به گزارش سحاب پرس، دکتر بهنام اکبری، به مناسبت روز استقلال کانون وکلا، ضمن تبریک به همکاران و جامعه حقوقی، از قوانین و آییننامههایی که بدون در نظر گرفتن ظرفیت و دیدگاههای کانون وکلا اجرایی میشوند، انتقاد کرد و افزایش بیرویه پذیرش وکلا را یکی از چالشهای جدی این حرفه دانست.
رئیس کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد گفت: آنچه که برای ما مهم است، مردم، حقوق مردم و آزادیهای بنیادینی است که برگرفته از قانون اساسی است و وظیفه ما صیانت از این حقوق است.
وی افزود: اکنون ۷۲ سال از استقلال کانون وکلا میگذرد و در این دههها فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر گذاشتهایم؛ از تذکرات سازنده استقبال میکنیم و امیدواریم که اصحاب رسانه، به عنوان چشم و گوش جامعه، در همه زمینهها ایفای نقش کنند.
رئیس کانون وکلای فارس اظهار داشت: امروزه جامعه ما با مشکلات زیادی مواجه است و بیان این مشکلات و ارائه راهکار میتواند به حل آنها کمک کند.
وی در ادامه به تشریح فعالیتهای کانون وکلا پرداخت و گفت: فعالیتهای ما در حوزه قضایی و دادگستری شامل ارائه وکالتهای تسخیری و معاضدتی برای افراد فاقد توانایی مالی، ارائه مشاورههای مجانی از سوی دایره ارشاد معاضدت قضایی و انعقاد تفاهمنامههای همکاری با سازمان بهزیستی، سازمان زندانها، کمیته امداد امام و سایر نهادها است.
اکبری با اشاره به چالشهای پیش روی کانون وکلا تصریح کرد: با این حال، به عنوان کهنترین نهاد مدنی ایران، با چالشهای زیادی مواجه است، یکی از این چالشها، تصویب قوانین و آییننامههایی است که بدون در نظر گرفتن ظرفیت و دیدگاههای کانون وکلا اجرایی میشوند.
وی با انتقاد از طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گفت: ما مخالف اشتغال جوانان نیستیم، اما برخی مشاغل، مانند وکالت، که با جان، مال و ناموس مردم سروکار دارد، باید با شرایط و ضوابط خاصی انجام شود، طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در حوزه وکالت، یکی از مصادیق این چالشها است، این طرح، بدون توجه به ظرفیت کانون وکلا، باعث افزایش بیرویه پذیرش وکلا شده است.
رئیس کانون وکلای فارس به تغییرات ایجاد شده در نحوه پذیرش وکلا اشاره کرد و گفت: در گذشته، کمیسیونی متشکل از وزرای دادگستری، دادستان کل و روسای دادگاه انقلاب، تعداد پذیرفتهشدگان در آزمون وکالت را تعیین میکرد، اما اکنون، این معادله به هم خورده است.
وی گفت: در حالی که در گذشته سالانه ۱۸۰ تا ۲۰۰ نفر در آزمون وکالت پذیرفته میشدند، اکنون این تعداد به ۴۰ هزار نفر رسیده است، این افزایش بیرویه، امکانات کانون وکلا را برای آموزش و نظارت بر وکلا با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: ما بارها اعلام کردهایم که باید صلاحیت و توانایی افراد قبل از ورود به حرفه وکالت به دقت بررسی شود، همچنین، مبلغ یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان هزینه عضویت برای کارآموزان، شرایط اشتباه و سخت برای آنها، و عدم تناسب خروجی افراد با هزینههای پرداختی، از دیگر چالشهای پیش روی کانون وکلا است.
اکبری گفت: از اصحاب رسانه میخواهیم که مخاطرات ناشی از این موضوع را برای جامعه تبیین کنند تا بتوانیم در راستای وظیفه خود، یعنی صیانت از حقوق مردم، گام برداریم.
وی در پایان سخنان خود گفت: کمیسیون قضایی مجلس نیز در حال بررسی این موضوع است، اما باید با هماهنگی سایر کمیسیونها و نهادها، راهکاری برای حل این مشکل پیدا کنیم، در پایان، از همه همکاران و اصحاب رسانه دعوت میکنم که دیدگاهها و سوالات خود را مطرح کنند تا بتوانیم با همفکری و همکاری، به حل مشکلات موجود بپردازیم.