علی نیری، در خصوص برنامههای گردشگری در محور حافظیه، یکی از مهمترین مقاصد گردشگری هموطنان، گفت: این محور هر سال جزو برترین مقاصد گردشگری کشور محسوب میشود. به همین دلیل، اجرای برنامههای مختلف در این راستا در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز افزود: با توجه به اینکه شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی شناخته میشود، نمایشگاه صنایع دستی در گذر برپا شده است، این نمایشگاه بر اساس معماری بازار وکیل طراحی شده و تلاش شده است تا نازیباییهای گذشته از بین برود، برای دومین سال پیاپی، سعی شده است که این نمایشگاه از منظر زیباییشناسی و معماری، شکل مرتبتر و منظمتری داشته باشد، در این نمایشگاه، بیش از ۴۵ غرفه صنایع دستی برپا شده است و این غرفهها بر اساس برنامهریزی و هماهنگیهای لازم با هنرمندان ایجاد شدهاند.
نیری ادامه داد: محاسن این نمایشگاه این است که عمده گردشگران دسترسی به بازارهای هنری، بهویژه در شیراز، را دشوار میدانند. به عنوان مثال، دسترسی به بازاری مانند سرای مشیر به لحاظ شناخت و مسائل ترافیکی سخت است؛ همچنین، گردشگران معمولا زمان کمتری را برای سفر تعریف میکنند و سعی میکنند از حداکثر زمان خود استفاده کنند، به همین دلیل، لازم است که خدمات را در نزدیکترین فضاها ارائه دهیم، این نمایشگاه علاوه بر معرفی هنر شیراز و استان فارس، به کارآفرینی و تولید داخلی نیز کمک میکند، اکثر هنرمندان یک سال فعالیت میکنند و هر کدام با گروههای مستقیم و غیرمستقیمی که دارند، باعث ایجاد کسب و کارهای کوچک میشوند، اگر هر غرفه را حداقل برای تیم تولید، بازاریابی، بستهبندی، حمل و نقل و تامین مواد اولیه، ۱۰ نفر در نظر بگیریم، به طور مستقیم و غیرمستقیم نزدیک به ۵۰۰ نفر در اینجا مشغول به کار هستند. این موضوع به توسعه اقتصادی شهر و هنرمندان کمک میکند.
وی همچنین به گالری خیابانی اشاره کرد و گفت: هر ساله یک خلاقیت جدید یا برنامه جدیدی برای گذر تعریف میکنیم. به همین خاطر، گالری خیابانی شکل گرفته است که شامل بیش از ۴۴ تابلو میشود، این گالری به بازتعریف شیراز کمک میکند و در دو منظر فعالیت میکند. یکی از این منظرها، معرفی کمشناختههای شیراز است، بسیاری از گردشگران تصور میکنند که فقط آثار برند و معروف را میشناسند، در حالی که ما آثار زیادی در حوزه زیارت، باغها و اماکن تاریخی فرهنگی داریم که کمتر شناخته شدهاند؛ این اطلاعات شامل آدرسها، ساعتهای بازدید و نحوه دسترسی به صورت رایگان یا با بلیت فروشی در اختیار گردشگران قرار میگیرد و به افزایش ماندگاری و توسعه سایر سایتهای گردشگری شیراز کمک میکند.
نیری افزود: ما همچنین سعی کردهایم دیدگاه سیاحان و جهانگردان قرون مختلف را نسبت به شیراز بازنشر دهیم که این موضوع مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است، در کنار این گالری، مسابقاتی برگزار میکنیم که به شناخت بیشتر شیراز کمک میکند و شرایطی را فراهم میآورد که گردشگران تابلوها را مطالعه کرده و جوایزی دریافت کنند. همچنین، دیوار یادگاری را طراحی کردهایم که افراد میتوانند دلنوشتههای خود را درباره شیراز بنویسند و به یادگار بگذارند.
نیری در ادامه به ایستگاههای اطلاعرسانی گردشگری اشاره کرد و گفت: ما بیش از ۱۰ ایستگاه اطلاعرسانی در ورودیها، کمپها و پیرامون اماکن گردشگری داریم، نزدیک به ۵۰ راهنما در این ایستگاهها فعالیت میکنند و تورهای شیراز گردی را معرفی میکنند. همچنین، نزدیک به ۲۰ دوچرخهسوار گردشگری با کولهپشتی و نشان مشخص در تلاشند تا با بروشورها و نقشههایی که در کولهپشتی خود دارند، گردشگران را راهنمایی کنند. تا کنون، بیش از ۱۰ هزار نفر از این خدمات استفاده کردهاند که این موضوع به صرفهجویی در زمان، کاهش مصرف سوخت و آلایندگی شهری و کاهش ترافیک کمک کرده است.
وی در پایان افزود: بالای ۹۰ درصد از گردشگران وارد شده به شیراز حتماً به آرامگاه حافظیه مراجعه میکنند. دیوار یادگاری به گونهای طراحی شده که افراد میتوانند دلنوشتههای کوتاهی درباره شیراز بنویسند و این کار به تصویر کشیدن ظرفیتها و ویژگیهای شهر گردشگرپذیر شیراز کمک میکند. این دیوار یادگاری میتواند به کاهش وندالیسم و فرهنگسازی کمک کند و مدیران شهری دیگر شهرها نیز از این ایده خلاقانه ابراز خرسندی کرده و پیگیری میکنند که در شهرهای خود نیز این اقدام را انجام دهند.