به گزارش سحاب پرس، دکتر کوروش استوارسنگری، در نشست خبری با اشاره به وضعیت جدید وکالت در ایران و ضمن تاکید به نقش مهم کانون وکلا و ارتباط آن با حقوق مردم گفت: این نهاد باید به عنوان مدافع حقوق مردم و ضمانت اجرای قانون با قدرت عمل کند.
استاد دانشگاه و مسئول کمیسیون آموزش کانون وکلای فارس، سپس به تصویب طرح جدید وکالت در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: این طرح به گونهای طراحی شده که اجازه میدهد افراد بدون ضوابط علمی لازم وارد حوزه وکالت شوند، طبق این طرح، کسانی که ۷۰ درصد از شرکتکنندگان در آزمونها را به خود اختصاص دهند، میتوانند وارد این حرفه شوند، این طرح نه تنها آسیبهای جدی به کیفیت وکالت وارد میآورد بلکه موجب کاهش سطح علمی وکلا خواهد شد.
وی افزود: این طرح باعث شده که افراد با معدلهای پایین مانند معدل ۵ از یک مقطع خاص، مجاز به ورود به حرفه وکالت شوند، به عنوان مثال، افرادی که در آزمونهای خود موفق به کسب نمره ۶ میشوند، میتوانند وارد این حوزه شوند، این امر به طور قطع کیفیت خدمات حقوقی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
دکتر استوار همچنین به مشکلات آموزش وکلا در حال حاضر اشاره کرد و گفت: آموزش وکلا و کارآموزان وکالت در بسیاری از موارد مطلوب نیست و این مسئله میتواند به این نتیجه منجر شود که وکلای تازهکار توانایی و دانش کافی برای دفاع از حقوق مردم را نداشته باشند.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت فعلی آموزش وکلا، متاسفانه هیچ برنامه مدونی برای رفع این مشکلات وجود ندارد، حتی اگر این افراد وارد حرفه وکالت شوند، نمیتوانند به عنوان وکلای زبده و کارآمد فعالیت کنند و این موضوع میتواند موجب آسیب به حقوق مردم و خدشه به جایگاه وکلا شود.
دکتر استوار تاکید کرد: قانون مصوب شده کسب و کار، در حوزه وکالت میتواند به استقلال کانون وکلا آسیب وارد کند و با توجه به این مسئله، نیاز به بازنگری و اصلاح آن احساس میشود.
دکتر استوار همچنین به پرسشها و نگرانیهای شرکتکنندگان پاسخ داد و توضیحاتی در مورد تاثیرات این طرح بر استقلال کانون و برنامههای آموزشی کانون وکلا ارائه کرد.