0

طرح توسعه پلانتاریوم فرهنگسرای نجوم شیراز کلنگ زنی شد

  • کد خبر : 129471
  • 14 بهمن 1403 - 19:48
طرح توسعه پلانتاریوم فرهنگسرای نجوم شیراز کلنگ زنی شد
همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی طرح توسعه پلانتاریوم (آسمان نما) فرهنگسرای نجوم با حضور شهردار کلان شهر شیراز، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز و رئیس انجمن نجوم ایران در محل بوستان معلم کلنگ زنی و از تندیس علامه قطب الدین شیرازی رونمایی شد.

به گزارش سحاب پرس، محمد حسن اسدی شهردار کلان شهرشیراز در این مراسم در سخنانی اظهار کرد: اهمیت کار فرهنگ، طرح ها و پروژه های عمرانی به قدری برای مدیریت شهری، شورای اسلامی شهر شیراز اهمیت دارد که علاوه بر امروز که اختصاصی به موضوع فرهنگ دارد در پایان هفته با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بخشی از طرح های فرهنگی افتتاح و اعلام می وشد.

وی افزود: در دهه فجر، هرروز به پروژه های بخش های مختلف همچون خدمات شهری، پروژه های فنی و عمرانی و سایر پروژه ها در هر بخش اختصاص یافته است.

گفتنی است در ادامه این مراسم شهردار کلان شهر شیراز از محل موزه فرهنگسرای نجوم بازدید کرد و با حضور وی و سایر مدیران ارشد شهری از تندیس علامه قطب الدین شیرازی در محل بوستان معلم رونمایی شد.

در ادامه این مراسم همچنین رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در سخنانی اظهار کرد: عملیات اجرایی طرح توسعه فرهنگسرای نجوم و آسمان نما(پلانتریوم) آغاز شد.

وی افزود: فرهنگسراهایی که در سطح شهر داریم برخی از آنها کارکرد تخصصی و شهری دارد و فرهنگسرای نجوم با ابعاد کوچکی که دارد خدمات و مخاطبین فراشهری دارد و از شهرستان های کوار و صدرا و شهرهای اطراف مخاطبان بسیاری دارد.

معاون فرهنگی شهردار شیراز تصریح کرد: این مرکز یک کلاس خداشناسی است که مخاطب سیر در عالم و آشنایی با علم نجوم را پیدا می کند و این ظرفیت وجود دارد طی قرار دادی که با پیمانکار منعقد شده است  ساختمان جدید با حمایت های لازم ظرف مدت ۹ ماه به سرانجام برسد و تجهیز شود.

چوبینی خاطر نشان کرد: احداث این آسمان نما به عنوان یکی از ظرفیت های خوب علمی و گردشگری در شهر شیراز و استان فارس و حتی جنوب کشور خواهد بود و این اقدام بزرگو شاخصی است.

وی اضافه کرد: یکی از رسالت ها و راهبردهای سازمان رهنگی شهرداری شیراز در این دوره مدیریتی راه اندازی فرهنگسراهای تخصصی، تجهیز و بازسازی و به روز کردن آن ها است که در این راستا طرح توسعه فرهنگسرای کتاب تعریف و تدوین شد و سایر فرهنگسراها همچون خانواده، باشگاه دختران به صورت کامل بازسازی و در حال تجهیز است و این مراکز به صورت تخصصی به شهروندان ارائه خدمات دارند.

جایزه قطب الدین شیرازی در حوزه نجوم رونمایی می شود

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در ادامه این مراسم در نشست خبری هجدهمین همایش ملی نجوم و اختر فیزیک ایران که با حضور رئیس انجمن نجوم ایران برگزار شد، در سخنانی اظهار کرد: توجه ما هویت و داشته های شیراز به عنوان یک راهبرد و چشم انداز از ابتدای این دوره مدیریتی مدنظر بوده است و اعتقاد داریم شیراز ظرفیت های کمتر شناخته شده ای دارد و این بزرگترین ظلمی است که به شیراز شده است.

