0

آغاز هشتمین کاروان ترویجی الگوی کشت ملی در فارس

  • کد خبر : 120831
  • 05 آذر 1403 - 23:41
آغاز هشتمین کاروان ترویجی الگوی کشت ملی در فارس
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از آغاز اجرای هشتمین کاروان ترویجی الگوی کشت ملی با رویکرد پایش، سنجش و مدیریت خاک در پهنه های تولیدی این استان خبر داد.
رهاسازی دو میلیون قطعه بچه ماهی در استخرهای کشاورزی فارس مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از رهاسازی بیش از دو میلیون و هفتاد هزار قطعه انواع ماهیان گرمابی و سردابی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی این استان خبر داد. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، علی فلاحی با بیان اینکه این عملیات در ۶ ماهه نخست امسال انجام شده است، افزود: تعداد یک میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه انواع ماهیان گرمابی در ۸۰۰ باب استخر در ۲۹ شهرستان استان فارس و تعداد ۸۷۰ هزار قطعه بچه ماهی سردابی در ۶۵ باب استخر در ۷ شهرستان این استان رهاسازی شده است. به گفته وی؛ پیش بینی می شود تا پایان سال جاری در این استخرها هزار و ۶۰۰ تن انواع کپور ماهیان چینی از جمله کپور و آمور و ۹۰۰ تن ماهی سردابی تولید شود. این مقام مسئول با بیان اینکه پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی یکی از راهکارهای تولید آبزیان با حداقل مصرف منابع به شمار می رود، تصریح کرد: نکته مهم این است که با پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی، نیازی به مصرف آب اضافی نیست. فلاحی افزود: با این کار استفاده از منابع و تأسیسات موجود به بهترین شکل انجام می شود که این امر افزایش درآمد و سطح سلامت جامعه را به همراه دارد. وی به مزایای پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی پرداخت و گفت: استفاده از تولیدات مزرعه مانند گندم، جو، ذرت و یونجه برای کاهش هزینه تمام شده تولید ماهی، غنی شدن آب خروجی استخر و کاهش میزان مصرف کود و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی از جمله مزایای این طرح است. این مقام مسئول با اشاره به اینکه ورود گوشت ماهی به عنوان یک غذای سالم و ضروری در سبد غذایی خانوار روستایی و شهری از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: مدیریت شیلات استان فارس ضمن آموزش و ترویج پرورش آبزیان در استخرهای کشاورزی، نظارت بر توزیع ماهی و میزان تولید و همچنین ثبت آمار تولید در سامانه جامع پهنه بندی در هر شهرستان را با کمک کارشناسان رابط و مدیران پهنه پیگیری می کند. مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطر نشان کرد: از میان شهرستان های تولیدکننده ماهیان گرمابی در استان فارس شهرستان های قیر و کارزین، جهرم، داراب و مرودشت و در زمینه پرورش ماهیان سردابی شهرستان های سپیدان، اقلید و ممسنی حائز رتبه برتر هستند.
رئیس جهاد کشاورزی فارس گفت: اتاق اصناف کشاورزی بازوی اجرایی جهاد کشاورزی است رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به جایگاه ویژه اتاق اصناف کشاورزی در تصمیم سازی های بخش کشاورزی، گفت: این مجموعه می تواند به عنوان بازوی اجرایی خانواده بزرگ جهاد کشاورزی در حوزه های تولید و پس از تولید نقش آفرینی کند. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در مراسم انتخابات تعیین نماینده استان فارس در اجلاس اتاق اصناف کشاورزی ایران بیان کرد: معتقد هستم ما در حوزه اجرا دارای توانمندی هایی هستیم اما در حوزه غیردولتی و تشکل ها، این بخش خصوصی است که توانمندی و ظرفیت های ویژه ای دارد. به گفته این مقام مسئول؛ در هر کاری از ظرفیت تشکل ها و انجمن ها استفاده کردیم موفق بوده ایم چرا که مسائل و مشکلات را بهتر لمس می کنند و راه حل های بهتری ارائه می دهند. دهقان پور تصریح کرد: برای تصمیم گیری های بخش کشاورزی، بهره گیری از نظرات تشکل ها و مشارکت با آنها امری ضروری است. وی با اشاره به تغییرات ساختاری اتاق اصناف کشاورزی و برگزاری انتخابات، گفت: تحولات ساختاری می تواند کارایی و تاثیر مناسبی بر ایفای وظایف و نقش های نظام صنفی داشته باشد تا اتاق اصناف ضمن هویت بخشی به کشاورزان در سیاست گذاری های این بخش نیز اثرگذار باشد.
رئیس جهاد کشاورزی فارس تاکید کرد؛ بهره گیری از گزیدارهای علمی برای رسیدن به کشاورزی دانش بنیان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با تاکید بر بهره گیری از تجربیات موفق کشاورزان گفت: از گزیدارهای علمی که می تواند ما را به کشاورزی دانش بنیان نزدیک کند استفاده کنیم. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در کارگاه آموزشی آشنایی با شیوه نامه اجرای طرح‌های زراعت گندم در استان فارس که با حضور سهراب سهرابی مجری طرح گندم کشور برگزار شد، بیان کرد: یکی از الزامات افزایش بهره وری، مشارکت کشاورزان پیشرو در انتقال دانش به سایر بهره برداران است. به گفته این مقام مسئول؛ نشر دانش های نوین از مدیران جهاد کشاورزی به کشاورزان از دیگر موارد اثرگذار در افزایش بهره وری است. دهقان پور به اهمیت نوآوری در تولید و ارتقاء کشاورزی علمی پرداخت و افزود: مستندسازی تجربیات تولیدکنندگان موفق با رویکرد حفظ منابع پایه از دیگر اقدامات اثرگذار در انتقال دانش است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اثرگذاری نشر اطلاعات از طریق رسانه، تصریح کرد: مدیریت ترویج کشاورزی با همکاری رسانه نسبت به تولید محتوا و نشر تجربیات موفق طرح افزایش نفوذ دانش در واحدهای تولیدی کشاورزی اقدام کنند.
