محمدحسن اسدی در مراسم افتتاح ۲ کتابخانه جدید با نامهای «شهید رئیسی» و «الفبا» در فرهنگسراهای شهرداری شیراز با نامبردن از شیراز به عنوان یک کلانشهر کهن و فرهنگی با تاریخی غنی اظهار کرد: شیراز نیازمند ارتقای زیرساختهای فرهنگی است تا شایستگی خود بهعنوان پایتخت فرهنگی ایران را حفظ کند.
شهردار شیراز افزود: این شهر میراثی از فرهنگ و هنر را به ارث برده و باید به آن اهمیت داده شود.
وی با بیان اینکه زیرساختهای فرهنگی شامل موزهها، سینماها و مدارس هنر هستند، عنوان کرد: این زیرساختها در حال حاضر در حال توسعه هستند که میتوان به توسعه این زیرساختها توسط مدیریت شهری نظیر احداث موزه بلدیه و پردیس سینمایی امین تارخ اشاره کرد.
اسدی به اقدامات مدیریت شهری در این زمینه شامل ایجاد فرهنگسراها و فراهم کردن دسترسی آسان برای مردم به امکانات فرهنگی اشاره و بیان کرد: با وجود پیشرفتهایی که در این زمینه صورت گرفته، هنوز نیاز به بهبود و توجه بیشتری وجود دارد.
این مقام ارشد شهری گفت: عدالت فرهنگی در شیراز باید مورد توجه قرار گیرد تا تمامی اقشار جامعه بتوانند از امکانات فرهنگی بهرهمند شوند.
وی همچنین تصریح کرد: حفظ و زنده نگهداشتن فرهنگ و هنر در شیراز از اهمیت بالایی برخوردار است.
در ادامه محمدعلی چوبینی در خصوص افتتاح ۲ کتابخانه شهید رئیسی در فرهنگسرا حکمت و کتابخانه الفبا در محل فرهنگسرای بهمن بیگی، اظهار کرد: این توفیق نصیب شد تا با حضور مقام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار فارس، شهردار شیراز و مدیرنهاد کتابخانه های عمومی کشور و تعدادی از مسئولین شهری و کشوری افتتاح ۲ کتابخانه بزرگ مقیاس شهر شیراز در شمال غرب این کلان شهر در فرهنگسرای حکمت به نام کتابخانه شهید آیت الله رئیسی و دیگری در جنوب شهر در فرهنگسرای بهمن بیگی به نام کتابخانه الفبا صورت گرفت.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با اشاره به اینکه این اقدام کاری مشترک بود که به همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز و اداره کل کتابخانه های عمومی استان، انجام شد، افزود: فرهنگسرای حکمت و کتابخانه شهید رئیسی با متراژ هزار متر مربع و کتابخانه الفبا در فرهنگسرای بهمن بیگی با ۱۵۰۰ متر زیربنا به زیربنای کتابخانه های عمومی شهر اضافه کرد.
معاون فرهنگی شهردار شیراز ابراز امیدواری کرد: این کتابخانه ها بخش های متنوع و مختلف دارد که در هر کدام فضای پژوهشکده، فضای ساختکده برای نوجوانان و فضای ویژه کودکان طراحی شده است و امید است این اقدامات بتواند در ارتقا سرانه مطالعه شهر شیراز و فرهنگ عمومی جامعه کمک کند.
چوبینی از همه شهروندان شیراز دعوت کرد تا به این کتابخانه ها مراجعه کنند، ادامه داد: با جذابیت و بخش های مختلفی که در طراحی کتابخانه ها صورت گرفته است کمک می کند نوجوانان و جوانان با اشتیاق و علاقه بیشتری به کتابخوانی روی آورند و از ظرفیت های کتابخانه ها استفاده کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به ظرفیت های هوشمندی که در کتابخانه ها طراحی شده است افراد می توانند با فضای الکترونیکی که طراحی شده است جست و جوی پیشرفته ای در خصوص کتاب درخواستی خود داشته باشند. همچنین این دسترسی برای مخازن کتاب نیز طراحی شده است.
معاون فرهنگی شهردار شیراز در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص دعوت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: مرسوم است که مدیریت شهری در زمان سفر مسئولین بلند پایه کشوری به شیراز و فارس، ضیافتی را برای اصحاب و فعالین حوزه برگزار می کند که در این راستا با توجه به حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برنامه دیدار وی با هنرمندان، فرهنگوران و هنرمندان شهر صورت گرفت.
چوبینی خاطر نشان کرد: در دیدار وزیر ارشاد با اهالی هنرمندان و فرهنگوران استان، باتوجه به اینکه جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان برای اولین بار به میزبانی شیراز برگزار شد، این پیشنهاد مطرح شد تا این رویداد به تقویم رویدادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه شود.
اهمیت کتاب و کتابخوانی برای توسعه ملی
دکتر سید عباس صالحی از چند طرح در حوزه کتابخوانی بازدید و ۲ کتابخانه را افتتاح و همچنین بر اهمیت کتاب و کتابخوانی برای توسعه ملی تاکید کرد و کتابخانهها را فرصتی برای ایجاد یک اتفاق پایدار در توسعه ملی هر کشور دانست و افزود: بیتردید کتاب و کتابخوانی یک فرصتی را ایجاد میکند برای یک اتفاق پایدار برای توسعه ملی هر کشور، بالطبع ما هم در ایران در زاویههای مختلف به توسعه کتاب و کتابخوانی نیازمندیم.
نقش کتابخانهها در تربیت و آموزش کودکان و نوجوانان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانهها را مکمل نهاد خانواده و مدرسه در تربیت و آموزش کودکان و نوجوانان معرفی کرد و گفت: امروز ما خانوادهها خب طبعا گرفتاریهایی دارند که گاهی وقتها در دنیای فرهنگی تربیتی و آموزشی فرصتهای کافی یا اطلاعات کافی ممکن است نداشته باشند، هر کتابخوانی تو هر محلهای تشکیل میشود به نحوی کمک میکند به نهاد خانواده که تربیت بهتر آموزش مهارت بالاتر پدید میآید.
تلاش برای تبدیل کتابخانهها به مراکزی چند منظوره
دکتر صالحی از تلاش برای تبدیل کتابخانهها به مراکزی چند منظوره خبر داد و افزود: تلاش شده که تبدیل بشه به یک کتابخانه چند منظوره که بتواند فرصتهای مختلف رو فراهم کند.
برنامههای توسعه کتابخانههای استان فارس
دکتر صالحی از برنامههایی برای توسعه کتابخانههای استان فارس، از جمله ساخت کتابخانه مرکزی شیراز با معماری فاخر و همکاری شهرداری، خبر داد.
نیاز به بازسازی و طراحی مجدد کتابخانهها
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برآورد کرد که حدود ۴۰ درصد کتابخانههای موجود در استان فارس نیاز به بازسازی و طراحی مجدد دارند.
توسعه کتابخانهها در شهرهای فاقد کتابخانه
وی همچنین از اجرای برنامههایی برای توسعه کتابخانهها در شهرهای فاقد کتابخانه بر اساس استانداردهای آمایشی خبر داد.