10
شهردار شیراز:

رویکرد مجموعه مدیریت شهری بازآفرینی، ایجاد جریان زندگی و رونق دوباره بافت تاریخی است

  • کد خبر : 12896
  • 03 دی 1399 - 18:45
رویکرد مجموعه مدیریت شهری بازآفرینی، ایجاد جریان زندگی و رونق دوباره بافت تاریخی است
تفاهم نامه همکاری بین شهرداری شیراز و صندوق توسعه، احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی توسط شهردار شیراز و رییس هیات مدیره این صندوق در راستای رشد و توسعه اقتصادی پایدار بافت تاریخی فرهنگی شیراز امضا شد.

شهردار شیراز در آیین امضای این تفاهم نامه گفت: شیراز ظرفیت سرمایه گذاری و اجرای پروژه های مختلف در بافت تاریخی و فرهنگی را دارد و رویکرد مجموعه مدیریت شهری بازآفرینی، ایجاد جریان زندگی و رونق دوباره بافت تاریخی است و از سرمایه گذاری در بافت استقبال می کند.
به گزارش سحاب پرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری شیراز، حیدر اسکندرپور اضافه کرد: شیراز، شهری تاریخی فرهنگی در عرصه گردشگری ملی و بین المللی است و ضروری است که سازمان های متولی نیز همچون شهرداری در مسیر احیا و نوسازی بافت تاریخی این کلانشهر قدم بگذارند.
وی خواستار همگامی و همکاری مجموعه میراث فرهنگی برای احیا و باززنده سازی بافت تاریخی شد و گفت: پروژه هایی که هم اکنون شهرداری برای احیای بافت تاریخی در دست انجام دارد با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس است.
شهردار شیراز با ابراز خرسندی نسبت به همراهی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس با شهرداری در اجرای پروژه های مختلف افزود: در راستای باز زنده سازی بازار وکیل شمالی پروژه های احیای سرای روغنی، سرای گمرک و تیمچه احمدی و پیاده راه دروازه قرآن – دروازه اصفهان (محور عرفان) در حال اجرا است تا این بازار تاریخی با حضور مسافران و گردشگران بار دیگر رونق بگیرد.
اسکندرپور با تاکید بر اینکه چنانچه ساکنین اصلی بافت تاریخی به آن بازگردند این پهنه ارزشمند احیا می شود، افزود: در حفظ و احیای بافت تاریخی شیراز باید نیاز روز ساکنین بافت با حفظ شاکله آن تامین شود وگرنه بافت از جمعیت اصلی خود خالی و محلی برای سکونت سایر افرادی می شود که نسبت به حفظ و نگهداری آن تعلق خاطر ندارند.
دکتر هادی میرزائی مدیرعامل و رییس هیئت مدیره صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور نیز در این آیین امضای این تفاهم‌نامه همکاری میان شهرداری شیراز و صندوق احیا را یکی از تفاهم‌نامه‌های موثر در حوزه اجرایی کشور دانست و گفت: این تفاهم‌نامه با توجه به ظرفیت‌های اجرایی و قانونی آن می‌تواند موجب همکاری‌های موثر میان شهرداری شیراز و صندوق شود.
دکتر میرزائی با اشاره به تاریخچه تشکیل صندوق و‌ چرایی شکل‌گیری آن گفت: یکی از اهداف ما در مجموعه صندوق احیای بناها و‌اماکن تاریخی و فرهنگی کشور تبیین و تعیین همکاری مشترک با نهادها و سازمانهایی چون شهرداری است تا بتوانیم علاوه بر حفظ، مرمت و احیای فضاهای تاریخی و فرهنگی در راستای باززنده‌سازی این فضاها برای نیاز امروز جامعه و ‌‌تبدیل آنها به محیط‌هایی پویا و‌موثر در حوزه منطقه‌ای خود عمل کنیم و در این راه نیازمند برداشتن گام‌هایی عملی هستیم.
مدیرعامل صندوق احیای بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی در ادامه به نحوه اعطای تسهیلات به متقاضیان اشاره کرد و گفت:بر اساس ردیف‌های تعیین شده در قانون‌بودجه ۱۴۰۰ زمینه‌های مناسبی برای فعالیت در حوزه احیای بافت‌های تاریخی وجود دارد که شهرداری شیراز در این زمینه‌ها پیشگام باشد و از ظرفیت منابعی که در تبصره‌های درنظر گرفته وجود دارد استفاده کند.
دکتر میرزایی با بیان اینکه به منظور جلوگیری از ایجاد هر نوع شائبه‌ای صندوق حق دریافت هیچ هزینه‌ای برای خدمات خود در حوزه تعیین و تغییر کاربری‌ها را ندارد، افزود: اعتبار در نظر گرفته شده جهت توسعه خدمات در حوزه بناهای تاریخی و فرهنگی مستقیما به میراث پرداخت نخواهد شد بلکه وزارت راه و شهرسازی باید این اعتبار را در بافت فرهنگی و تاریخی جهت احیا و بهبود وضعیت خدماتی هزینه کند.
افزایش بودجه بافت تاریخی فرهنگی شیراز
