0
یادداشت؛

ادویه‌های موثر در تقویت سیستم ایمنی کدامند

  • کد خبر : 128470
  • 07 بهمن 1403 - 14:16
ادویه‌های موثر در تقویت سیستم ایمنی کدامند
ادویه‌ها علاوه بر طعم دادن به غذا، خواص متعددی نیز برای سلامتی دارند. گروهی از ادویه‌ها، ما را در مقابل بیماری­‌های فصل زمستان محافظت می­‌کند.

در ادامه مطلبی به نقل از الهه عباسی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره این ادویه‌ها و ویژگی‌های آن‌ها که در اختیار سحاب پرس قرار داده شده است، می‌خوانیم.

هل

هل به عنوان یک ادویه، در کاری، قهوه، چای، کیک و نان و برای غذاهای شیرین و نوشیدنی استفاده می­‌شود. دانه­‌های سبز و کوچک هل، منبع غنی مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌­هایی است که به سم زدایی از خون کمک می‌­کند و با دارا بودن خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی، بسیاری از مشکلات گوارشی را برطرف می­‌کنند.

این دانه­ خوش عطر، ویتامین C و مواد مغذی دیگری نیز دارد؛ نوشیدن یک فنجان چای هل در فصل زمستان ما را از علائم بیماری سرماخوردگی دور نگه می‌­دارد­ و خلق و خو را بهبود می­‌بخشد.

جوز هندی

جوز هندی از دوران باستان، به دلیل خواص معطر، آروماتیزه و دارویی آن، شناخته شده است. این گیاه، خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و غنی از ویتامین‌هایA,E وC است که در پیش­گیری از مشکلات بینایی، کمک به گردش خون، بهبود عفونت‌ها، سلامت سیستم عصبی، درمان زخم‌ها و تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.

بسیاری معتقد هستند که جوز هندی مشکلات قلبی را کاهش می‌­دهد، زیرا می‌­تواند به افزایش گردش خون و تحریک سیستم قلبی عروقی کمک کند. همچنین به هضم خوب، از بین بردن درد و گاز معده و کاهش استفراغ، اسهال و نفخ شکم کمک می­کند و اشتهاآور است.

این ادویه در مشکلات تنفسی مانند سرفه ناشی از سرماخوردگی و آسم نیز موثر است و اغلب به عنوان یک عنصر در شربت سرفه، یافت می­شود. البته اگرچه فواید زیادی دارد باید توجه داشت که استفاده بیش از حد مجاز ممکن است سمی باشد و می­‌تواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود.

یک فنجان شیر داغ با پودر جوز هندی و کمی عسل و هل خرد شده ما را از بیماری‌های زمستان دور نگه می­‌دارد.

بادیان ختایی یا انیسون ستاره‌ای

این ادویه سرشار از آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های A و C است و در تسکین گلودرد و سرماخوردگی بسیار موثر است. این گیاه ستاره‌ای دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی بوده و برای درمان دل درد، استفراغ، حالت تهوع، التهاب‌های پوستی و دردهای مفصلی به‌کار می‌­رود؛ همچنین دارای ماده‌ای است که به درمان آنفلوانزای مرغی کمک می­‌کند.

نوشیدن چای این ادویه، با جوشاندن دو قاشق از این ادویه به مدت ۱۵ دقیقه در آب، سپس صاف کردن و افزودن چند قطره عسل، می‌تواند علایم گلودرد و سرفه را کاهش دهد.

زردچوبه

زردچوبه یک آنتی بیوتیک طبیعی است. مصرف زردچوبه از درد و التهاب مفاصل می­‌کاهد. عوامل ضد­باکتری، ضدقارچ و ضدویروس زردچوبه علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، به پیش­گیری از بسیاری از بیماری­‌ها و سرطان کمک می­‌کند. این ادویه، با داشتن اثر آنتی اکسیدانی قوی­تر از ویتامین C و E ایمنی بسیار زیادی در برابر سرماخوردگی، انواع آنفلوانزا و سرفه ایجاد می­‌کند.

نوشیدن یک لیوان شیر یا چای، با زردچوبه هر روز صبح در زمستان، موجب تقویت سیستم ایمنی شده و ما را از بسیاری از عفونت‌ها دور نگه می‌­دارد.

فلفل سیاه

فلفل سیاه سرشار از منگنز، آهن، پتاسیم، ویتامین  C، ویتامین  K و فیبر غذایی است. این ادویه­ خوش طعم، حاوی آنتی‌اکسیدان­های گوناگونی است که متابولیسم بدن را تسریع می­‌کند و دارای ویژگی­‌های ضد التهابی است و می­‌تواند در درمان بیماری‌های دستگاه تنفسی به‌کار رود.

فلفل سیاه در درمان بیماری­‌هایی مانند یبوست، گوش درد، مشکلات قلبی، گرفتگی سینه، درد مفاصل و دندان درد استفاده می‌­شود. دارای اثرات قابل ملاحظه بر قارچ‌ها و باکتری‌ها است.

دانه شنبلیله

دانه شنبلیله سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌های گروه B,CوA است. این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضددرد، ضد انعقاد، ضد سرطانی است و خواص ضدویروسی آن می‌­تواند ویروس‌­های عامل گلودرد را نابود سازد. همچنین برای درمان ادم در پاها، احتباس ریوی و سینوس، برونشیت، سوء هاضمه و تاسی در مردان استفاده می‌­شود.

دارچین

دارچین یکی از مواد غذایی و چاشنی‌های قدیمی و معروف است که به دلیل طعم و عطر مطبوعش، در غذاهای ما ایرانی‌ها نیز بسیار استفاده می‌شود، اما این ماده غذایی علاوه بر طعم و عطر، خواص دیگری هم دارد و به همین دلیل برای درمان بسیاری از مشکلات و اختلالات جسمی به کار برده می‌شود.

دارچین، سرشار از آنتی‌اکسیدان است و به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌­کند. این ادویه­ معطر، در مقابل انواع باکتری‌­ها، از بدن محافظت می‌­کند و دارای خواص آنتی بیوتیکی، کاهنده کلسترول، کاهش فشار خون، خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد سرطانی است.

در فصل زمستان، دارچین همراه با زنجبیل به مقابله با سرماخوردگی کمک می‌­کند. حل کردن دارچین پودر شده و یک قاشق چای‌خوری عسل در آب گرم و نوشیدن آن در صبح زمستان، یک اکسیر عالی است.

انتهای پیام

 

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=128470

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.