حسینعلی امیری امروز، ۲۹ دیماه در جلسه ستاد هماهنگی تسهیلات خدمات سفر استان فارس، گردشگری استان را یکی از محورهای مهم و در دسترس و فارس را یکی از استانهای کمنظیر در زمینه گردشگری و بهرمنده از مواهب الهی دانست که سبب میشود هر ساله در ایام نوروز پذیرای مسافران زیادی از سراسر کشور باشد.
استاندار فارس با اشاره آیه شریفه «قل سیروا فی الارض فانظروا کیف کان عاقبه الذین من قبلکم» اهمیت سفر را در قرآن کریم یادآور شد و آن را مترتب آثار فراوان اقتصادی دانست که سبب تولید ثروت و رونق اقتصاد میشود.
وی در ادامه به آثار اجتماعی که در نتیجه رفت و آمدها و ایجاد ارتباطات فرهنگی به وجود میآید و نیز آثاری که از رهگذر آشنایی با داشتههای فرهنگی و ویژگیهای خاص اقوام و ساکنان مناطق مختلف کشور به دست میآید، اشاره کرد و گفت: این موضوع سبب تقویت همبستگی و ایجاد وفاق میشود و از اهداف دولت وفاق ملی است.
امیری تصریح کرد: بافت جمعیتی استان، از جمله عشایر کوچنده فارس یکی از نقاط قوت استان است که میتواند در زمینه جذب گردشگر عواید بسیاری برای فارس داشته باشد، چرا که زندگی عشایری و عرضه محصولات محلی همواره برای مسافران جذاب است و در این زمینه مدیران و برنامهریزان استان فارس باید از تجارب سایر استانها مانند اردبیل، کردستان، کرمانشاه و ایلام که بافت عشایری دارند بهره بگیرند و علاوه بر داشتههای خودشان امسال در این زمینه تنوع بیشتری به خرج دهند.
وی همچنین اشارهای به گردشگری بینالمللی داشت و بر اشتراکات فرهنگی، مذهبی و دینی با کشورهای منطقه به ویژه کشور عراق تاکید کرد و گفت: در برخی استانهای عراق آثاری از دوران ساسانی وجود دارد که مطالعه آنها و شناسایی مشترکات میتواند زمینه نزدیکی و همکاری بیشتر دو کشور ایران و عراق را فراهم کند.
نماینده عالی دولت در استان فارس همچنین تهیه و تدوین برنامه جامع و نقشه راه توسعه گردشگری فارس را یکی از فعالیتهای مهم در زمینه رونق گردشگری در استان فارس دانست و گفت: این برنامه در حال تدوین است و بخشبندی و زمانبندی آن انجام شده که امکانات و زیرساختهای مادی و مالی نیاز دارد که تلاش میکنیم برنامههای قابل اجرا را به سرعت اجرا کنیم .
وی اضافه کرد: بخشهایی از این برنامه را که به هزینهها و تجهیزات مالی کلان نیاز دارد برای سالهای آتی در دستور کار قرار دهیم؛ لذا در این زمینه همه مدیران باید بخشی را که مربوط به خودشان است تحلیل و با دقت نظر، دیدگاههای خود را مطرح کنند و در این زمینه نیز سرعت عمل داشته باشند.
استاندار فارس از روسای کارگروهها و فرمانداران استان خواست جلسات متناظر ستاد سفر را در مجموعه خود، تشکیل و صورت جلسات و درخواستهای خود را از استان جهت پیگیری به معاونت گردشگری ارائه کنند.
امیری همچنین با اشاره به برنامههای ستاد تنظیم بازار و تصمیماتی که برای سفرهای نوروزی اتخاذ میشود، تاکید کرد: با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان با ایام نوروز، طبیعتاً سفرهای نوروزی زودتر آغاز خواهد شد و باید ستاد تنظیم بازار تصمیماتی را که گرفته است هرچه زودتر اجرا کند و مدیران نیز گزارشهای خود را ارائه دهند.
وی مدیران را مکلف کرد که بر اساس ذوق و علاقهمندی خود برای ارائه گزارشات و خدمات دستگاه اجرایی مربوطه از فناوریهای نوین استفاده کنند و بر ضرورت طراحی نرمافزاری تاکید کرد که تمام اطلاعات مربوط به دستگاههای اجرایی و خدماترسان را در ایام نوروز جمعآوری و به مسافران ارائه کند و مسافران اطلاعات مورد نیاز خود را تنها از یک مرجع تامین کنند.
استاندار فارس با تأکید بر ضرورت نظارت بر اماکن غیر مجاز خدماترسان در ایام نوروز، دستگاههای حافظ امنیت را مکلف کرد که با نظارت حداکثری بر اماکن خدماترسان، راه هرگونه سوءاستفاده در این زمینه بسته شود.
وی همچنین به لزوم توجه به مسئله امنیت در آزادراه شیراز ـ اصفهان و نصب دوربینهای نظارتی و همچنین خدماترسانی به مسافران اشاره کرد که هنوز به طور کامل در آزادراه شکل نگرفته است و باید مدیریت شود تا برای مسافران نوروزی مشکلی به وجود نیاید.
امیری در ادامه مسئله ناترازی انرژی را به عنوان یکی از چالشهای پیش رو در نوروز امسال مطرح کرد که ممکن است در حوزه برق و گاز مشکلاتی را به وجود بیاورد.
وی بیان کرد: اگرچه استان فارس به ویژه در حوزه برق با ناترازی جدی مواجه نیست، اما انتقال برق تولیدی فارس به شبکه سراسری کشوری سبب شده است که سهمیهای محدود در اختیار داشته باشیم، بنابراین باید بکوشیم با مدیریت درست این سهمیه، برق را میان واحدهای تولیدی، مسکونی و کارگاهها تقسیم کنیم تا صنایع به ویژه صنایع حساس دارویی و غذایی تعطیل نشود و شهروندان و مسافران نیز به مشقت نیفتند.
امیری همچنین اضافه کرد: همه دستگاههای اجرایی باید برای این امر برنامهریزی داشته باشند تا با توجه به حجم بالای مسافری که در نوروز به استان فارس سفر میکند، ناترازی انرژی موجب بروز مشکل نشود و زحمات دستگاه و مدیران استان از بین نرود.
استاندار فارس در ادامه وضعیت ذخیره کالاهای اساسی را در استان فارس رضایتبخش توصیف و تاکید کرد: اگرچه انبارهای ما در زمینه ذخیره کالاها کمبودی ندارد؛ اما باید هماهنگیهای لازم با چند شرکت تولید مواد غذایی که در استان فارس فعالیت دارند انجام شود تا در صورت نیاز بتوانند موادغذایی مورد نیاز را تامین کنند.
امیری با اشاره به نامه ارزشمند امام علی (ع) به مالک اشتر، از آن به عنوان بزرگترین و عمیقترین سند در حوزه مدیریت یاد کرد و افزود: بهرغم گذشت ۱۴۰۰سال، هیچ کهنگی در آن نمیبینیم و اصول و مبانی مدیریتی که مورد تاکید حضرت امیرالمومنین(غ) است و میتوان گفت نامه حضرت امیر به مالک اشتر در واقع منشور حکومتداری است و در تمام زمینههای آبادی و عمران و مدیریت و حقوق میتوان از رهنمودهای آن بهره برد.
انتهای پیام