مجری طرح گندم کشور گفت: به دنبال خودکفایی کامل و پایدار گندم هستیم مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به خودکفایی در تولید گندم و خرید تضمینی حدود ۱۱ میلیون و ۹۸۳ هزار تن محصول در سال زراعی گذشته گفت: در برنامه های خود به دنبال خودکفایی کامل و پایدار گندم هستیم. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سهراب سهرابی در سفر به استان فارس ضمن حضور در کارگاه آموزشی آشنایی با شیوه نامه اجرای طرح‌های کشت پاییزه گندم، هدف از برگزاری این کارگاه ها را توجیه مدیران جهاد کشاورزی با برنامه های وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد. به گفته این مقام مسئول؛ براساس تکالیفی که در قانون برنامه هفتم توسعه و سند امنیت غذایی وجود دارد، وزارت جهاد کشاورزی خودکفایی ۱۰۵ درصدی گندم را برای سال زراعی جاری هدفگذاری کرده است. سهرابی با اشاره به اینکه براساس این اسناد، برنامه های کشت گندم به استان‌ها ابلاغ شده است، افزود: با اقدامات فنی انجام شده، مقدمات کشت شامل تامین ۵۰۰ هزار تن بذور اصلاح شده گندم آبی، دیم و گندم دروم، تدارک کود مورد نیاز و سموم لازم برای مبارزه با آفات و بیماری ها فراهم شده است. وی با بیان اینکه برنامه های توسعه سامانه های نوین آبیاری از اقدامات فنی در نظر گرفته شده برای کشت سال زراعی جاری است، اظهار کرد: خوشبختانه در سال های اخیر ارقام جدیدی از گندم معرفی شدند که دارای عملکرد بالا، نیاز آبی پایین و خواص کیفی بالایی هستند و در اختیار کشاورزان قرار گرفته اند. مجری طرح گندم و برنج وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: استان فارس در سه سال گذشته روند رو به رشدی را در تولید و خرید تضمینی گندم داشته و یکی از استان های بسیار مهم کشور در تولید گندم محسوب می شود.
با اجرای ۳۷۵ طرح آب و خاک در فارس؛ ۳۳۰۰ خانوار از مزایای آن بهره مند و برای ۴۰۰۰ نفر اشتغالزایی شد مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: سال گذشته با اجرای ۳۷۵ طرح زیربنایی آب و خاک بیش از ۳۳۰۰ خانوار روستایی در سطح استان فارس از مزایای اجرای این طرح ها بهره مند شدند. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سید محمودرضا طباطبایی با اشاره به اینکه این تعداد طرح با هدف بهره برداری اصولی از دو نهاده آب و خاک اجرا شد، افزود: صرفه جویی بالغ بر پنج میلیون مترمکعبی آب، تثبیت اشتغال دائم و ایجاد اشتغال موقت برای حدود چهار هزار نفر از دیگر مزایای اجرای این طرح ها است. به گفته این مقام مسئول؛ انجام این طرح ها باعث تسهیل در تردد ماشین آلات، کاهش مصرف سوخت، تغذیه سفره های آب زیرزمینی، پیشگیری از بروز سیل، تامین آب کشاورزی، افزایش آبدهی قنوات، توزیع یکنواختی آب در مزارع، صرفه جویی در مصرف آب و مدیریت پایدار خاک ها در سطح استان فارس شده است. طباطبایی با اشاره به اینکه اعتبار هزینه شده این طرح ها بالغ بر دو هزار و ۸۸ میلیارد ریال بوده است، تصریح کرد: طرح های اجرا شده شامل سامانه های نوین آبیاری در سطح هزار و ۴۰۲ هکتار، احداث شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی در سطح ۶۰۰ هکتار، احداث ۶ هزار متر کانال آبیاری عمومی و ۳۸ جاده بین مزارع به طول ۴۹ هزار متر بوده است. وی اظهار کرد: اجرای ۱۲ طرح کوچک تامین و انتقال آب با حجم آبگیری پنج میلیون مترمکعب، احیا، مرمت و بازسازی قنوات به طول ۲۴ هزار متر و تسطیح اراضی در سطح ۲۰۵ هکتار از دیگر اقدامات انجام شده در سال گذشته است. طباطبایی به دیگر فعالیت های شاخص اجرا شده در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: تهیه نقشه های مدیریت پذیر خاک به عنوان یکی از مهمترین داده های مورد نیاز برای تهیه طرح الگوی کشت استان فارس در سطح دو هزار هکتار و آغاز اجرای طرح حکمرانی آب در سطح ۵۷۰ هکتار نیز از جمله اقدامات اجرایی به شمار می رود. مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه تامین امنیت غذایی اصلی‌ترین وظیفه مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: اصلی‌ترین مولفه استمرار تولید در بخش کشاورزی، آب و خاک است که این دو نهاده اصلی در راستای تولید پایدار و تثبیت امنیت غذایی کشور نقشی اساسی و بی بدیل دارند.