مهدی قلندری شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز(منطقه ۸)  نیز در جلسه امضای تفاهم نامه همکاری بین شهرداری شیراز و صندوق توسعه، احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی گفت: انعقاد این تفاهم نامه منجر به جذب منابع مالی و سرمایه گذاری در بافت تاریخی و احیا و بهسازی آن می شود.
قلندی اضافه کرد: بهسازی و احیای بافت تاریخی نیازمند این است که منابع مالی و سرمایه گذاری به آن سوق پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه زیرساخت های کاری و فرهنگی در بافت تاریخی در فراهم شده است، افزود: در راستا باززنده سازی بافت تاریخی، بودجه شهرداری منطقه تاریخی فرهنگی به میزان پنج برابر افزایش یافته است و پروژه های متعددی در نقاط مختلف این بافت با نگاه باززنده سازی و احیا در حال اجرا است.
شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز همچنین گفت: پروژه احیای مجموعه زندیه وارد مراحل عملیاتی شده و ظرفیت بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری در این محدوده ۳۰ هکتاری وجود دارد.
در بخش دیگری از این نشست مهدی حمزه‌نژاد معاون فنی صندوق احیا همسو شدن شهرداری و صندوق را یک فرصت مغتنم دانست و گفت:قواعد و قوانین بافت‌های شهرسازی یکی از موارد کلیدی است که موجب مشکلاتی در بافت‌های تاریخی می‌شود.
وی خواستار ایجاد شرایطی جهت صدور مجوز در بافت با الگویی متفاوت از الگوی شهرسازی شد و گفت:بافت‌های تاریخی باید الگوی بقیه شهر باشند تا به الگوی ایرانی اسلامی برسیم و چه بهتر که شهری مثل شیراز در این زمینه الگو و پیشتاز باشد و لازمه این کار هم‌افزایی شهرداری و میراث فرهنگی است.
همچنین امیر کرم‌زاده معاون سرمایه‌گذاری صندوق احیا در بخش دیگری از این آیین به اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه بافت‌های تاریخی اشاره کرد و گفت: با توجه به جایگاه صندوق و اعتماد سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی به آن آمادگی داریم تا با همکاری شهرداری شیراز نسبت به معرفی بسته‌های خلاقانه در حوزه گردشگری به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی اقدام کنیم.
وی همچنین به اهمیت بحث آموزش اشاره و تصریح کرد:صندوق این آمادگی را دارد تا به لحاظ پشتیبانی آموزشی در این زمینه با شهرداری همکاری کند تا برای افراد فعال و مالک بناهای تاریخی با حضور اساتید به‌نام کلاس‌های آموزشی برگزار شود و نحوه تعامل با سرمایه‌گذاران و نحوه حفظ و باززنده‌سازی این قبیل بناها برای فعالان این حوزه تبیین شود.
براساس این گزارش، تفاهم‌نامه انعقادی میان صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستبافت  و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با شهرداری شیراز مشتمل بر ۷ ماده می‌باشد و همکاری و هم‌افزایی میان صندوق و شهرداری در بهره‌گیری از ظرفیت‌های انسانی و زیرساخت‌ها و توانمندی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری طرفین در زمینه ارتقای رشد و توسعه‌ی اقتصادی پایدار در بافت تاریخی و فرهنگی شیراز از جمله اهداف این تفاهم‌نامه عنوان شده است.
شناسایی و به فعلیت رساندن محرک های رشد اقتصادی محدوده، خلق بنگاه های اقتصادی کوچک مقیاس و محلی، ارتقای فعالیت های اقتصادی و کسب و کارهای مبتنی بر گردشگری فرهنگی و صنایع خلاق و فرهنگی، ارتقای تنوع فعالیت های اقتصادی در محدوده بافت تاریخی فرهنگی، توسعه، احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی و گذرهای موجود در محدوده، بررسی و تصویب طرح های بهره برداری اقتصادی فرهنگی و هنری از ابنیه تاریخی، برگزاری نشست به منظور معرفی بافت تاریخی فرهنگی شیراز به گردشگران و سرمایه گذاران، همکاری در جهت برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و فرش دستباف و رویدادهای فرهنگی  و زمینه سازی جهت برگزاری جشنواره های موضوعی در محوطه و یا مجاور ابنیه تاریخی از جمله تعهدات مشترک این تفاهم نامه است.

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=12896

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.