به گزارش سحاب پرس، به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» گفت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۴۳۲ هزار و ۴۹۱ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۴۲۶ هزار و ۹۸۶ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است؛ همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۲۲۰ هزار و ۴۱۳ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۵۱ هزار و ۱۰۸ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۷۸ هزار و ۹۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
او مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند را نیز هزار و ۶۳۶ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، ۱۹۳ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مراجعه هزار و ۶۰۵ بیمار مبتلا و دارای علائم کروناویروس در شبانه روز گذشته به مراکز ۱۶ ساعته سطح استان خبر داد و گفت: این روند افزایشی مراجعه به مراکز ۱۶ ساعته نشان از چرخش سریع بیماری در سطج جامعه است.
این مقام مسوول در دانشگاه همچنین از بهبودی ۴۶۴ هزار و ۳۶۶ نفر از ابتدا تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
دکتر همتی در ادامه با اعلام جان باختن ۱۲ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را ۶ هزار و ۹۹۰ نفر اعلام کرد.
او با اشاره به تزریق ۴۴ هزار و ۸۷۵ دُز واکسن علیه کروناویروس در شبانه روز گذشته در استان، مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا تا کنون در فارس را پنج میلیون و ۱۸۰ هزار و ۶۸۳ دُز اعلام کرد و افزود:از این تعداد، دو میلیون و ۹۹۴ هزار و ۳۴۷ دُز نوبت اول و دو میلیون و ۸۶ هزار و ۳۳۶ دُز نوبت دوم در مراکز واکسیناسیون، واکسن به مردم استان فارس تزریق شده است.
معاون بهداشت دانشگاه با توجه به وضعیت رنگ بندی کرونایی استان اظهار کرد: در حال حاضر یک شهرستان فارس در وضیعت قرمز، ۶ شهرستان نارنجی، ۲۵ شهرستان زرد و چهار شهرستان نیز در وضعیت آبی به سر می برند که نسبت به روزهای گذشته، تعداد شهرستان های زرد افزایش و شهرستان های باوضعیت نارنجی کاهش یافته است.
دکتر همتی با اشاره به فرارسیدن فصل سرما و احتمال وقوع همزمان بیماری آنفلوآنزا و کووید۱۹، توصیه کرد: ضرورت دارد شهروندان برای کمک به مجموعه سلامت در کنترل هر چه بهتر بیماری کووید۱۹، شیوه نامه های بهداشتی در برابر این بیماری را جدی بگیرند.