6
نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس؛

رویکرد دولت در بحران کرونا حفظ بنگاه ها و واحدهای تولیدی باشد

  • کد خبر : 1698
  • 27 فروردین 1399 - 8:05
رویکرد دولت در بحران کرونا حفظ بنگاه ها و واحدهای تولیدی باشد
نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس گفت: رویکرد جدیدی دولت و سیستم دولتی در شرایط بحران باید حفظ بنگاه ها و واحدهای تولیدی باشد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، محمدصادق حمیدیان در سی و ششمین شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان فارس بیان کرد: تصمیم سازی در حوزه مقابله با اثراتنامطلوب ویروس کرونا تمهیدات ویژه ای را می طلبد لذا باید تدابیر اصولی برای مقابله با ویروس کرونا در کشور و مشکلات ایجاد شده به واسطه آن در کشور اندیشیده شود
وی افزود: یکی از اقدامات مهم و موثر در سالجاری و شرایط موجود، نگاه مثبت اداره کل امور مالیاتی، بانک ها و تامین اجتماعی به واحدهایی است که در این شرایط می توانند خوب کار کرده و اشتغال خود را حفظ کنند.
حمیدیان با اشاره به اینکه در شرایط بحران کرونا دولت باید رویکرد خود در خصوص بیمه بیکاری را اصلاح کند اظهارداشت: در استان فارس ۷۵۰ هزار بیمه شده وجود دارد که با احتساب خانوارها و تبعی آنها می توان عدد تقریبی دو میلیون و ۲۵۰ هزار نفر را در نظر گرفت ضمن اینکه معادل یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در بخش کشاورزی و ۲۰۰ هزار نفر کارگر روزمزد فاقد بیمه در فارس وجود دارد که حجم قابل توجهی از این افراد در صورت ادامه شرایط قرنطینه با مشل معیشت روبرو می شوند.
وی با بیان اینکه باید برای رفع مشکلات معیشت و سلامت مردم اقدام ویژه ای مد نظر قرار گیرد اضافه کرد: بحران امروز در دو حوزه معیشت سلامت است که غفلت از هر کدام از بخش ها می تواند بحران بزرگتری به نام بحران اجتماعی را در پی داشته باشد.
نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: اولویت اول حفظ سلامت جامعه است بنابراین انتظار ما از دولت این است که از بنگاه هایی که برای حفظ تولید، اشتغال و سطح ارتزاق پرسنل خود انجام می دهند، حمایت کند که در این زمینه اتاق بازرگانی فارس پیشنهادهای کاربردی را آماده و ارائه کرده است.
وی با تشریح برخی از این پیشنهادها عنوان داشت: یکی از پیشنهادهای ما تغییر رویکرد در حوزه بازرانی خارجی به عنوان یک الزام است و این درحالی است که صادرات ما در شرایط فعلی به کمترین میزان خود رسیده است.
حمیدیان تصریح کرد: همچنین در حوزه بازرگانی خارجی صادرکنندگان ما کالاهای خود را صادر کرده و امکان بازگشت مراودات مالی را ندارند و در این شرایط قرار است کالا را بدون انتقال ارز وارد کشور کنند اما در این زمینه دولت ممنوعیت و محدویت هایی را لحاط کرده که این رویکردهای ریز باید برای گشایش صادرات اصلاح شود.
وی افزود: از دیگر موارد مورد نظر ما تامین حداقل تامین مواد بهداشتی واحدهای تولیدی است که براساس گزارش بخش خصوصی در این زمینه تاکنون برای هیچ ماسک و قطعات بهداشتی تخصیص ارز ایجاد نشده و کالاها در این زمینه با ارز آزاد وارد شده است که ادامه این روند از سوی واحدها امکان پذیرن خواهد بود
نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به پیشنهادهایی در خصوص ضرورت حفظ اشتغال واحدهای تبعی ناشی از تعطیلی بیان داشت: مقرر شده دولت اعتباری بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان به صندوق بیمه بیکاری کمک کند که پیشنهاد مشخص ما این است که بخشی از این مبلغ به عنوان حق بیمه واحدهایی که در شرایط فعلی ۹۰ درصد اشتغال خود را حفظ کرده اند، پرداخت شود ککه در این صورت به جای اشتغال یک نفر می توان اشتغال ۵ نفر را حفظ کرد.
حمیدیان اظهارکرد: در حوزه مالیات نیز براساس قانون امور مالیات ها در مورد مالیات بر درآمد، مودیان مکلف هستند تا ۳۱ تیرماه اظهارنامه خود را تسلیم کنند که اداره کل امور مالیاتی در این زمینه یک سال فرصت رسیدگی دارد وبا توجه به تعطیلی دو ماهه که ممکن است تسری پیدا کند، پیشنهاد ما این است که فرصت بیشتری برای زمان تسلیم اظهارنامه مالیاتی منظور شود.
وی با اشاره به اتخاذ بخشودگی جرایم دیرکرد اضافه کرد: همچنین تعطیلی دو ماهه واحدهای تولیدی که اثر درآمدی آن بیشتر از سایر ماه های سال بوده، می تواند در دریافتی سازمان امور مالیاتی خلل ایجاد کند که بخشودگی استمهال آن و تغییر زمان ارائه اظهارنامه مورد استدعاست.
حمیدیان ادامه داد: از دیگر اقدامات در حوزه مالیات در بحث تغییر ضرایب مالیاتی در رسته های مختلف متناسب با تعطیلی و کاهش فعالیت های تولیدی است که کمیته ای در این زمینه تشکیل و بررسی هایی انجام شود.
نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس عنوان داشت: در حوزه بانکی نیز استمهال اقساط بانک ها در ۱۰ رسته توسط دولت اعلام شده اس که انتظار ما تعمیم و اشاعه این مصوبه به سایر صنوف و بنگاه های تولیدی است و این درحالی است که باید رسته های بومی استان شناسایی و مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین برتوجه به بخش بهداشتی تامین مواد پزشی و غذا و تغذیه؛ معافیت حق بیمه سهم کارفرما و زمان ان به مهلت سه ماهه، تسهیل ارز بازشگت حاصل از صادرات و مشکلات واحدهای تولیدی در تخصیص ارز به ویژه مواد اولیه ملزومات بهداشتی و پزشکی تاکید کرد.
حمیدیان با توجه به اینکه در شرایط بحرانی فعلی همه باید به فکر بنگاه های تولیدی و اقتصاد استان باشیم تصریح کرد: همه باید در جهت تصمیماتی برای حفظ سلامت، معیشت و اشتغال استان انجام دهیم که در این زمینه نگاه به یک بخش و عدم توجه به سایر بخش ها می تواند آسیب های جبران ناپذیری را در حوزه تصمیم سازی ایجاد کند زیرا هر کدام از حلقه های زنجیر منوط به دیده شدن کل زنجیره است.
در این جلسه در خصوص مشکلات بنگاه های اقتصادی استان در مقابله با بیماری کرونا و پیشنهادات اقدامات تمهیدی در شرایط بعد از کرونا بحث و تبادل نظر شد.

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=1698

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.