ناصر رضایی امروز، پنجم اردیبهشت با اعلام این خبر گفت: این سامانه هوشمند، یک پلتفرم پیشرفته برای مدیریت الکترونیک زنجیره تامین ساختوساز است که جهت نظارت بر تولید، توزیع و مصرف مصالح استاندارد طراحی شده و برای نخستین بار در کشور در استان فارس راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: در گذشته به دلیل فراهم نبودن این زیرساخت، میزان تولید، نحوه مصرف و کیفیت ساخت بتن در استان قابل پایش نبود و دستگاه های متولی و ناظر هم امکان پایش و برنامه ریزی بر اساس دادههای تحلیلی را نداشتند.
رضایی اظهار کرد: فعالیت فاز نخست سامانه مازیس با تمرکز بر بتن آماده و خدمات آزمایشگاهی در استان فارس است و این این امکان را فراهم میکند که ما عملا از لحظه تولید تا لحظه مصرف بتن، تمام اتفاقات را بتوانیم رصد کنیم.
مدیرکل راه و شهرسازی فارس گفت: همچنین این نرمافزار کمک خواهد کرد که میزان و محل تولید، کیفیت تولید و میزان و محل مصرف بتن مشخص شود و مصرفکننده بتواند تولیدکنندههای برتر را انتخاب کرده تا یک فضای رقابتی در راستای افزایش کیفیت تولید بتن داشته باشیم.
رضایی افزود: در فاز نخست، این سامانه در یک فضای کاملا تعریف شده و حضور در آن به شکل اختیاری خواهد بود و پس از طی مرحله آزمایشی و با رفع مشکلات احتمالی، ثبت اطلاعات تمام دستگاهها، تولیدکنندگان، توزیعکنندگان و مصرفکنندگان در سامانه اجباری خواهد بود.
وی ادامه داد: در سامانه مذکور، تمام ذینفعان صنعت ساختمان از جمله ادارات شامل راه و شهرسازی سازی، استاندارد، نظام مهندسی، شهرداریها و پلیس راهور و همچنین تولیدکنندگان مصالح ساختمانی، ناظران، آزمایشگاهها، سازندگان، مجریان و مصرف کنندگان، دارای کارتابل اختصاصی با گزارشهای ویژه متناسب با حوزه فعالیت خود هستند.
رضایی اظهار کرد: تولیدکنندگان میتوانند فرآیندهای تولید، فروش، ارسال و مدیریت داخلی را به شکل برخط (آنلاین) مدیریت و پایش کنند و ادارات و ارگانهای دولتی هم قادر خواهند بود نظارتهای خود را در سطح کلانشهری، هوشمند و لحظهای انجام دهند.
مدیر کل راه و شهرسازی فارس تصریح کرد: برای مصرفکنندگان نیز در این سامانه امکان ارزیابی و امتیازدهی به خدمات واحدهای تولیدی فراهم شده است.
رضایی افزود: سازمانهای مرتبط میتوانند از طریق تحلیل دادههای این سامانه، در جهت کاهش هزینهها، مدیریت هوشمند شهری، کاهش ترافیک، بهبود کیفیت مصالح و ارتقای استانداردهای ساخت و ساز گام که در نهایت به افزایش رضایت و ایمنی مصرف کننده نهایی منجر خواهد شد گام بردارند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مزایای این سامانه، نقش موثر آن در مدیریت بحران، به ویژه در شرایط وقوع زلزله است که اهمیت استفاده از مصالح استاندارد و نظارت هوشمند را برجسته میسازد.
رضایی افزود: این ویژگی به خریداران امکان میدهد تا با بررسی شناسنامه فنی ساختمان، با اطمینان بیشتری تصمیمگیری کرده و خرید خود را انجام دهند.
به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی راه و شهرسازی فارس، وی اظهار کرد: ادارات و نهادهای مسئول نیز میتوانند با بهرهگیری از فناوری روز، روشهای سنتی را کنار گذاشته و فرآیندهای خود را به شکل برخط و هوشمند پیگیری کنند.
انتهای پیام