به گزارش سحابپرس و به نقل از روابطعمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نیریز، نادر زارعی تصریحکرد: مرغداران و دامداران از طریق توصیههای ترویجی و همچنین جلوگیری از راکد ماندن آب در آبخوریهای غیرخودکار و آبشخورها، مدیریت صحیح کود و جمع آوری ضایعات زبالهها میباید از تخمگذاری پشه آئدس در این واحدها جلوگیری کنند.
وی افزود: به دلیل قابلیت تخمگذاری این حشره در لاستیک ماشینها، ضدعفونی و سمپاشی لاستیک ماشینهای ورودی به واحدهای دامپروری و مرغداری، نصب توری جلوی درب ورودی و جمع آوری تایرهای از رده خارج، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامهداد: این پشهها در اطراف محل سکونت انسانها زندگی میکنند؛ مکانهایی که آب باران و آبهای سطحی در آنها ذخیره میشوند، لاستیکهای فرسوده اتومبیل، بشکههای نگهداری آب، آب پای نخیلات، نیزارها، قایقهای رهاشده در بندرگاهها، آب جمع شده در قوطیهای کنسرو و ظروف یکبار مصرف حتی به مقدار کم،محلهای مناسب تخمگذاری این پشه هستند.
زارعی اظهارکرد: پشه ماده با گزش، انسان را آلوده میکند، این پشه برخلاف پشه مالاریا در طول روز به خصوص اوایل صبح و نزدیک غروب قبل از تاریک شدن هوا انسان را میگزد؛ ویروس پس از ورود به بدن انسان تکثیر مییابد و فرد آلوده منبع اصلی انتقال ویروس به پشههای غیرآلوده است، فرد آلوده به ویروس چهار تا پنج روز و حداکثر ۱۲ روز بعد از شروع علایم میتواند ویروس را به پشه انتقال دهد.
دوره نهفتگی بیماری چهار تا ۱۰ روز است گفت: بیماری دنگی ممکن است به صورت طیف گستردهای از آلودگی بدون علامت تا بیماری عفونی علامت دار و وضعیت بدون تب تا شرایط وخیم شامل خونریزی و شوک بروز کند.
تب ناگهانی و شدید ۳۹ تا ۴۰ درجه، سردرد شدید، برافروختگی صورت، قرمزی پوست، درد منتشر بدن، احساس خستگی، درد چشم، ضایعات پوستی شبیه سرخجه، درد مفاصل و استخوانها، کاهش اشتها و درد شکم به خصوص طرف راست زیر دندهها از علائم این بیماریست.