مهدی پارسایی، امروز، در حاشیه بازدید از نمایشگاه صنایع دستی و ایستگاههای گردشگری در گذر هنر در جوار آرامگاه حافظ، گفت: این مجموعه اقدامات به همت سازمان فرهنگی، هنری و اجتماعی شهرداری شیراز انجام شده و با استقبال خوبی از سوی همشهریان و مهمانانی که از نقاط مختلف کشور به شیراز آمدهاند، مواجه شده است.
معاون گردشگری و امور زیارتی استانداری فارس افزود: یکی از بخشهای جالب این برنامه، دیوارنگاری است که مهمانان از شهرها و کشورهای مختلف یادگاریها و خاطرات خود را از سفر به شیراز نوشتهاند، این موضوعات میتواند در برنامهریزیهای سالهای آینده مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه دیواره نگاری می تواند جلوی وندالیسم را بگیرد، گفت: این اتفاق می تواند تعداد بازدیدکنندگان از هر استان را به ما بدهد و در زمینه برگزاری هفته فرهنگی شیراز در استانهای متبوع به ما یاری برساند و میتواند به تقویت ارتباط میان استانها و جذب گردشگران بیشتر کمک کند.
معاون گردشگری و امور زیارتی استانداری فارس، با اشاره به آمار ارائهشده از سوی پلیس گفت: از ۲۵ اسفند سال گذشته تا دیروز، استان های اصفهان، تهران و مازندران به ترتیب رتبههای اول تا سوم مبدا سفر مهمانان نوروزی به شیراز را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: شیراز، به عنوان یک شهر تاریخی، همواره محل یادگاریهای بزرگی بوده است. دیوارهای یادگاری، با تفکیک استانی، به مسافران این امکان را میدهد که از استان خود پرچم برافرازند و این تعامل میان فارس و دیگر استانها را تقویت کند. این امر میتواند از یادگارینویسیهای غیرمجاز جلوگیری کند.
پارسایی همچنین به آسیبهای وارده به ارگ کریمخانی اشاره کرد و گفت: این مکان تاریخی به اعتبار خود لطمه زده است، وجود دیوارهای یادگاری در اماکن تاریخی میتواند به کاهش آمار وندالیسم کمک کند.
معاون گردشگری استانداری فارس به بخش گالری خیابانی و جذابیت بصری آن اشاره کرد و گفت: این فضا به ساماندهی بصری کمک کرده و معرفی شیراز و آثار کمتر شناختهشده را تسهیل میکند.
پارسایی همچنین به غرفههای راهنمایی گردشگری اشاره کرد و گفت: امسال برگههای اطلاعاتی به همراه بارکدهایی به مسافران ارائه شد که میتوانستند با اسکن آنها به اطلاعات بیشتری دسترسی پیدا کنند.
وی در مورد اتوبوس های گردشگری هم گفت: با توجه به ترافیک موجود، استفاده از اتوبوسهای گردشگری و راهنماهای محلی میتواند به بهبود وضعیت ترافیک و افزایش بارگذاری فرهنگی کمک کند.
پارسایی گفت: غرفههای صنایع دستی نیز که بر اساس ظرفیت هنرمندان استان فارس برپا شده، آثار تولیدی این هنرمندان را به نمایش گذاشته و با استقبال خوبی مواجه شده است.
وی همچنین به موکب شهرداری شیراز به مناسبت ماه رمضان اشاره کرد و گفت: این موکب با توجه به تقارن ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، هر شب افطاری به تعداد قابل توجهی بین مردم توزیع میکند.
معاون گردشگری و امور زیارتی استانداری فارس، ضمن تشکر از شورای شهر و سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز، ابراز امیدواری کرد: رونق کنونی در گذر هنر حافظ تا پایان تعطیلات ادامه یابد.
وی با اشاره به ثبت شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی گفت: شهرداری به خوبی از این موضوع حمایت کرده و این رویکرد که غرفههای معرفی آثار هنرمندان صنایع دستی در جوار بناهای تاریخی و پربازدید قرار گیرد، بسیار مثبت است، این اقدام نه تنها به تقویت اقتصاد هنرمندان کمک میکند، بلکه موجب افزایش ماندگاری گردشگران در شهر شیراز خواهد شد.
پارسایی در ادامه به پیشنهاداتی برای بهبود تجربه گردشگران در گذر هنر حافظ پرداخت و گفت: بهتر است از چهارراه حافظیه تا چهارراه ادبیات، بازیگران تئاتر با گریم مشاهیر شیراز در این مسیر ایستاده و با بازدیدکنندگان گفتگو کنند، این اقدام میتواند به معرفی بهتر تاریخ و فرهنگ شیراز کمک کند.
وی تاکید کرد: گردشگران به شیراز برای ملاقات با هویت تاریخی خود و ارتباط با میراث فرهنگی این شهر میآیند و صنایع دستی نیز بخشی از این میراث فرهنگی است که باید به درستی معرفی و حفظ شود.
معاون گردشگری و امور زیارتی استانداری فارس تاکید کرد: گذر هنر حافظ، به عنوان یکی از مهمترین گذرهای فرهنگی ایران محسوب می شود که اجرای برنامه در آن، نیازمند برنامهریزیهای دقیقتری است.
پارسایی با اشاره به آمار ورود گردشگران به شیراز، گفت: بسیاری از مسافران به دنبال ملاقات با هویت تاریخی خود هستند و این نیاز به برنامهریزی و توجه بیشتری دارد، ما باید به گردشگران این امکان را بدهیم که با تاریخ و فرهنگ خود ارتباط برقرار کنند.
وی همچنین به مشکلاتی که در برخی آرامگاهها و نقاط گردشگری کمتر شناخته شده، وجود دارد، اشاره کرد و خواستار برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری در این نقاط شد و گفت: اگر برنامهای در کنار این اماکن وجود داشته باشد، میتواند به جذب بیشتر گردشگران کمک کند.
پارسایی ضمن تجلیل از شهرداری شیراز، شورای اسلامی شهر شیراز و سازمان فرهنگی شهرداری، گفت: شهرداری شیراز موضوع گردشگری در شیراز به خوبی حفظ کرده است و برای حفظ برند گردشگری و صنایع دستی شیراز، کوشیده و از آن صیانت کرده است.
وی بر لزوم تقویت مهماننوازی شیرازیها تاکید کرد و گفت: ما باید به مهمانان خود نشان دهیم که فرهنگ مهماننوازی بخشی از هویت ماست. این مهماننوازی میتواند به شهرت و اعتبار شیراز کمک کند.