محمدعلی چوبینی افزود: به معنای واقعی شیراز یک جهان شهر است و با بررسی آن در ابعاد مختلف حرف های بسیاری برای گفتن دارد.

معاون فرهنگی شهردار شیراز با اشاره به برگزاری جشنواره های ملی همچون ادبیات کودک که اولین دوره آن برگزار شد، تصریح کرد: برگزاری این جشنواره صرفا یک رویداد نیست بلکه بدین دلیل است که شیراز را مهد شعر و ادبیات می دانیم  و باتوجه به تشکیل دبیرخانه دائمی این جشنواره، از سال های آینده توسعه آن در دستور کار است.

چوبینی خاطر نشان کرد: شهر شیراز سبقه بسیار زیادی در حوزه علم دارد اما به آن ها کمتر پرداخته شده است. لذا نگاه ما این است که پیوند شهرداری با دانشگاه و مباحث علمی شکل بگیرد.

وی اضافه کرد: قطب الدین شیرازی به عنوان یکی از مشاهیر شهر شیراز از جهات پزشکی و فیلسوفانه بسیار به آن پرداخته شده اما به منجم بودن آن کمتر پرداخته شده بود. لذا مقرر شد یک جایزه ملی در شهر شیراز به نام یکی از مشاهیر داشته باشیم و هر ساله پژوهشگران و اساتید حوزه نجوم در شیراز به معرفی این بزرگان شهر شیراز که مهد علم است، پرداخته شود تا علاوه بر برند سازی این حوزه و توجه به این علم به خاستگاه آن پرداخته شود.

معاون فرهنگی شهردار شیراز ادامه داد: در روز چهارشنبه جایزه قطب الدین شیرازی در حوزه نجوم رونمایی می شود و یکی از اساتید برجسته حوزه نجوم به عنوان اولین برنده این دوره انتخاب و معرفی خواهد شد.

چوبینی در پایان سخنان خود به کارکرد فرهنگسراها اشاره و تاکید کرد: فرهنگسراها به تنهایی هر یک کارکرد شهری دارند و باتوجه به اقدامات و برنامه هایی که در دستور کار دارند فارغ از ابعاد آن ها تنها کارکرد محلی ندارند. لذا امید است این مراکز با ارائه خدمات منحصر به فرد بتوانند بر حوزه فرهنگ تاثیر گذار باشند.

 

هویت شهری؛ یکی از مسائلی که در شیراز به آن کمتر پرداخته شده است

در ادامه این نشست علی نیری مدیر گردشگری و امور زیارتی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در سخنانی اظهار کرد: یکی از مسائلی که در شهر شیراز به آن کمتر پرداخته شده است هویت شهری است و به دلیل اینکه شیراز یک شهر گردشگر پذیر و مهاجر پذیر است و هویت و فرهنگ شهر دستخوش بسیاری از مسائل شده و کمتر به آن پرداخته شده است.

وی افزود: ۱۶ ریزپروژه داریم که یکی از این پروژه های برگزاری دوره های شیرازشناسی است که ۸۰ ساعت آموزشی و ۴۰ ساعت آموزش عملی دارد و در اقصی نقاط شهر برای دانش آموزان، دانشجویان و صنوف و گروه های کارمندان مختلف آموزش ها برگزار می شود.

مدیر گردشگری و امور زیارتی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز تصریح کرد: این دوره های آموزشی به صورت رایگان برگزار می شود و افرادی که بتوانند این دوره ها را با موفقیت طی کنند جایگاه اجتماعی در باشگاه شیرازشناسان خواهند داشت.

نیری خاطر نشان کرد: پروژه هایی که در حوزه فرهنگی در حال اجراست بسیار با اهمیت بوده و با زندگی شهروندان و فرزندان آینده ساز این کشور در ارتباط است.

