مهدی پارسایی در آیین گشایش فاز نخست موزه بلدیه شیراز گفت: راهاندازی موزه شهر نهتنها به تحقق مطالبه تاریخی رهبر معظم انقلاب درباره توجه به گردشگری در شیراز جامه عمل پوشاند، بلکه میتواند آغازی برای موجی نو در هویتبخشی شهری و توسعه زیرساختهای فرهنگی باشد.
معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس با تبریک افتتاح این پروژه بزرگ فرهنگی به شهردار شیراز، اعضای شورای شهر و شهروندان، اظهار داشت: در حالیکه از عمر نهاد مدرن شهرداری در شیراز بیش از ۱۲۰ سال میگذرد، تنها دو موزه با هویت شهری در این مدت ساخته شده که یکی از آنها هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
پارسایی، این آمار را بسیار اندک و غیرقابل قبول برای استانی با آوازه فرهنگی و تاریخی چون فارس دانست و افزود: برخلاف تصور عمومی از شیراز بهعنوان خاستگاه تمدن، در حوزه زیرساختهای موزهای ضعفهای جدی وجود دارد.
وی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب در سفر ۱۷ سال پیش به شیراز بر لزوم توجه به گردشگری، خاطرنشان کرد: در دو دهه گذشته اقدام عملی مؤثری در این زمینه صورت نگرفته بود، اما مدیریت شهری فعلی شیراز در مدت کمتر از دو سال، با همت اعضای شورای ششم و شهردار محترم، توانست نخستین گام جدی را با احداث این موزه بردارد.
پارسایی با تقدیر از اقدام شهرداری برای تخلیه ساختمان بلدیه و اختصاص آن به موزه شهر، گفت: این تصمیم در حالی اتخاذ شد که در ساختار معمول شهرداریها، ورود به حوزه زیرساختهای فرهنگی معمول نیست و تنها در برخی کلانشهرها مانند تهران و اصفهان نمونههایی از این دست دیده شده است. از این منظر، شیراز پیشگام شده و این جای بسی تقدیر دارد.
معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس با بیان اینکه اعتماد شهردار شیراز به بدنه فرهنگی شهرداری در اجرای این پروژه، نقطهی امیدی برای آینده فرهنگی شهر است، تصریح کرد: این اقدام نشان داد که ظرفیت ایجاد موزههای موضوعی در شیراز وجود دارد و میتوان با تداوم این مسیر، جریان موزهداری شهری را به عنوان ابزاری برای تقویت حس هویت و تعلق در میان شهروندان گسترش داد.
پارسایی با اشاره به تغییر عنوان پروژه از «موزه بلدیه» به «موزه شهر» اظهار داشت: این تغییر صرفاً یک تغییر واژگانی نبود، بلکه مفهومی اساسی در سیاستگذاری فرهنگی به شمار میآید. چراکه موزههای شهر، برخلاف موزههایی که تنها محل نگهداری اشیای قدیمی هستند، باید تعاملی، زنده و روایتگر زندگی شهری، هویت محلی و سیر تحولات اجتماعی باشند.
وی با تاکید بر اینکه شیراز نیازمند فضاهایی برای یادآوری کیستی و چیستی خویش است، گفت: شهر شیراز با چهارده دوره زیست مستمر، موجودی زنده با حافظه تاریخی غنی است و باید این حافظه برای نسلهای امروز و فردا تبیین و روایت شود. در این مسیر، موزه شهر میتواند همچون «یادخانهای زنده» نقشآفرین باشد.