17

گمانه‌زنی‌ها درباره نامزدی چند استان فارسی برای ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰

  • کد خبر : 16160
  • 28 بهمن 1399 - 16:13
گمانه‌زنی‌ها درباره نامزدی چند استان فارسی برای ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰

فریدون عباسی دوانی، محمدجواد آذری جهرمی و الهام امین‌زاده کسانی هستند که تا کنون در گمانه‌زنی‌ها، نام آن‌ها بیشتر به چشم می‌خورد.

به گزارش سحاب پرس؛ در چند ماه گذشته و با بالا گرفتن تب انتخابات‌های پیش رو و به ویژه انتخابات ریاست‌جمهوری و آغاز گمانه‌زنی‌ها، نام برخی از شخصیت‌های سیاسی و دانشگاهی فارس نیز به چشم می‌خورد. فریدون عباسی دوانی، محمدجواد آذری جهرمی و الهام امین‌زاده کسانی هستند که تا کنون در گمانه‌زنی‌ها، نام آن‌ها بیشتر به چشم می‌خورد.

فریدون عباسی دوانی
فریدون عباسی دوانی، ۱۷ شهریور ۱۳۳۷ از خانواده‌ای کازرونی در آبادان زاده شد. وی دانش‌آموخته دکتری فیزیک هسته‌ای از دانشگاه شهید بهشتی و رئیس گروه فیزیک دانشگاه امام حسین و عضو شورای مرکزی انجمن هسته‌ای ایران است.وی در دولت دهم، در فاصلهٔ سالهای ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بود.عباسی از سال ۱۳۸۶ از سوی شورای امنیت تحریم شد، در سال ۱۳۸۹ همزمان با مجید شهریاری دیگر دانشمند هسته‌ای ایران، از اهداف اصلی ترورهای هسته‌ای رژیم صهیونیستی علیه ایران بود که توانست با زیرکی و هشیاری ویژه‌ای زنده بماند و نام تنها جانباز هسته‌ای را با خود به یک کشد.
فریدون عباسی دوانی در سال گذشته از سوی مردم کازرون به‌عنوان نماینده حوزه انتخابیه کازرون و کوه‌چنار در مجلس یازدهم راه پیدا کرد و ریاست کمیسیون انرژی مجلس را بر دوش گرفت. دارد.

محمدجواد آذری جهرمی
آذری جهرمی، را شاید بتوان نخستین استان فارسی دانست که در این گمانه‌زنی‌ها نامش بر سر زبان‌ها افتاد. وزیر جوان دهه شصتی که نخستین وزیر دهه شصتی نیز به شمار می‌آید. نام او تنها چند ماه پس از گزینشش به عنوان وزیر ارتباطات، بر سر زبان‌ها افتاد و گاه اصولگرایان و گاه اصلاح‌طلبان از شانس او برای رسیدن به جایگاه ریاست‌جمهوری گفتند و درباره او گمانه‌زنی کردند. شخصیتی که نمی‌خواهد در بند جریان‌های سیاسی باشد. او پس از سلیمانی، دومین وزیر ارتباطات استان فارسی است. آذری جهرمی زاده ۲۵ شهریور ۱۳۶۰ و دانش‌آموخته مهندسی برق از دانشگاه صنعت آب و برق است که از سال ۱۳۸۴، در جایگاه کارشناس فنی وزارت اطلاعات کار خود را آغاز کرد. از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ مدیرکل امنیت سیستم‌های ارتباطی سازمان تنظیم مقررات بود.آذری جهرمی در سال آخر فعالیت دولت یازدهم، برای مدت کمتر از یک سال، از ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۶ به عنوان معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات (محمود واعظی) و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت فعالیت می‌کرد و از آن پس این وزارتخانه را مدیریت کرد. وی نخستین وزیر جمهوری اسلامی ایران است که پس از انقلاب ۱۳۵۷ متولد شده‌است.
جهرمی که از ۱ آذر ۱۳۹۸ به فهرست تحریم‌شدگان آمریکا وارد شد، کسی است که رهبری پس از برگزیده شدن او در پیامی نوشت: واقعاً تشنهٔ همین تلاش جوانانهٔ جوان‌ها هستیم.

الهام امین‌زاده
الهام امین‌زاده، زادهٔ ۱۳۴۳ در شیراز و دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد حقوق از دانشگاه شهید بهشتی و دکترای حقوق بین‌الملل از دانشگاه گلاسگو و عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است.
او در سه سال اول دولت یازدهم، معاون حقوقی رئیس‌جمهور ایران و در سال چهارم این دولت دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی بود. وی در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم تهران برگزیده شد.
او ۱۳ مهر امسال در گفتگو با روزنامه اعتماد درباره تمایل به کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ گفت: هنوز به این موضوع فکر نکرده‌ است. اما روزنامه مستقل روز سه‌شنبه ۲۸ بهمن ماه جاری، بار دیگر نام او را در کنار هاشمی، دستجردی، مولاوردی و ابتکار به عنوان یکی از پنج بانویی نام برد که گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره ورود او به کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری می‌شود.

این هر سه، گزینه‌هایی از سه نسل دهه ۳۰، ۴۰ و ۶۰ هستند. این که چرا هیچ استان فارسی دهه ۵۰ در بین نامزدهای ریاست‌جمهوری نامی ندارد خود جای پرسش دارد؛ هرچند نام آذری جهرمی به عنوان یک جوان دهه شصتی می‌تواند خود امیدبخش نسیم جوان‌گرایی دوباره در جمهوری اسلامی باشد.

گفتی است مهندس رجبعلی طاهری، پیش از این توانسته بود به کارزار انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۷۲ وارد شود.

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=16160

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.