امروزه با توجه ارتقا تکنولوژی و وجود نرم افزارهایی که وظیفه نقشه خوانی را به عهده دارند و آدرس برای شما راحت می کنند، اما هنوز این ابزارهای نتوانسته اند جای راهنماهای گردشگری را بگیرند، کسانی که بهترین راه دسترسی و بهترین مشاوره را در خصوص گردشگری به شما می دهند، در نوروز سال جاری ۱۸ دوچرخه سوار راهنما و ۱۲ ایستگاه ایستگاه «از من بپرس» در ایام نوروز، نوروزداران بی نوروزی بودند که وظیفه راهنمای گردشگران نوروزی را به عهده گرفتند.
محمدحسن اسدی همچنین به حضور راهنمایان گردشگری دوچرخهسوار در سطح شهر اشاره کرد و گفت: در روزی هم که فکر میکنم افتتاح ستاد مرکزی بود، افرادی دوچرخهسوار بودند و نقشههای شهر و راهنمای شهر دستشان بود. اینها یک علائم خاصی به صورت جلیقه دارند و مردم میتوانند سؤالاتشان و اطلاعاتی که مد نظر هست را از اینها بپرسند.
شهردار شیراز با تاکید بر اهمیت حضور گردشگران در رونق اقتصادی شهر، خاطرنشان کرد: گردشگر با خودش رونق اقتصادی گردشگری را به همراه می آورد.
وی با ابراز رضایت از روند خدمترسانی به مسافران نوروزی، ابراز امیدواری کرد: این اقدامات تاثیر مثبتی بر تجربه گردشگران در شیراز داشته باشد.
محمدتقی تذروی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر شیراز به موضوع راهنمایی گردشگران و ایستگاه های «از من بپرس» اشاره کرد و گفت: در فضاهای مناسب، امکاناتی را برای راهنمایی گردشگران فراهم کردهایم و نقشههای متعدد به عنوان شهرداری شیراز در اختیار مسافران قرار دادهایم تا به نوعی از سردرگمی آنها جلوگیری کنیم.
محمدعلی چوبینی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز هم پیرامون ایستگاه های «از من بپرس» و دوچرخه ها، گفت: این اتفاق باعث می شود تا گردشگران بهترین راه و مسیر را پیدا کنند و راهنمایی صحیح شکل گیرد و این راهنماها به جلیقه های مخصوص آراسته شده بودند که قابل تمایز بود و ما بازخوردهای خوبی از سوی مسافران نوروزی در مورد عملکرد این افراد به دست آوردیم.
علی نیری در این خصوص در مورد دوچرخههای «از من بپرس» هم گفت: روزانه بین ۱۵ تا ۱۸ دستگاه دوچرخه مسیر دروازه قرآن تا آرامگاه سعدی، از حرم مطهر حضرت علی بن حمزه (ع) تا شاهچراغ (ع) و همچنین مسجد نصیرالملک و بافت تاریخی را می پیمودند و راهنماها در این مسیرها به گردشگران در مورد پارکینگها، هتلها و خدمات گردشگری کمک میکردند و نقشهها و بروشورها به مسافران ارائه میشد، آنها همچنین به گردشگران توصیه میکردند که از خط اتوبوس گردشگری و تورهایی که از طریق کمپها برگزار میشود، بهرهبرداری کنند.
رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با اشاره به اینکه ۱۲ ایستگاه «از من بپرس» داشتیم که در ورودی های شهر و در کمپ ها و پیرامون اماکن گردشگری حافظیه، سعدیه، باغ های دلگشا و جهان نما، مجموعه زندیه و غیره فعال بودند که با ارائه نقشه به مسافران راهنمایی می کردند، گفت: در مورد تورهای بافتگردی، این تورها که پیادهمحور بودند، مورد استقبال مهمانان نوروزی قرار گرفتند، ما این تورها را با همکاری انجمن دوستداران میراث فرهنگی برگزار کردیم و بهطور میانگین روزانه ۲ تور با ۲۰ تا ۲۵ نفر شرکتکننده داشتیم.
لادن خلیفه در این خصوص گفت: از ۲۹ اسفند ماه از سوی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در غرفه از من بپرس که گذر خافظیه بر پا شده است مستقر شدیم.
راهنمای گردشگری مستقر در غرفه «از من بپرس» افزود: غرفه های از من بپرس در نقاط مختلف شهر شیراز همچون چهار راه ادبیات، چهار راه حافظیه و سایر گذرهای پر تردد گردشگری برپا شده است.
وی گفت: در غرفه های «از من بپرس»، راهنمایان گردشگری برای مسافرین نوروزی کار نقشه خوانی را انجام می دهند و مسیریابی اماکن گردشگری شناخته شده و همچنین کمترشناخته شده به مسافرین اطلاعات لازم را ارائه می دهند.
خلیفه اظهار کرد: غرفه های «از من بپرس» تا ۱۲ فروردین بر پا بود و از ساعت ۸ تا ۱۴ و از ۱۴ تا ۲۰ تعداد ۸ نفر راهنمای گردشگری در غرفه ها حضور خواهند داشت و به مسافران خدمات ارائه می دادند، در هر شیفت روزانه میانگین ۱۰۰ نقشه شیراز توزیع می شد که این تعداد تنها در غرفه گذر حافظیه است و در غرفه های «از من بپرس»، راهنمایان گردشگری همچنین به معرفی کمپ های بر پا کننده چادر و ۲ کمپ زیباشهر و جنت می پرداختند.
علی فرهادی از راهنمایان دوچرخه سوار به ما گفت: خیلی خوشایند است که در هوای بهاری شیراز با دوچرخه به دنبال مسافر نوروزی هستیم و به آنان راهنمایی می کنیم، آنانی که در پیدا کردن آدرس دچار مشکل شده اند و یا سعی دارند بین چند مکان تاریخی یکی از انتخاب کنند.
یکی از مسافران که لهجه اصفهانی هم داشت، عنوان کرد: راهنمایان شیرازی با آرامی و طمانینه خاصی به سئوالات پاسخ می دهند، آنان واقعا یک راهنمای خوب هستند، امیدوارم شهرداری اصفهان هم با تقلید از شهرداری شیراز چنین راهنماهایی را قرار دهد.
آنطور که مشخص بود سازمان فرهنگی شهرداری شیراز با چاپ نقشه های که به QRcode مجهز بود پلی بین مدرنیته و راهنمایی سنتی زده بود و راهنمایان گردشگری در مورد بنا صحبت می کردند و آدرس می دادند و نقشه با اتصال به برنامه های نقشه خوان کار را برای مسافرانی که در جایی بودند و راهنمای گردشگری حضور فیزیکی نداشت، در می آورد.