مسعود گودرزی در گفتوگو با خبرنگار سحاب پرس، با اشاره به نامگذاری سال به نام «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: معظمله طی سالهای متوالی شعارهای سال را در حوزه اقتصادی تعریف میکنند که نشاندهنده دغدغه و نگرانی ایشان در این حوزه است.
وی با تأکید بر اینکه همگان باید برای تحقق شعار «سرمایهگذاری برای تولید» تلاش کنند، افزود: تقریباً سرمایهگذاری و تولید رابطه همافزایی دارند یعنی سرمایهگذاری منجر به تولید و تولید منجر به سرمایهگذاری میشود و بر همدیگر اثر مثبت دارند.
گودرزی با بیان اینکه برای تحقق شعار سال باید الزامات آن را مهیا کنیم، گفت: الزامات تحقق «سرمایهگذاری برای تولید» منوط به این است که یکسری بسترسازیهایی برای آن آماده شود. نکته مهم این است که بازیگران حوزه سرمایهگذاری در حوزه اقتصادی نظام ما، مردم هستند و این خواسته رهبر معظم انقلاب است که باید برای آن تلاش کنیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس بیان کرد: در اقتصاد مردمپایه، مردم متولی و فعال هستند اما در برخی از بخشها، ممکن است مردم انگیزه یا توان ورود به مقوله اقتصادی را نداشته باشند که در اینجا باید دولت ورود کند و جایگزین مردم باشد که بتواند خلأ سرمایهگذاری را در آن بخش پر کند.
وی با بیان اینکه برای تحقق این مسئله باید زمینه را مهیا کنیم تا مردم بتوانند به سرمایهگذاری برای تولید ورود کنند، گفت: تولید منجر به سرمایهگذاری میشود، پس یکی از عوامل و راهکارهای تحقق شعار سال این است که از واحدهای تولیدی مراقبت کنیم.
گودرزی ادامه داد: فعالان اقتصادی سالها تلاش کرده و سرمایهگذاری در بخش تولید کردند لذا باید از این واحدهای تولیدی مراقبت کنیم که در حداکثر ظرفیت تولید خود باقی بمانند چرا که این مسئله تفسیر اقتصادی دارد. اگر واحد تولیدی کمتر از ظرفیت خود کار کند، این مسئله باعث میشود که قیمت تمام شده محصول بالا رود زیرا هزینه انجام میشود، اما میزان کمتری محصول به دست میآید و همین موجب میشود، هزینه سرانه بالا رود و قدرت رقابت پایین آید و تولیدکنندگان متضرر شوند. اگر این اتفاق در تولید داخلی رخ دهد، قدرت خرید کم میشود و اگر در بخش صادرات رخ دهد، قیمت تمام شده کالا بالا میرود، پس نکته اول این است که از تولید مراقبت کنیم که تضعیف نشود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس اظهار کرد: نکته دوم برای تحقق شعار سال، این است که بتوانیم سرمایههای فراوانی که درگیر پروژههای نیمه تمام، هستند را به جریان بیندازیم. باید تلاش کنیم تا پروژههایی که دارای پیشرفت بیش از ۵۰ درصد هستند را هرچه زودتر وارد مدار تولید کنیم که از دو جنبه درآمدی و کاهش هزینه مزیت دارد.
وی با بیان اینکه با اتمام پروژههای نیمه تمام، تولید افزایش مییابد و در این صورت نیز زمینه برای سرمایهگذاری بیشتر فراهم میشود، گفت: نکته سوم برای تحقق شعار سال، معرفی فرصتهاست. برای این راهکارها باید برنامه داشته باشیم.
فرصتهای سرمایهگذاری را باید معرفی کنیم
گودرزی تأکید کرد: باید فرصتهای سرمایهگذاری در استان فارس را احصاء و معرفی کنیم تا سرمایهگذاران بر اساس جاذبههایی که در منطقه و استان فارس وجود دارد، بتوانند در سرمایهگذاری مشارکت کنند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در عین حال این نکته را یادآور شد که سرمایهگذاری صرفاً به معنای راهاندازی واحد تولیدی نیست بلکه گاهی اوقات میتوانیم سرمایههای راکد را مولد کنیم. اکنون برخی از سرمایهها راکد هستند.
وی، یکی مشکلات استان فارس را واحدهای تولیدی دانست که فعال بودند اما اکنون راکد شدهاند و مسائل اقتصادی آنان تبدیل به مشکلات اجتماعی شده است و سپس افزود: این واحدهای تولیدی همگی سرمایه هستند و باید سرمایه آنان را مولدسازی کنیم.
گودرزی اظهار کرد: اگر یک واحد تولیدی نتوانست با هدفی که سرمایهگذاری شده بود، تداوم حیات دهد باید سرمایه آن مولدسازی کرده و به مسیر دیگری سوق دهیم که کارا و مولد باشد.
انتهای پیام