0

روایت استاندار سابق فارس از سبک مدیریتی شهید رئیسی/ درک علوی از حکمرانی، عشق به مردم و دوری از حاشیه

  • کد خبر : 141661
  • 30 اردیبهشت 1404 - 14:00
روایت استاندار سابق فارس از سبک مدیریتی شهید رئیسی/ درک علوی از حکمرانی، عشق به مردم و دوری از حاشیه
استاندار فارس در دولت سیزدهم، همزمان با فرا رسیدن سالگرد شهادت آیت‌الله رئیسی، با مرور تجربه همکاری نزدیک با رئیس‌جمهور شهید، از او به‌عنوان مدیری یاد کرد که حکمرانی علوی، حضور میدانی، دلسوزی برای محرومان و بی‌اعتنایی به خط‌کشی‌های سیاسی را به‌طور واقعی در عمل پیاده کرد.

همزمان با نخستین سالگرد شهادت آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور فقید کشورمان که در جریان مأموریتی جهادی و مردمی به همراه جمعی از مسئولان کشور به دیار باقی شتافت، بسیاری از مسئولان، نخبگان و مردم ایران به بازخوانی ابعاد شخصیتی و مدیریتی او پرداخته‌اند. در همین راستا، محمدهادی ایمانیه، استاندار سابق فارس، از تجربه زیسته خود در تعامل با شهید رئیسی گفته است.

سحاب پرس – چه تصویری از شخصیت و سبک مدیریتی شهید آیت‌الله رئیسی در ذهن دارید؟

از سال‌هایی که رئیس دانشگاه علوم پزشکی بودم، همیشه آرزو داشتم مدیری در کشور داشته باشیم که به آموزه‌های نامه امام علی(ع) به مالک اشتر عمل کند. این نامه بندهای زیادی دارد و حتی یونسکو هم آن را به‌عنوان یکی از بهترین منشورهای حکومتی معرفی کرده است. متنی که از مرزهای اسلامی هم فراتر رفته، این‌قدر متین و حکیمانه است.

نکته مهم این است که امام علی(ع) می‌دانست مالک به حکومت مصر نخواهد رسید و در بین راه به شهادت می‌رسد؛ پس این نامه برای اجرا در همه اعصار و دوران‌ها نوشته شده است. به نظر من، شهید آیت‌الله رئیسی توانست در این سه سال، در حد توان یک انسان معمولی و غیرمعصوم، به این منشور عمل کند. تصویری که در ذهن من از ایشان باقی مانده، اجرای همان نامه در بالاترین سطح اجرایی کشور است.

سحاب پرس – به نظر شما کدام ویژگی‌های دولت شهید رئیسی باید به‌عنوان سرمایه معنوی حفظ و تقویت شود؟

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ایشان این بود که وارد حاشیه‌ها نمی‌شد. بارها به خود من گفتند اگر مدیری از جناح مقابل، حتی اگر به ما رأی نداده، ولی فردی توانمند و سالم است، نباید صرفاً به دلیل سیاسی او را کنار بگذاریم. گفتند اگر به‌جای او کسی را بگذارید که فقط به من نزدیک است اما توانمند نیست، من راضی نیستم. این نگاه ایشان خیلی مهم بود.

نکته دوم عشق واقعی ایشان به مردم، مخصوصاً قشرهای بی‌پناه بود. بارها مشاهده کردم وقتی پای محرومان، بیماران خاص، دانشجویان بی‌پشتوانه یا افرادی که احساس می‌کردند کسی صدای‌شان را نمی‌شنود وسط بود، واقعاً از درون می‌ریخت.

ویژگی مهم دیگر این بود که به گزارش‌ها و آمارهای رسمی اکتفا نمی‌کرد. خودش حضور میدانی داشت تا از نزدیک واقعیت‌ها را ببیند. این الگوی مدیریتی بسیار مهم و ماندگاری است.

سحاب پرس – اگر بخواهید پیامی به نسل جوان درباره شهید رئیسی بدهید، چه خواهید گفت؟

پیشنهاد من این است که هر جوان، شاخص‌هایی که فکر می‌کند یک مدیر ارشد اجرایی باید داشته باشد را بنویسد؛ مثل صداقت، پرکاری، اخلاص، دوری از ریا، علم‌گرایی، توجه به نوآوری و زبان. بعد این شاخص‌ها را با شخصیت شهید رئیسی تطبیق دهد. اگر دید این ویژگی‌ها در او بوده است، آن را تبدیل به الگوی زندگی خودش کند. چون آینده کشور همین جوانان هستند؛ امروز دانشجو هستند، فردا مدیر، وزیر یا رئیس‌جمهور.

خوب است جوانان ما با خدا عهد کنند که اگر امروز این آرمان‌ها را نوشته‌اند، هر شش ماه یک بار مرورش کنند و اگر مسئولیتی گرفتند، فراموشش نکنند. مبادا وقتی به قدرت رسیدند، آن آرمان‌ها را کنار بگذارند. شهید رئیسی نمونه‌ای بود از کسی که تا آخر پای آرمان‌هایش ایستاد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=141661

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.