سومین دوره آموزشی نیروهای جدیدالاستخدام سازمان تات در فارس آغاز شد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خطاب به نیروهای جدید الاستخدام سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی گفت: در اشتراک علم فعالانه وارد شوید و یادگیری و یاددهی را در یک بستر سازماندهی کنید. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس مجتبی دهقان پور در مراسم افتتاحیه سومین دوره آموزشی کارشناسان جدیدالاستخدام رشته گیاه پزشکی سازمان تات، بیان کرد: هدف از آموزش بهسازی و مهارت افزایی است، نگاهتان این باشد که این دوره‌ها به پیشرفت کار و فعالیت شما کمک کند. این مقام مسئول با اشاره به اینکه باید در تمام مراحل فعالیت و یادگیری، انگیزه خود را حفظ کنید، افزود: آموزش را در تمام مراحل زندگی مد نظر قرار دهید چرا که به پویایی زندگی شما کمک می‌کند. وی با بیان اینکه فعالیت های محققین و کارشناسان گیاه پزشکی می‌تواند در رفع چالش‌های مبارزه با آفات و بیماری‌ها اثرگذار باشد، اظهار کرد: مسائل و مشکلات را احصا کنید و با تولیدکنندگان ارتباط موثری برقرار کنید. دهقان پور با اشاره به اینکه چالشی ترین موضوع در بحث آفات و بیماری‌های گیاهی، بیماری زوال مرکبات است، گفت: در حوزه امنیت غذایی یکی از عوامل اثرگذار بر تولیدات کشاورزی کنترل آفات و بیماری‌هاست که کمک شما را می‌طلبد و قطعا شما عزیزان می‌توانید منشأ اثر باشید. وی با اشاره به اینکه یکی از رسالت‌های گیاه‌پزشکان، شناسایی آفات و بیماری‌های نوظهور است، تصریح کرد: کمک به موقع شما به کشاورزان می‌تواند از خسارت‌های جبران ناپذیر پیشگیری کند. این مقام مسئول با تاکید بر اینکه آموزش‌ها باید در سه حیطه فنی، انسانی و ادراکی انجام شود، بیان کرد: کار و تحقیقات باید متناسب با رشته تحصیلی کارکنان باشد، همکاران باید بتوانند مهارت‌های ارتباطی را در خود تقویت کنند و در نهایت اینکه توانایی تصمیم گیری در شرایطی خاص را داشته باشند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس خاطرنشان کرد: محققین آزمایشگاه سرم‌سازی نقش بی‌بدیلی در تولید ثروت و ارزآوری برای کشور دارند و امیدواریم با حضور شما عزیزان وابستگی کشور به خارج به طور کامل رفع شود.
همکاری جهاد کشاورزی فارس در اجرای سرشماری عمومی کشاورزی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳ به فرمان رئیس جمهور و با مدیریت مرکز آمار ایران همزمان با سراسر کشور در این استان انجام خواهد شد. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان‌پور با بیان اینکه زمان اجرای این طرح ۱۲ آبان ماه لغایت ۲۶ آذر ماه اعلام شده است، افزود: مدیریت این طرح در سطح استان‌ها بر عهده سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و در سطح شهرستان ها با فرمانداران است. به گفته این مقام مسئول؛ سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و مراکز خدمات جهاد کشاورزی تمامی امکانات خود را برای اجرای هر چه بهتر این طرح ملی به کار خواهند گرفت. دهقان‌پور تصریح کرد: کارشناسان پهنه مراکز خدمات جهاد کشاورزی در سطح استان فارس نیز، اطلاعات مورد نیاز را در اختیار مامورین سرشماری قرار خواهند داد. وی با اشاره به اقلام آماری بخش کشاورزی، گفت: اطلاعات مورد جمع‌آوری در پرسشنامه ها شامل اطلاعات بهره‌بردار، نوع بهره‌برداری، مشخصات اراضی کشاورزی یا باغی شامل نوع کاربری اراضی، مساحت، نوع محصول و سیستم‌های آبیاری هستند. این مقام مسئول به اطلاعات مورد نیاز در حوزه دام و طیور پرداخت و گفت: عضویت خانوار بهره بردار در جامعه عشایری، تعداد دام سبک و سنگین و جنسیت دام از موارد مطرح شده در پرسشنامه آماری است. دهقان‌پور، اطلاعات حوزه گلخانه، استخرهای پرورش ماهی و میگو، واحدهای پرورش زنبور عسل، کرم ابریشم و طیور را از دیگر موارد مطرح شده در این پرسشنامه عنوان کرد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی، حدود ۲۳۹ هزار بهره‌بردار کشاورزی در استان فارس مورد آمارگیری قرار خواهند گرفت و امیدوارم با اجرای این سرشماری، اطلاعات دقیق تری برای تصمیم گیری ها و اجرای سیاست های وزارت جهاد کشاورزی در اختیار دولت خدمتگذار قرار گیرد.
بازار مطمئن پیشران بخش تولید است رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: وجود بازار مطمئن در حوزه تولید، علاوه بر ایجاد رقابت در بین تولیدکنندگان برای حفظ بازار، آنها را به نوآوری و بهبود کیفیت محصولات خود ترغیب می کند. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در چهارمین نشست شورای برنامه ریزی غذا و تغذیه استان فارس به ریاست حسینعلی امیری استاندار فارس، بیان کرد: افزایش تولید به عنوان یکی از مهم ترین بخش های اقتصاد، منجر به رشد اقتصادی کشور نیز خواهد شد. به گفته این مقام مسئول؛ استان فارس در چند سال اخیر با بررسی ظرفیت و چالش های موجود در حوزه تولید، اقدام به ایجاد یک بانک جامع اطلاعات صنایع تبدیلی در فارس به عنوان یک پایگاه داده ارزشمند کرده است. دهقان پور تصریح کرد: در این پایگاه، اطلاعاتی از جمله نوع فعالیت، ظرفیت تولید، مواد اولیه و محصولات تولیدی و در نهایت بازار هدف به صورت یک منبع داده جامع در اختیار فعالان صنایع تبدیلی و غذایی استان فارس قرار می گیرد. وی با اشاره به اینکه این بانک اطلاعاتی به عنوان یک سیستم تصمیم یار عمل می کند، افزود: با تحلیل داده های موجود در این بانک، می توان فرصت های سرمایه گذاری جدید را شناسایی و تهدیدات پیش روی صنایع را پیش بینی کرد. این مقام مسئول خاطر نشان کرد: از جمله امکانات این پایگاه اطلاعاتی، شناسایی و ارزیابی رقبای موجود و شناخت ظرفیت های بازار برای سرمایه گذاران است. دهقان پور به اقدامات آموزشی و ترویجی انجام شده در بحث کد شناسه سلامت محصولات کشاورزی استان فارس اشاره کرد و گفت: برگزاری کارگاه ها و نشست های آموزشی برای کشاورزان با هدف ترویج فرهنگ استفاده از محصول سالم و اقدام برای دریافت کد شناسه از جمله فعالیت های انجام شده است. او با بیان اینکه عرضه محصولات کشاورزی به بازارهای داخلی و صادرات آنها ملزم به دریافت کد شناسه سلامت است، افزود: کشاورزان و تولیدکنندگان موظف هستند اطلاعات کامل محصولات خود را درسامانه سبک و سماک ثبت کنند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، افزایش اعتماد مصرف کننده محصولات کشاورزی، شفافیت در زنجیره تولید و ارتقای صادرات و حمایت از کشاورزان را از جمله مزایای دریافت کد شناسه سلامت عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح، کشاورزان تشویق می شوند محصولات با کیفیت تولید کنند و از مزایای آن بهره مند شوند.
