کل 26711 امروز 9
0

کشت زردچوبه برای نخستین بار در بیضا

  • کد خبر : 160970
  • 19 آبان 1404 - 14:31
کشت زردچوبه برای نخستین بار در بیضا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا از کشت زردچوبه گلخانه‌ای برای اولین بار در این شهرستان خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود به میزان 200 کیلوگرم زردچوبه از این واحد گلخانه‌ای برداشت و روانه بازار مصرف شود.

به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بیضا، صدیقه مویدی بیان کرد: این محصول گرمسیری نیمه اردیبهشت ماه کشت شده است و اوایل بهمن ماه برداشت می‌شود.

وی تصریح کرد: این محصول به‌صورت آزمایشی در سطح ۲۰۰ مترمربع یکی از گلخانه‌های این شهرستان و با ۴۰۰ بوته در حال تولید است.

به گفته مویدی؛ ریزوم بوته‌های کشت شده تماما از ارقام هندوستانی است که قابلیت صادرات نیز دارد.

او اظهار کرد: با هدف افزایش کارایی و راندمان مصرف آب، این محصول گلخانه‌ای به روش نوار تیپ آبیاری می‌شود. آبیاری مناسب نقش عمده ای در افزایش عملکرد ریزوم این گیاه دارد.

این مقام مسئول توضیح داد: متداول‌ترین روش برای تکثیر زردچوبه از طریق تقسیم ریزومهای مادری گیاه است که بهترین زمان برای جداسازی ریزوم مادری بعد از برداشت محصول بوته اصلی است.

وی با اشاره به اینکه زردچوبه گیاهی علفی و چندساله است افزود: این گیاه متعلق به تیره زنجبیل می باشد و منشا زردچوبه جنوب هندوستان گزارش شده است.

او گفت: این گیاه در خاکهای حاصلخیز می روید و خاکی که زردچوبه در آن کشت می‌شود باید از زهکش مناسبی برخوردار باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا خاطرنشان کرد: از ریزوم پودر شده زردچوبه به عنوان طعم دهنده مواد غذایی، برای رنگ کردن پارچه های پنبه ای، پشمی و ابریشمی استفاده می‌شود، همچنین اسانس ریزوم این گیاه در صنایع داروسازی، عطرسازی و صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارد.

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=160970

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.