0

توصیه‌های کاربردی برای خودمراقبتی در بحران‌ها/ کاهش اضطراب با ارتباطات عاطفی

  • کد خبر : 144843
  • 02 تیر 1404 - 11:50
توصیه‌های کاربردی برای خودمراقبتی در بحران‌ها/ کاهش اضطراب با ارتباطات عاطفی
رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر نقش خودمراقبتی در کاهش آسیب‌های روانی ناشی از بحران‌ها، پنج راهکار عملی برای حفظ آرامش، تقویت سلامت روان و مقابله با اضطراب پیشنهاد داد.

بهنام لشگرآرا دوشنبه دوم تیر در نشست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به ضرورت توجه به سلامت روان در شرایط بحرانی گفت: خودمراقبتی به مجموعه‌ای از اقدامات آگاهانه و هدفمند برای حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، عاطفی و اجتماعی گفته می‌شود که می‌تواند در مواقع بحران، فرد را در برابر آسیب‌ها محافظت کرده و به حفظ آرامش و تعادل روانی کمک کند.

وی، نخستین گام خودمراقبتی در شرایط بحرانی را محدود کردن شنیدن و دیدن اخبار عنوان کرد و گفت: بررسی‌های مکرر اخبار جنگ و بحران، مغز را در حالت آماده‌باش و هشدار مداوم قرار می‌دهد که این امر به افزایش استرس، نگرانی و بروز اختلالات روانی منجر می‌شود. به‌ویژه توصیه می‌شود پیش از خواب، از مرور اخبار در رسانه‌های اجتماعی خودداری کنیم.

رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز دریافت مداوم پیام‌های منفی را به باری سنگین بر قلب و ذهن تشبیه کرد که مانع آرامش و تمرکز می‌شود.

وی ادامه داد: صحبت کردن با اعضای خانواده، دوستان یا گروه‌های حمایتی نقش مهمی در کاهش احساس تنهایی، افزایش حس تعلق و تخلیه هیجانی دارد. این ارتباطات می‌تواند از طریق تماس‌های تلفنی، پیام‌رسان‌ها یا گفت‌وگوی حضوری تقویت شود.

لشگرآرا با هشدار نسبت به مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار یا حاوی الکل گفت: این مواد نه‌تنها کمکی به آرامش نمی‌کنند، بلکه می‌توانند اضطراب را تشدید کرده، موجب بی‌قراری، تپش قلب و افزایش علائم اختلالات اضطرابی شوند.

وی افزود: داشتن برنامه منظم روزانه، انجام کارهای همیشگی و فعالیت‌های لذت‌بخش، نقش موثری در حفظ حس کنترل، کاهش تنش و بازگرداندن آرامش روانی دارد. در شرایط بحرانی، حفظ این روال‌ها به فرد کمک می‌کند از حالت انفعال خارج شود.

لشگرآرا در پایان به اهمیت فعالیت بدنی منظم اشاره کرد و گفت: ورزش می‌تواند پاسخ‌های فیزیولوژیک بدن به استرس را کاهش داده، خلق‌وخو را بهبود بخشد و تاب‌آوری فرد در برابر شرایط دشوار را افزایش دهد. همچنین، تحرک بدنی منظم موجب ارتقای سلامت روان و جسم خواهد شد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=144843

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.