8
یلدا راهدار؛

برای توسعه اقتصاد دیجیتال توجه به زیر ساخت های فنی لازم است اما کافی نیست

  • کد خبر : 21309
  • 26 خرداد 1400 - 3:53
برای توسعه اقتصاد دیجیتال توجه به زیر ساخت های فنی لازم است اما کافی نیست
جلسه کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس با حضور اعضای آن و در موضوع توجه به ابعاد مختلف کسب و کارهای اینترنتی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و راهکارهای این بخش مهم از اقتصاد را در تحقق شعار سال و رشد اقتصادی عنوان شد.

به گزارش سحاب پرس به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، عضو هیات رئیسه و رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد رسانه اتاق بازرگانی فارس امروز در این جلسه که به صورت وبینار برگزار شد، گفت: یکی از راه های مهم تحقق اقتصاد دیجیتال در کشور توجه به حوزه کسب و کارهای اینترنتی و نوپا است که توجه به این نوع کسب و کارها می تواند زمینه تحقق شعار سال و جهش و رشد اقتصادی را فراهم کند.
یلدا راهدار بیان کرد: در چنین شرایطی که بیکاری در کشور ما موضوع مهم و قابل تاملی است، توجه به این حوزه می تواند در حل نسبی مشکل بیکاری هم در حد و اندازه خود موثر باشد.
وی افزود: کسب و کارهای اینترنتی سهم قابل توجهی از اشتغال زایی در حوزه های فناوری های نوین و ارتباطات را به خود اختصاص داده اند.
راهدار با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ هزار شغل از راه فضای مجازی ایجاد می شود اظهارداشت: توجه لزوما به معنای حمایت دولتی از این کسب و کارها نیست بلکه مهمتر از آن رفع موانع قانونی و مقرراتی از سر راه آنهاست.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: ایجاد یک کسب و کار الکترونیکی و ماندگاری در بازارهای الکترونیکی نیازمند توجه بی شائبه به پیش نیازهای این تکنولوژی از جمله زیر ساخت های مورد نیاز در این مسیر است.
وی با اشاره به موانع و مشکلات توسعه کسب و کارهای اینترنتی؛ این موانع را شامل عدم وجود زیر ساخت مناسب برای راه اندازی، عوامل مدیریتی، عوامل اقتصادی، عوامل دولتی، فرهنگی و اجتماعی، عدم وجود قوانین و مقررات حقوقی و مقاومت در مقابل تغییرات عنوان کرد.
وی با تشریح کامل زیرساخت های عمومی مورد نیاز برای کسب و کارها در فضای مجازی ادامه داد: ما وظیفه داریم زیر ساخت ها را ایجاد کنیم تا مردم بر پایه آن کسب و کارهایشان را ایجاد کنند.
راهدار با ارائه آماری پیرامون وضعیت کسب و کارهای اینترنتی عنوان داشت: تا شهریور۱۳۹۹ ماه سال گذشته تعداد هزار و ۸۴۷ عدد پروانه کسب از طرف اتحادیه کسب و کارهای مجازی صادر شده است که پنج و ۳۶ صدم درصد از کسب و کارهای عضو اتحادیه کسب و کارهای مجازی از استان فارس می باشد.
حدود ۴۹ درصد از واحدهای تجارت الکترونیکی صرفا در حوزه فروش کالا فعالیت می کنند که این میزان نسبت به سال ۹۸ در حدود ۱۷ درصد رشد داشته، حدود ۲۷ درصد از واحدهای تجارت الکترونیکی فقط به ارائه خدمات می پردازند که این میزان نیز نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد کاهش داشته و همچنین ۲۴ درصد از واحدهای تجارت الکترونیکی در هر دو حوزه فروش کالا و ارائه خدمات فعالیت دارند که این میزان هم نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است.
وی افزود: کشور ما در سالهای اخیر در حوزه تجارت الکترونیکی روند رو به رشدی را تجربه کرده است به طوری که بر اساس گزارش آنکتاد در سال ۲۰۱۹ رتبه ایران در حوزه تجارت الکترونیکی از میان ۱۵۲ کشور جهان به جایگاه ۴۲ رسیده است که این رتبه نسبت به سال قبل ۷ پله ارتقا داشته است اما سهم درآمد ایران از تجارت الکترونیکی در منطقه و در بین کشورهای همسایه تنها ۷ درصد است.
راهدار تصریح کرد: تسهیل شرایط، فرهنگ سازی، بهبود زیرساخت ها، حمایت های لازم از کارآفرینان در این بخش و برطرف کردن موانع آن می تواند چشم انداز روشنی را برای رونق اقتصادی کشور ترسیم کند.
راهدار در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص فعالیت های شورای پژوهش اتاق بازرگانی فارس نیز افزود: رویکرد اتاق بازرگانی فارس در انجام فعالیت های پژوهشی بر مبنای نیازسنجی بخش خصوصی و کاربردی بودن پژوهش هاست که هدف ما در تهیه این پژوهش ها رفع نیازهای بخش صنعت استان و تاثیر مثبت در بهبود فضای کسب و کار و توسعه اقتصادی است.
وی بیان کرد: در همین راستا همفکری اعضا کمیسیون و طرح موضوع های کاربردی جهت بررسی توسط اساتید شورای پژوهش اتاق در راستای رفع چالش های حوزه فاوا موضوع مهم و در دستور کار ما در این کمیسیون است.
راهدار همچنین پیرامون راه اندازی انجمن بلاکچین و رمز ارز تحت پوشش قانون اتاق ایران مواردی را مطرح کرد.
در ادامه این جلسه مهرداد سهرابی مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس نیز گفت: کشورهای برجسته دنیا به خصوص کشورهای تازه صنعتی شده آسیایی برای این که بتوانند بیشترین ارزش افزوده را از این سرمایه به دست آورند تمرکز خود را روی کسب و کارهای نو بکار بسته اند.
وی اظهارداشت: فلسفه وجودی کسب و کارهای نوین، نوین بودن آنهاست و همرها با نوآوری می باشد.
سهرابی با ارائه گزارش عملکرد حوزه ارتباطات استان در سال ۹۹ اضافه کرد: وضعیت سرویس ها و خدمات دولت الکترونیک، هوشمند سازی مدارس استان را از اقدامات ارزشمندی که در استان انجام شده است که تجهیز بیش از چهار هزار مدرسه روستایی و شهری استان به اینترنت پر سرعت موجب رضایت دانش آموزان و دانشجویان را در استان فراهم کرده است.
وی ادامه داد: احداث و ارتقای ۱۴۲ سایت همراه اول در سال گذشته و ۴۶ سایت این اپراتور در سال جاری، دسترسی ۳۰۵ روستای استان فارس به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پر سرعت سیار فراهم شده است.
علیرضا صمیمی مدیر عامل کارخانه نوآوری شیراز هم با توجه به فقدان سرمایه گذار در استان در راستای ارتقا فعالیت های استارتاپ ها گفت: نقشه راه برای فعالیت استارتاپ ها و برنامه ها و مسیر راهی که بر اهداف کلیدی تمرکز کند یکی از مسایل مهم در حوزه استارتاپ ها است که این موضوع احتمال شکست تیم و عدم موفقیت را به شدت کاهش می دهد.
در این جلسه سایر اعضای به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=21309

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.