح تقدیر وزارت نیرو را به عنوان پیشکسوت علم هیدروژئولوژی ایران دریافت کرده است. او در سال ۱۳۹۴ استاد نمونه کشوری شده است.
مجله هیدروژئولوژی از انتشارات اتحادیه بین المللی هیدروژئولوژیست ها طی مقاله ای او را به عنوان پدر هیدروژ ئولوژی ایران ملقب نموده است. این مجله تاکنون فقط شرح زندگی ۳۲ هیدروژئولوژیست را در سطح دنیا منتشر نموده است.
فعالیت های فرهنگی او شامل راه اندازی دبیرستان و دانشگاه آزاد سپیدان، سخنرانی در مورد روش های حل بحران آب برای روحانیون، فرمانداران، بخشداران، شورای روستاها، ذینفعان، کارشناسان و کشاورزان از سال ۱۳۸۰ در ۱۷ شهرستان بوده است. او مصاحبه های متعدد با صدا و سیما در زمینه بحران آب داشته است. احداث کتابخانه رییسی در شیراز و اهدا آن به وزارت ارشاد، و هدیه ۵ خودرو به دانشگاه شیراز از جمله فعالیت های فرهنگی او میباشد. ایشان با ارگان ها و سازمان های متعددی داوطلبانه همکاری علمی، مشاوره ای و فرهنگی داشته و بیش از ۲۰ لوح تقدیر دریافت نموده است.
اسامی چهرههای تاثیرگذار آب کشور در سال ۹۹ به شرح زیر است:
در بخش منتخبان چهرههای علمی:
- عزت الله رئیسی اردکانی عضو شورای تحقیقات کارست کشور، عضو کمیته بین المللی کارست،
- مهدی بصیری، استاد برجسته و مطرح دانشگاه صنعتی اصفهان
- حسین آمیلی، رئیس هیات مدیره هلدینگ شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به عنوان بزرگترین شرکت کشاورزی صنعتی کشور
- غلامرضا حسینیفر، دانشجوی دکتری سیاستگذاری از دانشگاه کرنفیلد انگلستان و دانشجوی دکتری حقوق بین الملل از دانشگاه سوربن فرانسه
در بخش منتخبان چهرههای بهرهوری آب در بخش کشاورزی:
- بهرام کریمی، مدیر عامل شرکت سهامی زراعی گلپایگان
- غلامعلی اسلامی زاده، مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت کشاورزی جلگه دز (قارچ دزفول)
- مهدی افسری، احداث سایبان در باغات انار (استان خراسان رضوی- شهرستان مه ولات- فیض آباد)
- احسان بیکی، مجری سیستم آبیاری زیرسطحی در باغ پسته (استان خراسان جنوبی-نهبندان)
در بخش منتخبان چهرههای بهرهوری آب در بخش صنعت:
- حبیب اله مقامی، مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی طوس (خراسان رضوی)
- علی رسولیان، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک . شهرکهای صنعتی ایران
- جمشید ملارحمان، مدیر عامل و نائب رئیس هیئت مدیره شرکت معدنی و صنعتی گل گهر
در بخش منتخبان خیرین فعال در بخش آبرسانی، آبخیزداری آبخوانداری:
- کریم محمدی، خیر آبخیزدار روستای کاریان شهرستان لارستان استان فارس
در بخش منتخبان سازمانهای مردم نهاد فعال در بخش آبرسانی، آبخیزداری آبخوانداری:
- مهدی شیرخانی، سازمان مردم نهاد مشق آفرینش
- آسو سلیمانپور، مدیر عامل سازمان مردم نهاد کانون گردشگری سبز کانی برازان موکریان
در بخش منتخبان مشارکت کنندگان مردمی در اجرای طرح تعادلبخشی:
- علی کاظمی، مؤسس اولین نظام صنفی چاه داران کشاورزی در ایران
در بخش منتخبان سرمایهگذاران بخش غیردولتی (خصوصی) در پروژههای آب کشور:
- وحید حدادیان، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت سازه سازان
- علیرضا شمس زاده خطیر، مدیر عامل شرکت نورویژه
در بخش منتخب استارت آپهای فعال در زمینه آب:
- محمد قائم پناه، مدیر عامل و هم بنیانگذار استارتاپ کشمون
در بخش منتخب نوآوریهای آب:
- سید جلال الدین میرنظامی، مدیر پروژه بازتخصیص آب کشاورزی
- منتخب اشاعهدهنده فرهنگ بومی آب ایران
- محمدنبی پور، بهرهبردار بهینه از آب قنات قصبه گناباد
در بخش دانشآموزان برتر:
- مبینا وطنخواه، مخترع سامانه هوشمند تشخیص نشتی سیالات
- کیمیا فخری، طراح سایت گردشگری – آموزشی کیمیا منطبق بر سازه های تاریخی آبی
- درسا هرتمنی، سراینده شعری درباره اهمیت آب.