در ۶ ماه نخست امسال؛ توزیع بیش از ۹ هزار تن کالای اساسی در فارس سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از توزیع ۹ هزار و ۲۷۵ تن انواع کالا های اساسی در طول ۶ ماه نخست امسال در این استان خبر داد. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سمیه سلیمی تصریح کرد: این میزان مربوط به اقلام برنج، شکر، مرغ منجمد، گوشت قرمز منجمد و گوشت گوساله گرم وارداتی است. این مقام مسئول با بیان اینکه تامین و توزیع کالا های اساسی در راستای تنظیم بازار این محصولات انجام می شود؛ اظهار کرد: بیشترین مقدار کالای توزیع شده مربوط به شکر به میزان چهار هزار و ۵۵۵ تن می شود. به گفته وی؛ این میزان شکر سفید حاصل از استحصال شکر از چغندر قند تولید داخلی و شکر قهوه ای وارداتی توسط کارخانه های داخل استان بوده است. سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه مرغ منجمد نیز به عنوان دومین کالا با بیشترین مقدار توزیع شده با وزن دو هزار و ۴۱ تن است؛ افزود: فرآیند خرید، انجماد، ذخیره سازی مرغ و توزیع به شکل منجمد ضمن تنظیم بازار مرغ گرم در استان فارس به نفع مصرف کنندگان، موجب حمایت از تولیدگان مرغ گوشتی در زمان بیش بود تولید شده است. به گفته سلیمی؛ در طول ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ مقدار هزار و ۸۵۲ تن انواع برنج خارجی در استان فارس توزیع شده است که به لحاظ وزنی در جایگاه سوم قرار دارد. او می افزاید: در مدت مذکور میزان گوشت قرمز منجمد توزیع شده ۵۷۷ تن و میزان گوشت گرم گوساله وارداتی توزیع شده ۲۵۰ تن بوده است که به لحاظ کیفیت و قیمت از شرایط مناسب و قابل قبولی برخوردار بوده اند. وی تاکید کرد: موضوع تامین و توزیع کالاهای اساسی در سطح استان فارس با دقت و توجه زیاد از سوی مسئولین استانی به ویژه مجموعه ی استانداری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و نهاد های نظارتی پیگیری و دنبال می شود و تمامی اقلام از طرق شبکه مجاز توزیع پخش و عرضه می شود. سلیمی گفت: فروشگاه های زنجیره ای، تعاونی های تامین و توزیع کالای کارکنان و کارگران و فروشگاه های معمتد از جمله شبکه توزیع و پخش کالاهای اساسی تنظیم بازاری هستند که مردم شریف استان فارس می توانند از این اماکن مایحتاج مورد نیاز را خرید نمایند.
مراکز جهاد کشاورزی فارس محفلی برای اجرای نظام نوین ترویج کشاورزی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بر اجرای طرح افزایش ضریب نفوذ دانش در واحدهای تولیدی تاکید کرد و گفت: مراکز جهاد کشاورزی شهرستان ها باید به محفلی برای اجرای نظام نوین ترویج در بخش کشاورزی تبدیل شوند. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در نشست برنامه ریزی و ساماندهی مراکز جهاد کشاورزی شهرستان ها، بیان کرد: طرح های موفق کشاورزی در سطح استان باید سرلوحه فعالیت های علمی و تحقیقاتی قرار گیرد و نوآوری جایگزین روش های قدیمی شود. به گفته این مقام مسئول؛ استفاده از ظرفیت فضای مجازی و تبیین دستاوردهای فناورانه بخش کشاورزی از جمله اقداماتی است که به بهبود وضعیت مراکز جهاد کشاورزی کمک می کند. دهقان پور، با اشاره به ضرورت احصاء وظایف قابل واگذاری به بخش غیردولتی، افزود: بهره گیری از ظرفیت تشکل های تعاون روستایی، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و شرکت های دانش بنیان باعث بهبود وضعیت خدمات رسانی مراکز جهاد کشاورزی به بهره برداران خواهد شد. وی تصریح کرد: تسهیل ارتباط کشاورزان با مروجین کشاورزی و توسعه خدمات الکترونیکی از جمله اقدامات است که در ارتقا کیفیت خدمات ارائه شده این مراکز تاثیرگذار است. این مقام مسئول، بررسی وضعیت نیروی انسانی، نسبت مروجین به بهره برداران و تجهیزات مراکز جهاد کشاورزی را از موارد قابل بررسی در ساماندهی این مراکز عنوان کرد و افزود: باید علاوه بر استفاده از ظرفیت مروجین، محققین و سایر عوامل دولتی از بخش غیردولتی نیز کمک گرفته شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطر نشان کرد: خیرین و سرمایه گذاران از مهمترین عوامل تاثیرگذار در بهبود وضعیت سخت افزاری و تجهیز زیرساخت های مراکز جهاد کشاورزی هستند که باید از ظرفیت آنها به نحو مطلوب بهره مند شد.
