به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان اقلید، ارسلان صالحی با بیان اینکه این شهرستان قطب تولید استان فارس بوده، افزود: برداشت محصول گردو در شهرستان اقلید که از اواسط شهریور آغاز شده تا اوایل آبان ادامه دارد.
وی اظهار کرد: ارقام گردوی کشت شده عموماً محلی (کاغذی، نوک کلاغی، روغنی و سنگی) بوده که در سالهای اخیر ارقام جدید همچون چندلر، فرنور نیز مورد توجه باغداران قرار گرفته است.
این مقام مسئول اضافه کرد: به منظور اصلاح باغ های گردوی نامرغوب با اقدامات صورت گرفته توسط جهاد کشاورزی و باغداران شهرستان فعالیتهایی از جمله آموزش باغداران با هدف آشنایی با روشهای پیوند، عملیات اصلاح درختان به روش سرشاخه کاری، استفاده از ارقام تجاری جدید و تغذیه باغات صورت گرفته است.
صالحی با بیان اینکه برداشت محصول گردو در شهرستان به صورت سنتی است اظهار امیدواری کرد: با کشت و اصلاح ارقام جدید و تجهیز باغات به ادوات برداشت این مشکل کاهش یابد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید تصریح کرد؛ اندازه گردو، رنگ روشن مغز گردو، مقاومت به آفات و بیماری ها و میزان پایین بقایای پوست سبز روی میوه، چهار عامل مهم در کیفیت این محصول تلقی میشود که شهرستان اقلید به واسطه شرایط مناسب آب و هوایی و جغرافیایی هر چهار عامل را دارد.
گردو از محصولاتی است که از آن در اقلید برای تولید ترشی گردو، مربای گردو، جوزقند، گردوی آبگشا و … استفاده میشود. علاوه بر مغز گردو، پوست آن نیز مورد مصرف داشته و معمولا برای استفاده در رنگرزی بویژه در قالی بافی و گلیم بافی مورد توجه است.
گردوی اقلید میزبان سفره ایرانیان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید گفت: با پایان برداشت از حدود ۱۱۰۰ هکتار باغ گردوی شهرستان بالغ بر سه هزار تن گردو برداشت و روانه بازار می شود.
 لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=160231
 
- ارسال توسط : افتخاری: سمانه استوار کردشولی
 
            









