آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی در بازدید از این واحد صنعتی که سالها قبل بخشی از لوازم خانگی مورد نیاز بازار داخلی را تامین میکرد و چند سالی است که از تعطیلی آن میگذرد، از نزدیک در جریان مشکلات و مسائل این واحد قرار گرفت و دستورهای لازم در خصوص این کارخانه را صادر کرد.
رئیس جمهوری پنجشنبه همزمان با ایام بزرگداشت یادروز حافظ شاعربلندآوازه ایران و در آغاز هفتمین سفر استانی دولت سیزدهم وارد شیراز شد.
رئیس دفتر رئیس جمهور، معاون اجرایی و وزرای کشور، نیرو، نفت، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی و جهادکشاورزی رئیس جمهور را در سفر به استان فارس همراهی میکنند.
دیدار با نخبگان و فرهیختگان استان و شرکت در جلسه شورای اداری استان از جمله برنامههای هفتمین سفر استانی رئیسجمهوری است.
چرخ مجموعه کارخانه آزمایش مرودشت فارس به عنوان یکی از صنایع قدیمی استان که روزگاری آوازه آن به خارج از مرزها میرسید مدتهاست از تولید باز ایستاده است.
با آغاز روند خصوصی سازی واحدهای صنعتی وابسته به دولت بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی مجموعه کارخانه های آزمایش نیز در اوایل دهه ۸۰ به بخش خصوصی واگذار شد که با این واگذاری، توقف چرخ های تولید این واحد صنعتی کلید خورد.
حدود سال ۱۳۸۸ بود که این واحد صنعتی به حالت نیمه تعطیل درآمد و چند سال بعد نیز به طور کامل تعطیل شد.
این کارخانه در کیلومتر پنج جاده مرودشت _ تخت جمشید در سال ۱۳۵۰ توسط محسن آزمایش در زمینه تولید لوازم خانگی با حدود هزار و ۳۰۰ نفر پرسنل در مرودشت و هزار پرسنل در تهران تاسیس شد.
در زمان فعالیت، تولیدات کارخانه مذکور علاوه بر مصرف داخلی به هفت کشور آسیای میانه و افغانستان صادر می شد.
به گفته فرماندار سابق شهرستان مرودشت، پس از پیروزی انقلاب اسلامی کارخانه های صنعتی در اختیار سازمان صنایع ملی ایران قرار گرفت و در سال ۱۳۸۲ با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شد و در سال ۱۳۸۳ در بورس هلدینگ پیام که دارای ۱۷ کارخانه بود با مدیریت حسین داوودیان ۵۱ درصد سهام آن را خریداری و مابقی سهام نیز به سایر شرکا منتقل کردند.
بر این اساس، پس از مدتی مسئولان کارخانه به بهانه ضرر و زیان اقدام به تعطیلی کارخانه کردند، ابتدا کارخانه تهران و سپس مرودشت تعطیل شد.
شهرستان مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال شیراز واقع است.