معاون آب و خاک کشور تاکید کرد؛ خاک، منبع تامین ۹۵ درصد غذای مردم است معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی به تبیین نقش حیاتی خاک به عنوان منبع تغذیه مردم و بستر حیات پرداخت و گفت: تامین ۹۵ درصد غذای انسان ها، تنظیم آب و هوا و حفظ تنوع زیستی از مهمترین دلایل اهمیت خاک است. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس صفدر نیازی شهرکی در سفر به استان فارس و بازدید از طرح های آب و خاک شهرستان مرودشت بیان کرد: کشاورزان به عنوان جامعه هدف باید با خاک و اهمیت حفاظت از این سرمایه ملی آشنا شوند. به گفته این مقام مسئول؛ خاک برکات متعددی برای انسانها دارد و وظیفه ما این است که از تخریب و فرسایش آن پیشگیری کنیم. این مقام مسئول با اشاره به اقدامات متعددی که در حوزه تحقیقات و حفاظت از خاک انجام شده است، تاکید کرد: باید آلودگی خاک را جدی بگیریم چرا که ارتباط مستقیم با تولیدات کشاورزی و تغذیه مردم دارد. نیازی شهرکی به مطالعات خاکشناسی و ارتقاء حاصلخیزی خاک در کشور اشاره کرد و افزود: پروژه های متعددی در تمامی استان های کشور در حال اجرا داریم که از آن جمله می توان به ارتقاء ماده آلی خاک و مواردی که به تولیدات بهتر از خاک کمک می کند اشاره کرد. در سفر یک روزه محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و هیات همراه به استان فارس از طرح های مختلف بخش کشاورزی از جمله طرحهای آب و خاک در چند شهرستان بازدید به عمل آمد و برای تامین منابع مالی و حل مسائل و مشکلات این بخش ها تصمیماتی اتخاذ شد.
برنامه ریزی کشت ۶ میلیون هکتار گندم در کشور مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی از برنامه ریزی کشت ۶ میلیون هکتار گندم در کشور خبر داد و گفت: در سال زراعی جاری حدود دو میلیون هکتار گندم آبی و چهار میلیون هکتار گندم دیم در کشور کشت می شود. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سهراب سهرابی در سفر به استان فارس و بازدید از طرح های بخش کشاورزی چند شهرستان، بیان کرد: برنامه ابلاغ شده به استان فارس کشت ۲۷۰ هزار هکتار گندم آبی و ۱۵۰ هزار هکتار گندم دیم است. به گفته این مقام مسئول؛ استان فارس در سال زراعی گذشته با تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم و خرید بیش از ۹۰۰ هزار تن محصول مقام چهارم کشور را کسب کرد و محصول تولیدی از کیفیت مطلوبی برخوردار بود. سهرابی تصریح کرد: با توجه به توانمندی استان فارس و کشاورزان و کارشناسان خوبی که در این استان فعالیت دارند، امیدواریم خودکفایی در گندم را همچنان تکرار کنیم. وی با اشاره به شرایط بحرانی کشور و خاورمیانه بیان کرد: امروز ما به اندازه یک سال مصرف ایران در سیلوهای گندم ذخیره داریم و افتخار می کنیم که امسال و سال گذشته تمامی گندم و نان مورد نیاز کشور را از داخل تامین کردیم و خودکفا هستیم و امیدواریم این جریان در سایه الطاف خداوند و تلاش کشاورزان و کارشناسان تداوم پیدا کند. مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: طرح سرشماری عمومی کشاورزی آغاز شده است و هدف از اجرای آن داشتن آمار دقیق و به روز بخش کشاورزی برای سازماندهی و برنامه ریزی ها است و درخواست ما از کشاورزان این است که نهایت همکاری را در جمع آوری اطلاعات با مامورین سرشماری داشته باشند. در سفر یک روزه محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و هیات همراه به استان فارس از طرح های مختلف بخش کشاورزی در چند شهرستان بازدید به عمل آمد و برای تامین منابع مالی و حل مسائل و مشکلات این بخش ها تصمیماتی اتخاذ شد.
استقبال تولیدکنندگان بخش کشاورزی از گلخانه تابع اقلیم معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی توسعه کشت در محیط‌های کنترل شده را از مهمترین برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و گفت: گلخانه تابع اقلیم به دلیل هزینه پایین احداث مورد استقبال تولیدکنندگان بخش کشاورزی قرار گرفته است. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، محمد مهدی برومندی در سفر به این استان و بازدید از گلخانه‌های تابع اقلیم شهرستان مرودشت بیان کرد: این شهرستان یکی از مهمترین قطب‌های تولید سبزی و سیفی در استان فارس به شمار می‌رود و در زمینه احداث گلخانه تابع اقلیم نیز اقدامات خوبی در آن انجام گرفته است. به گفته این مقام مسئول؛ کشت محصولات کشاورزی در گلخانه‌های تابع اقلیم علاوه بر صرفه‌جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب، تولید محصول با کیفیت‌تر را نیز به دنبال دارد. برومندی تصریح کرد: امیدواریم این گلخانه تابع اقلیم که به صورت الگویی در شهرستان مرودشت احداث شده است بتواند زمینه ساز توسعه این گونه گلخانه‌ها در سطح کشور باشد. وی با اشاره به اینکه افزایش بهره وری یکی از اهداف توسعه گلخانه‌ها به شمار می‌رود، افزود: به دنبال انتقال کشت از فضای باز به محیط گلخانه‌ها هستیم و در این زمینه به بهره برداران بخش خصوصی کمک می کنیم. در سفر یک روزه محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و هیات همراه به استان فارس از طرح های مختلف بخش کشاورزی در چند شهرستان بازدید به عمل آمد و برای تامین منابع مالی و حل مسائل و مشکلات این بخش ها تصمیماتی اتخاذ شد.
معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی گفت: در تولید شیر خودکفا هستیم معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشور از لحاظ تولید شیر در وضعیت خوبی قرار داد و با تولید ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن شیر در سال، خودکفا هستیم. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، محمد ابراهیم حسن زاده در سفر به استان فارس و بازدید از واحدهای گاوداری شهرستان مرودشت، افزود: بخش زیادی از تولید شیر در قالب فرآورده های لبنی به خارج از کشور صادر می شود. به گفته این مقام مسئول؛ سال گذشته بیش از ۹۵ هزار تن شیر خشک به خارج از کشور صادر شد و بالای ۱۴ هزار تن نیز صادرات کره داشتیم. حسن زاده با بیان اینکه صادرات فرآورده های لبنی نشاندهنده کیفیت بالای تولید شیر در کشور است، تصریح کرد: مازاد تولید شیر کشور از طریق کارخانجات فرآوری به شیر خشک تبدیل و به خارج از کشور صادر می شود. وی به وضعیت خوب واحدهای گاوداری شهرستان مرودشت اشاره کرد و افزود: بکارگیری تکنولوژی های نوین و معلومات بالای مالک این واحد پرورش دهنده باعث افزایش تولید شیر با کیفیت مطلوب شده است. معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: تعدادی از واحدهای گاوداری شیری کشور امروز کاربردشان بیشتر تولید شیرخشک پایه نوزاد است و در واقع نشان دهنده این است که کیفیت تولید شیر کشور روند رو به رشدی دارد. در سفر یک روزه محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و هیات همراه به استان فارس از طرح های مختلف بخش کشاورزی از جمله طرح های بخش دام و طیور در چند شهرستان بازدید به عمل آمد و برای تامین منابع مالی و حل مسائل و مشکلات این بخش ها تصمیماتی اتخاذ شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی تاکید کرد؛ سال آینده هیچ تاخیری در پرداخت پول گندم نخواهیم داشت رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: در بودجه سال آینده مبلغ ۲۴۶ همت برای خرید ۱۲ میلیون تن گندم با قیمت ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده است و هیچ بهانه ای برای تاخیر در پرداخت پول گندم کشاورزان قابل قبول نخواهد بود. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، محمدجواد عسکری در سفر به استان فارس و بازدید از بخش های کشاورزی و دامپروری چند شهرستان این استان بیان کرد: بعد از تصویب بودجه ۱۴۰۴ اولین اقدام در اختیار قرار دادن پول گندم به دستگاه متولی است. به گفته این مقام مسئول؛ کمیسیون کشاورزی با جدیت در راستای احقاق حقوق تولیدکنندگان و بهره برداران عزیز تلاش خواهد کرد و امسال نیز به دنبال این هستیم که نهایتا ظرف چند روز بعد از تحویل محصول، پول گندم به کشاورزان پرداخت شود. عسکری با بیان اینکه شهرستان مرودشت در استان فارس از ظرفیت های خوبی در حوزه تولید غلات، فرآورده های لبنی و پروتئین قرمز برخوردار است، افزود: زیرساخت های خوبی در این شهرستان مهیا است و کمک می کنیم با اعتبارات ملی و استانی که تامین می شود سال آینده شاهد توسعه مابقی بسترهای ناتمام در این منطقه باشیم. وی به اهمیت تامین امنیت غذایی در کشور اشاره کرد و گفت: تلاش خواهیم کرد با کمک دستگاه های متولی در راستای منویات مقام معظم رهبری که جهش تولید با مشارکت مردم است و در بخش کشاورزی خلاصه می شود در تولید محصولات کشاورزی و دامی خودکفا باشیم. رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، با اشاره به وجود کشاورزان و دامداران پیشرو در شهرستان مرودشت، انتخاب این منطقه به عنوان پایلوت برای توسعه کشاورزی و دامپروری در کشور را از برنامه هایی عنوان کرد که باید با کمک دستگاه های متولی پیگیری شود.
برگزاری نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات گلخانه ای و ادوات باغبانی در شیراز رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از برگزاری نوزدهمین نمایشگاه تخصصی تجهیزات گلخانه ای و ادوات باغبانی، نهاده‌ها، سیستم‌های نوین گلخانه‌ای و تجهیزات وابسته در شیراز خبر داد. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور گفت: نمایشگاه مذکور روز سه شنبه بیست و نهم آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس با حضور برترین تولیدکنندگان از ۱۵ استان کشور آغاز به کار می کند. به گفته وی؛ عرضه و معرفی تازه‌ترین دستاوردهای علمی و صنعتی مرتبط با تجهیزات گلخانه‌ای و باغبانی از جمله اهداف برگزاری این نمایشگاه است. دهقان پور اظهار کرد: این نمایشگاه در چهار سالن با مساحتی بالغ بر سه هزار مترمربع و با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت کننده برگزار می شود. وی تصریح کرد: در زمان برپایی نمایشگاه مسئولین و کارشناسان با تجربه و خبره از مدیریت های باغبانی و حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در غرفه ای در سالن حافظ حضور دارند و به بازدیدکنندگان مشاوره های علمی، فنی و تخصصی را ارائه می دهند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس؛ به برگزاری دوره های آموزشی رایگان در محل نمایشگاه اشاره کرد و افزود: موضوع دوره های آموزشی آشنایی با مقررات و فرآیندهای صدور QR Code، آشنایی با فرآیند صدور پروانه گلخانه، آشنایی با هوشمندسازی گلخانه ها، تأمین گرمایش با استفاده از انرژی خورشیدی، اصول مدیریت گلخانه، تغذیه درختان پسته و مراقبت و نگهداری های گیاهان آپارتمانی و آشنایی با سیستم های گلخانه ای است که با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس انجام می شود. نمایشگاه مذکور از بیست و نهم آبان ماه لغایت دوم آذرماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس واقع در شهرک گلستان شهر شیراز از ساعت ۱۶ الی ۲۱ پذیرای بازدیدکنندگان است.