شیراز همواره به عنوان شهر پیشرو در علم نجوم و اختر فیزیک مطرح بوده است

در این نشست همچنین معین مصلح رئیس انجمن نجوم ایران در سخنانی اظهار کرد: این کار فرهنگی که در حال انجام است تاثیر آن فراتر از یک کار نمایشی و جلوه علمی آن است.

وی از شهرداری شیراز و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز به جهت اجرای این طرح قدردانی و ابراز امیدواری کرد: این چنین رویداد و اقداماتی بیشتر در سطح کشور رخ بدهد.

رئیس انجمن نجوم ایران تصریح کرد: با توجه به برگزاری هجدمین همایش ملی نجوم و اختر فیزیک ایران در شیراز که از ۱۶ لغایت ۱۸ بهمن ماه جاری در دانشگاه شیراز خواهد بود، این رویداد فرصتی است تا متخصصین حوزه از دستاورد و پژوهش های خود سخن بگویند و فرصت تعاملی میان افراد مختلف در دانشگاه ها خواهد بود.

مصلح خاطر نشان کرد: این رویداد مهم ترین رویداد نجوم ایران است که هر ساله برگزار می شود.

وی اضافه کرد: یکی از اولین گردهمایی های پژوهشی در این حوزه در شهر شیراز در آغاز بکار ساخت رصدخانه ابوریحان بیرونی شکل گرفت و باتوجه به اینکه اولین رصدخانه حرفه ای کشور در شیراز ساخته شده است، شیراز به عنوان شهر پیشرو در علم نجوم و اختر فیزیک مطرح بوده است.

رئیس انجمن نجوم کشور ادامه داد: در این همایش ها تلاش می شود تا دانشگاه های مختلف علاوه بر رقابتی که با یکدیگر دارند، میزبان باشند. چرا که اعتباری به شهر و دانشگاه داده می شود.

مصلح با اشاره به اینکه دانشگاه شیراز پس از ۱۴ سال میزبان برگزاری این نمایشگاه شده است، اظهار کرد: امسال همزمان با فرا رسیدن دهه فجر و اعیاد شعبانیه این رویداد طی مدت ۳ روز برگزار می شود و باتوجه به اینکه ۶۵ مقاله به این همایش ارسال شده بود از این تعداد ۴۸ مقاله شفاهی و پوستر پذیرش شده است و با حضور متخصصان سخنرانی های تخصصی برگزار می شود.

وی افزود: در این رویداد میهمانانی از کشورهای ارمنستان حضور خواهند داشت و سخنرانی برخط میهمانان خارجی را خواهیم داشت که به غنای علمی همایش کمک خواهد کرد.

رئیس انجمن نجوم ایران تصریح کرد: این رویداد از نظر انجمن نجوم کشور رویداد بسیار شاخصی است. چرا که در کنار آن تدریس کارگاه های تخصصی نجوم و برپایی نمایشگاه فعالیت کارآفرینان حوزه نجوم و اختر فیزیک برای اولین بار صورت می گیرد.

مصلح خاطر نشان کرد: در بخش علمی این رویداد به پیشنهاد شهرداری شیراز اهدای جایزه علامه قطب الدین شیرازی صورت می گیرد.

در پایان این نشست رامین طالبی معاون فرهنگی، هنری و ورزشی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در سخنانی اظهار کرد: ارزش و اعتبار شهر به زیرساخت های عمرانی و شهرسازی است. اما بخشی از این زیر ساخت ها مربوط به فرهنگ شهر است.

وی افزود: اقدامات سازمان  فرهنگی عمدتا زیرینایی و کمتر دیده شده است اما اثربخشی آن در فرهنگ شهر و نحوه زیست شهروندان بسیار حائز اهمیت است و بنظر می رسد شهرداری به موازات کلیه فعالیت هایی که انجام داده است فعالیت های فرهنگی را به صورت ویژه مدنظر دارد.

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=129471

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.