2

سامانه ارجاع (HIS) مراقبت معنوی در مراکز درمانی فارس راه‌اندازی می‌شود

  • کد خبر : 127880
  • 01 بهمن 1403 - 12:28
سامانه ارجاع (HIS) مراقبت معنوی در مراکز درمانی فارس راه‌اندازی می‌شود
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های فارس با بیان اینکه سامانه ارجاع (HIS) مراقبت معنوی برای نخستین بار در مراکز آموزشی درمانی استان فارس، در بیمارستان شهید دکتر فقیهی راه‌اندازی شده است، افزود: راه‌اندازی این سامانه در سایر مراکز آموزشی درمانی استان در حال پیگیری است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید مقامی امروز، اول بهمن‌ماه در نشست نهاد نماینده ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام این خبر گفت: به منظور بهبود کیفیت خدمت‌رسانی به بیمار، دسترسی سریع‌تر و ارتقای سطح کیفی سلامت معنوی در مراکز درمانی، واحد مراقبت معنوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با همکاری مدیریت بیمارستان شهید دکتر فقیهی برای دسترسی آسان به خدمات مراقبت معنوی، سامانه ارجاع الکترونیکی را راه‌اندازی و نیز جلسات آموزشی و توجیهی مختص کادر در این زمینه  برگزار کرده است.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های فارس افزود: اگر طبق تشخیص پزشک و پرستار، بیمار نیاز به مراقبت معنوی داشته باشد، پس از ثبت درخواست در پرونده الکترونیک، کارشناس مراقبت معنوی بر بالین بیمار برای ارائه خدمات حاضر می‌شود.

مقامی همچنین بیان کرد: یکی از مهم‌ترین ابعاد وجودی انسان، معنویت است که شامل مجموعه‌ای از بینش‌ها، گرایش‌ها و کنش‌هایی است که فرد را به یک وجود برتر «خدا» متصل می‌کند و با سلامتی، احساس خوب بودن و بهبودی پیوند می‌دهد.

وی با بیان اینکه امروزه کمک به برآورده شدن نیازهای معنوی بیماران و خانواده آن‌ها، به عنوان عنصر اساسی مراقبت بالینی در نظر گرفته می‌شود، افزود: سلامت معنوی، نتیجه مراقبت معنوی است و به عنوان بعد چهارم سلامت که سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان را متأثر می‌سازد، مورد توجه اندیشمندان سراسر جهان قرار گرفته است.

مقامی افزود: با توجه به تعریف سازمان جهانی بهداشت و در نظر گرفتن معنویت به عنوان بعد چهارم سلامت، تأکید بر این است که ارائه‌دهندگان خدمات سلامت، دارای توانائی‌های لازم و کافی برای رفع نیازهای معنوی بیماران خود باشند و به ارتقای سلامت معنوی آن‌ها کمک کنند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: بسیاری از پزشکان و پرستاران به دلایل مختلف مانند نداشتن وقت کافی و یا عدم تخصص در امور معنوی، نمی‌توانند به این امر مهم بپردازند؛ بنابراین در کنار کادر درمان، حضور کارشناسان متخصص با هدف ارائه برنامه مراقبت معنوی برای بیماران ضرورت دارد.

مقامی تصریح کرد: مراقبت معنوی، فرآیند معنایابی و معنابخشی به ارتباطات چهارگانه انسان با خدا، خود، خلق و خلقت است برای رسیدن به یک نظام باور و عمل که در سایه قرب به خدا زندگی را ارزشمند و مرگ را معنادار می‌کند؛ بنابراین ارائه مراقبت معنوی بدون در نظر گرفتن شرایط تخصصی آن، نه تنها بی‌تأثیر، بلکه گاهی اثر عکس دارد.

وی بیان کرد: با اینکه در دهه اخیر مبلغین و روحانیون در مراکز درمانی به تبلیغ بالینی مشغول بودند؛ اما از آن‌جایی که ارائه این خدمات برای بیمار و همراه او فرآیندی میان رشته‌ای است، به منظور حضور مؤثرتر کارشناسان مراقبت معنوی در مراکز درمانی استان فارس، مرکز مراقبت معنوی بنا به ضرورت مدیریت مراقبت معنوی و به منظور ارتقای سطح علمی و تخصصی از ۲ سال گذشته تاکنون اقدام به برگزاری دوره‌های تخصصی آموزشی مراقبت معنوی با حضور اساتید برجسته کرده است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=127880

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.