آغاز برداشت مکانیزه پنبه در زرین دشت با کمباین وش چین رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از آغاز عملیات برداشت مکانیزه پنبه در شهرستان زرین دشت با کمباین وش چین خبر داد. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در سفر به شهرستان زرین دشت به مزایای برداشت مکانیزه پنبه اشاره کرد و افزود: استفاده از کمباین وش چین، باعث افزایش کیفیت وش برداشت شده و کاهش ۵۰ درصدی هزینه عملیات می شود. به گفته وی؛ افزایش سرعت عملیات برداشت محصول به دلیل هم زمانی برداشت پنبه و کاشت غلات از اهمیت ویژه ای برخوردار است که با استفاده از این کمباین شاهد صرفه جویی در زمان نیز خواهیم بود. دهقان پور برداشت سنتی پنبه را یکی از مشکلات اساسی تولید پنبه در مناطق پنبه خیز عنوان کرد و افزود: برداشت محصول در این روش هزینه بالایی دارد و زمان بر است از طرفی در این روش وش برداشت شده از کیفیت مناسبی برخوردار نیست. این مقام مسئول تصریح کرد: بعد از مدت ها پیگیری مستمر، دستگاه کمباین وش چین که توسط یکی از کشاورزان شهرستان زرین دشت خریداری شده بود به ناوگان مکانیزاسیون استان فارس اضافه شد و امسال عملیات برداشت محصول به وسیله این دستگاه انجام می شود. دهقان پور از استان فارس به عنوان یکی از استان های پنبه خیز کشور یاد کرد که دارای رتبه اول در میزان تولید محصول و رتبه دوم از نظر سطح زیر کشت پنبه در کشور به شمار می رود. وی خاطر نشان کرد: در سال زراعی گذشته قریب به ۱۸ هزار هکتار از مزارع استان فارس به کشت پنبه اختصاص یافت که ۸۵ درصد از این مزارع با استفاده از انواع کارنده ها و بالغ بر پنج هزار هکتار به صورت ردیفی کشت شد که قابلیت برداشت مکانیزه محصول را دارد. این مقام مسئول یادآور شد: از سه هزار و ۹۰۰ هکتار سطح زیرکشت پنبه در شهرستان زرین دشت، هزار هکتار به صورت مکانیزه کشت شده بود که امروز شاهد برداشت محصول این مزرعه به وسیله کمباین وش چین بودیم. در سفر یک روزه به شهرستان زرین دشت که با حضور محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین انجام شد عملکرد کمباین وش چین در مزارع پنبه این شهرستان بررسی شد‌.
اجرای رزمایش پایش و نظارت بر داروخانه های گیاهپزشکی فارس مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از آغاز رزمایش سراسری نظارت بر عرضه کنندگان سموم کشاورزی در این استان خبر داد و گفت: این رزمایش با هدف پیشگیری از توزیع سموم غیرمجاز و ساماندهی زنجیره توزیع و عرضه آفت کش ها در سطح استان اجرا می شود. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، جاوید عباسی با بیان اینکه این رزمایش به مدت سه روز از نوزدهم لغایت بیست و یکم آبان ماه در سراسر کشور اجرا می شود، افزود: با تشکیل ۳۷ گروه در سطح شهرستان های استان فارس، داروخانه ها و فروشگاه های گیاهپزشکی مورد نظارت بازرسین قرار می گیرند. به گفته این مقام مسئول؛ در این پایش ها پروانه فعالیت و حضور مسئولان فنی، وضعیت ثبت سموم در سامانه مانیتورینگ و نحوه توزیع سموم براساس نسخه الکترونیک گیاهپزشکی مورد بررسی قرار می گیرد. عباسی اظهار کرد: نگهداری و توزیع سموم های غیر مجاز از جمله تاریخ منقضی، قاچاق و تقلبی از مصادیق تخلف است و در صورت مشاهده منجر به ضبط کالا و پلمب فروشگاه خواهد شد و متخلفین به مراجع قضایی معرفی می شوند. او تاکید کرد: برخی از سموم از جمله داکونیل، دیازینون و فسفید آلومینویم از چرخه مصرف کشاورزی خارج شدند و استفاده از آنها در تولید محصولات کشاورزی برخلاف مقررات است و با توزیع کنندگان و استفاده کنندگان از این سموم برخورد قانونی خواهد شد. مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطر نشان کرد: نهاده ها علاوه بر اینکه به افزایش تولید محصول کمک می کنند، اگر اصول صحیح مصرف شان رعایت نشود یا اینکه خود نهاده ها به لحاظ ماهیتی دارای معایبی باشند یا فاقد استانداردهای لازم باشند، می توانند اثرات نامطلوبی را بر روی محصول و نهایتاً بر سلامت غذا بگذارند. رزمایش سراسری پایش داروخانه های گیاهپزشکی با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، تعزیرات حکومتی، اتحادیه تخصصی بذر، سموم و گل و گیاهان زینتی، اتاق اصناف فارس و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی این استان همزمان با سراسر کشور اجرا می شود.
همکاران محترم با سلام و احترام لطفا پاراگراف پنجم خبر مانور پایش داروخانه های گیاهپزشکی به جمله زیر اصلاح شود. با سپاس او تاکید کرد: برخی از سموم از جمله داکونیل، پاراکوات، دیازینون و دورسبان از چرخه مصرف کشاورزی خارج شدند و همچنین عرضه سموم زینک فسفاید و فسفید آلومینویم در داروخانه های گیاهپزشکی ممنوع است و با توزیع کنندگان این سموم برخورد قانونی خواهد شد.
