محمود صادقپور امروز، ۳۰ بهمن در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز، رسالت دانشگاه ملی مهارت را علاوه بر آموزش و پژوهش، مهارتآموزی و تربیت تکنسین دانست و گفت: در دانشگاه ملی مهارت دنبال پاسخگویی به نیازهای صنعت و تولید کشور هستیم و این کار را با استفاده از آموزشهای تئوری و عملی دنبال میکنیم.
وی با بیان اینکه دنبال تحقق دانشگاههای نسل سوم و چهارم در دانشگاه ملی مهارت هستیم، حلقه مفقوده رشد و توسعه کشور را تربیت تکنسین دانست و افزود: تمام نیازهای کشور با تربیت دکتر و مهندس برطرف نمیشود.
صادقپور با تصریح اینکه دانشگاهها باید مأموریتگرا باشند، گفت: هر دانشگاهی بنا به یک رسالت و مأموریتی تأسیس شده است به عنوان مثال رسالت دانشگاههای مادر تولید علم است و رسالت دانشگاه ملی مهارت هم مشخص است و در راستای تقاضا و نیازهای صنعت و تولید حرکت میکنیم تا بتوانیم نیازهای آنان را پاسخ دهیم.
رئیس دانشگاه ملی مهارت فارس با ذکر این نکته که این دانشگاه در راستای تقاضاهایی که میشود حرکت میکند تا بتواند نیازهای صنایع را برطرف کنیم، گفت: بحث مهارتآموزی از خانوادهها شروع میشود و باید این فرهنگ در جامعه تبیین شود که صنعت نیاز به نیروی متخصص دارد.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات صنعت و عدم توسعهیافتگی این است که باید سیاستگذاریها اصلاح شوند، گفت: باید نهادی متولی تربیت تکنسین و افراد ماهر باشد. این مسئله در قانون دیده شده است و دولت هم بر روی آن تأکید دارد و رهبر معظم انقلاب هم از آن حمایت میکند.
صادقپور از نهادهایی که دستاندرکار بودجه هستند، خواست تا کمک کنند که این دانشگاه توسعه یابد، گفت: به طور کلی ۱۸۳ مرکز دانشگاه ملی مهارت در سطح کشور فعالیت دارند که از این تعداد ۱۴ مرکز در فارس واقع شده است. ۱۰ مرکز مربوط به پسران و ۴ مرکز مربوط به دختران است که این مراکز توزیع اقلیمی خوبی در سطح استان دارند.
رئیس دانشگاه ملی مهارت فارس با بیان اینکه درصدد هستیم که رشتههای این دانشگاه را افزایش دهیم تا بحث مهارتآموزی را بیشتر پوشش دهیم، گفت: تأمین بودجه برای رفع نیازهای این دانشگاه بسیار مهم است و این مسئله باید تبدیل به مطالبه عمومی شود.
وی با یادآوری اینکه دروس این دانشگاه طوری طراحی شده است که نیاز جامعه را پاسخ دهد، افزود: همچنین در دانشگاه ملی مهارت به مسائل تربیتی و فرهنگی توجه ویژه داریم و این مسائل را هم به صورت تئوری و هم عملی دنبال میکنیم.
صادقپور با تأکید بر اینکه مدرک نیاز جامعه را برطرف نمیکند بلکه این مهارت است که نیازها را برطرف میکند، گفت: تفاوت دانشگاه ملی مهارت با دانشگاههای دیگر این است که آموزشها بیشتر به صورت عملی است.
رئیس دانشگاه ملی مهارت فارس در بخش دیگری از سخنان خود از برگزاری نخستین المپیاد مهارتی فنورز به میزبانی این دانشگاه خبر داد و گفت: این المپیاد در سطح دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کل کشور برگزار میشود. سالهای قبل این المپیاد در سطح استان برگزار میشده است اما اکنون دنبال این هستیم تا المپیاد مذکور را در سطح جهانی برگزار کنیم.
وی از مشارکت ۲۰۰ نفر دانشجو از ۵۰ دانشگاه وزارت علوم در این المپیاد خبر داد و افزود: این المپیاد در سه رشته معماری و طراحی المان شهری، جوشکاری و هوش مصنوعی برگزار میشود.
صادقپور، یکی از اهداف این المپیاد را شناسایی نخبگان و معرفی آنان به صنایع مختلف عنوان کرد و گفت: دانشگاههایی که آموزش بهتری میدهند باید دیده شوند و در این المپیاد امتیاز بیشتری به آنان خواهیم داد.
وی زمان برگزاری این المپیاد را ۷ اسفندماه سال جاری اعلام کرد و گفت: این المپیاد طی روزهای ۸ و ۹ اسفندماه در شیراز برگزار میشود که در روز ۹ اسفندماه نیز مراسم اختتامیه برگزار خواهد شد.
انتهای پیام