به گزارش سحابپرس و به نقل از روابطعمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نیریز، نادر زارعی با اشاره به اینکه عمده زعفران نیریز در بخش مشکان کشت میشود، افزود: کاهش بارندگی و گرمای فرساینده هوا در تابستان، باعث افت عملکرد مزارع شده است، بهطوریکه پیشبینی میشود میزان کل برداشت، به حدود ۱۳۰ کیلوگرم کاهش یابد.
وی تصریح کرد: میانگین برداشت زعفران در شرایط طبیعی پنج کیلوگرم در هر هکتار است، اما ادامه خشکسالی، کمبود منابع آبی و تداوم گرمای تابستان، بهرهوری زمینها را کاهش داده است.
او تأکیدکرد: زعفران نیریز با وجود همه این دشواریها، به سبب رنگ، عطر و کیفیت ممتاز خود، جایگاه ویژهای در استان فارس دارد؛ با این حال، کمبود تسهیلات حمایتی و مشکلات آبی، مانع توسعه آن شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان نیریز، اظهارکرد: دوره گلدهی زعفران حدود ۲۵ روز است و بازده اقتصادی آن از سال سوم کشت آغاز میشود اما استمرار گرما و کمبود بارش، این چرخه ارزشمند را تهدید میکند و توجه فوری مسئولان را میطلبد.
زارعی گفت: کلاله زعفران که از بخشهای نگین، سرگل، پوشال و دسته تشکیل میشود، مهمترین بخش این گل است و مرغوبترین نوع آن از قسمت «نگین» بهدست میآید؛ بخش سرخی که نماد امید در دل خاک تشنه نیریز است.









