رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز گفت: این مهم ۲ مزیت داشت که ابتدا به صورت حدودی تعداد افرادی را به ما نشان می داد و دوم اینکه کدام استان ها بیشترین فراوانی را داشته و حضور یافته اند.
وی گفت: در مجموع به نزدیک به ۳۰۰ هزار یادگاری از ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ روی دیوارنگاره ثبت شده است و در کنار مردم خونگرم استان فارس، استان های آذربایجان شرقی، تهران، اصفهان، خراسان رضوی بیشترین آمار را داشته اند و پس از بررسی و چک کردن تمامی یادگاریها، آنها را به یک کتاب یادگاری تبدیل خواهیم کرد که نمایانگر دیدگاه مردم در مورد شیراز باشد؛ همچنین، این کتاب شامل آمارهای خروجی است که میتوانیم به دست آوریم و به ما کمک میکند تا بفهمیم بیشترین دیدگاهها راجع به شیراز چیست.
نیری با اشاره به برپایی گالری خیابانی هم گفت: در گالری خیابانی هم سعی شد نقاط کمتر شناخته شده نظیر حرم مطهر امامزاده ابراهیم (ع)، قبرستان دارالسلام، آرامگاه مشاهیری نظیر شیخ روزبهان، موزههایی مانند موزه تاریخ طبیعی و موزه سنگ هفت تنان معرفی شوند که به واسطه همین تبلیغات مکانهایی مانند باغ جهان نما، بوستان خواجو در حال رونق گرفتن هستند، زیرا بسیاری از افراد با این نقاط آشنا نبودند و تقریبا میتوان گفت نسبت به سال گذشته، سرانه بازدید آنها ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه در گالری خیابانی فرمایش مقام معظم رهبری در مورد شیراز قرار گرفت، گفت: علاوه بر این در گالری خیابانی هم مطالبی از نظرات سیاحان و گردشگران در مورد شیراز در معرض دید عموم قرار گرفت که از آن میان می توان به «ابن بطوطه»، «ادوار براون»، «توماس هربرت»، «ژان شاردن»، «ژان باپتیست تاورئیه»، «اوژن فلاندن» و «سرجان ملکم» اشاره کرد.
نیری اظهار کرد: ما در طی این مدت چند اتوبوس گردشگری به سمت نقاط مختلف شیراز اختصاص دادیم، این اتوبوسها از سه کمپ زیباشهر، جنت و بوستان نماز، حرکت می کردند، اتوبوس گردشگری از نمایشگاه بینالمللی هم حرکت می کرد اما بیشترین استقبال از سه کمپ ذکر شده شکل گرفته بود و در روز بین ۶ تا هشت دستگاه اتوبوس گردشگری از کمپ ها به سوی مقاصد گردشگری حرکت می کرد که هر اتوبوس ۳۰ نفر گنجایش داشت و به همراه راهنما به سوی اماکن گردشگری می رفت مسیر های اتوبوس ها متفاوت بود و با توجه به ترافیک موجود، تصمیم گیری می شد و به نقاط دیگر گردشگری سرکشی می کرد و سپس به هسته مرکزی شهر می آمد و برعکس این موضوع هم می توان متصور بود که اتوبوس گردشگری در ابتدای روز ابتدا به هسته مرکزی شهر شامل حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، مجموعه زندیه و غیره برود و سپس به حافظیه و سعدیه مراجعه کند، این نبود که مکان گردشگری حذف شود و عمده مراکز گردشگری مورد بازدید قرار می گرفتند.
وی گفت: ما این اتوبوسها را به تورهای بافتگردی که پیادهمحور بودند، لینک میکردیم. این اتوبوسها با راهنما خدمات ارائه میدادند و تلاش میکردند گردشگران را به مقصد مورد نظر برسانند و توضیحات مختلفی درباره زیرساختها، توسعه گردشگری شهری و خدمات شهرداری نیز به گردشگران ارائه میشد، ما همچنین سعی کردیم مکانهای کمتر شناختهشده شیراز را معرفی کنیم. برای مثال، راهنماها درباره باغ دلگشا، باغ های قصردشت و مشاهیر بافت تاریخی توضیح میدادند.
وی گفت: در حین سفر نقشه و کتابچههایی نیز به گردشگران ارائه میشد، علاوه بر این، خط واحد اتوبوس گردشگری داشتیم که هر ۲۰ دقیقه حرکت میکرد و به ایستگاه شهید دستغیب بازمیگشت، در این مسیرها نیز راهنماها به ارائه توضیحات میپرداختند.
وی در مورد دوچرخههای از من بپرس هم گفت: روزانه بین ۱۵ تا ۱۸ دستگاه دوچرخه مسیر دروازه قرآن تا آرامگاه سعدی، از حرم مطهر حضرت علی بن حمزه (ع) تا شاهچراغ (ع) و همچنین مسجد نصیرالملک و بافت تاریخی را می پیمودند و راهنماها در این مسیرها به گردشگران در مورد پارکینگها، هتلها و خدمات گردشگری کمک میکردند و نقشهها و بروشورها به مسافران ارائه میشد، آنها همچنین به گردشگران توصیه میکردند که از خط اتوبوس گردشگری و تورهایی که از طریق کمپها برگزار میشود، بهرهبرداری کنند.
وی با اشاره به اینکه ۱۲ ایستگاه «از من بپرس» داشتیم که در ورودی های شهر و در کمپ ها و پیرامون اماکن گردشگری حافظیه، سعدیه، باغ های دلگشا و جهان نما، مجموعه زندیه و غیره فعال بودند که با ارائه نقشه به مسافران راهنمایی می کردند، گفت: در مورد تورهای بافتگردی، این تورها که پیادهمحور بودند، مورد استقبال مهمانان نوروزی قرار گرفتند، ما این تورها را با همکاری انجمن دوستداران میراث فرهنگی برگزار کردیم و بهطور میانگین روزانه ۲ تور با ۲۰ تا ۲۵ نفر شرکتکننده داشتیم.