اجرای طرح جهش تولید در ۲۷۰ هزار هکتار از دیمزارهای فارس رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از برنامه ریزی اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها برای سومین سال در این استان خبر داد و گفت: سطح کشت ابلاغ شده به استان فارس برای سال زراعی جاری ۲۷۰ هزار هکتار است. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در همایش ملی طرح جهش تولید در دیمزارهای استان فارس، بیان کرد: براساس این برنامه ۱۷ شهرستان این استان متناسب با ظرفیت های اقلیمی خود اقدام به کشت محصولات کشاورزی خواهند کرد. به گفته این مقام مسئول؛ گندم، جو، دانه های روغنی، محصولات علوفه ای، گیاهان دارویی و برخی از حبوبات از جمله محصولاتی هستند که اقدام به کشت آنها خواهد شد. دهقان پور با اشاره به اینکه رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها استفاده از آب باران به عنوان یکی از نعمت های الهی است، افزود: ما به دنبال این هستیم که با رعایت مسائل فنی و به زراعی و اصول کاشت، داشت و برداشت به تولید محصولات کشاورزی در دیمزارها کمک کنیم. او تاکید کرد: حمایت از کشاورزان شرکت کننده در این طرح چه از لحاظ مسائل فنی و چه مسائل مالی و اعتباری از دیگر اهدافی است که دنبال می شود و در این زمینه ارائه تسهیلات خرید ادوات مخصوص دیم کاری با کارمزد ۴ درصد از جمله اقداماتی بود که در سال گذشته انجام شد. این مقام مسئول خاطر نشان کرد: تسهیلات خرید ادوات اراضی دیم، سال گذشته با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) توسط بانک ملی انجام شد که سقف خرید برای هر بهره بردار مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان و متناسب با نیاز کشاورزان بود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، افزود: امسال به دنبال این هستیم با توجه به نیاز متقاضیان بتوانیم سطح تسهیلات را بالاتر ببریم، در مورد بیمه محصولات کشاورزی نیز به عنوان یک ابزار مدیریت ریسک، برنامه ریزی ما به صورتی است که کشاورزان دیم کار در صورت عدم نزول باران رحمت الهی متحمل کمترین زیان شوند.
اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها با دستور مقام معظم رهبری مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی از اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارهای کشور برای پنجمین سال متوالی خبر داد و تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر ادامه این طرح برای پنج سال دوم را نوید بخش عملکرد خوب مجریان این طرح دانست. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، فرامک عزیزکریمی در همایش طرح جهش تولید در دیمزارهای استان فارس، اجرای این طرح را اقدام مشترک وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی حضرت امام (ره) عنوان کرد که سال زراعی جاری در ۶ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور اجرا خواهد شد. به گفته وی؛ با اجرای این طرح در بیش از ۲۲ هزار روستای ۲۵ استان کشور، زمینه مشارکت ۵۱۰ هزار کشاورز فراهم می شود. عزیزکریمی به بیان مزایای اجرای این طرح پرداخت و گفت: تامین امنیت غذایی، حمایت از کشاورزان دیم‌کار، افزایش بهره وری، کاهش بهره برداری از آب های زیرزمینی و استفاده از آب سبز از جمله این موارد است‌. این مقام مسئول، آموزش و ترویج با هدف نفوذ دانش در مزارع را از مهمترین اقدامات حمایتی در اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها عنوان کرد و گفت: کمک‌های فنی و اعتباری از جمله خرید ادوات کشاورزی که به طور خاص برای دیم‌زارها طراحی شده اند و با بهره ۴ درصد در اختیار کشاورزان قرار گرفته است از مواردی است که باعث ترغیب کشاورزان به همکاری در اجرای طرح می شود. مدیر کل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: بیمه محصولات کشاورزی با هدف کاهش ریسک محیطی کشت در دیمزارها از دیگر اقدامات حمایتی این طرح است.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه جهاد کشاورزی فارس؛ تاکید مقام معظم رهبری ادامه طرح جهش تولید در دیمزارها است مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها به دو دلیل حائز اهمیت است، اول تایید و تاکید مقام معظم رهبری بر اهمیت و ادامه این طرح و تصمیم مقام عالی وزارت و رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) پس می بایست با قدرت ادامه پیدا کند. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سید محسن قائمی در همایش طرح جهش تولید در دیمزارهای استان فارس، راهبردی بودن این طرح ملی را دومین دلیل اهمیت اجرای آن عنوان کرد. به گفته این مقام مسئول؛ ۱۲ میلیون هکتار از زمین های کشور قابلیت کشاورزی دارند که از این مقدار ۶ میلیون هکتار دیم است و باید تدبیری برای بهره وری از این ظرفیت اندیشیده می شد که خوشبختانه با وجود مسئولین و کارشناسان خبره جهاد کشاورزی این مهم به مرحله اقدام رسید و نتایج بسیار خوبی هم حاصل شد. وی تصریح کرد: در زمان آغاز اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در سال ۱۳۹۹ که با دستور امام خامنه ای مزین به شعار جهش تولید بود ۶۷۰ هزار هکتار از اراضی کشور به این طرح اختصاص یافت و امسال به ۶ میلیون هکتار رسیده است، این یعنی برنامه ریزی برای بهره مندی از تمام ظرفیت اراضی دیم کشور که امیدواریم با نزول رحمت الهی نتیجه زحمات کشاورزان و مسئولین به ثمر بنشیند. مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطر نشان کرد: این طرح ملی نقش به سزایی در تامین امنیت غذایی و معیشت کشاورزان دیم کار دارد و اجرای آن که از وظایف و دغدغه های مهم خانواده بزرگ جهاد کشاورزی است، همکاری و همدلی تمامی مسئولین و کشاورزان عزیز ایران اسلامی را می طلبد.
دیدار رئیس سازمان تات با خانواده شهیده راه قدس معصومه کرباسی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تجلیل از خانواده شهدا را وظیفه همه مسئولان کشور دانست و به نقل از مقام‌ معظم رهبری گفت: اگر رشادت ها و از خودگذشتگی شهدای امنیت نبود ما امروز به جای غزه و لبنان شاهد جنگ در داخل کشور بودیم. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، غلامرضا گل محمدی در سفر به استان فارس و در اقدامی شایسته با خانواده شهیده راه قدس معصومه کرباسی دیدار کرد و شهادت او و همسرش به دست رژیم غاصب و کودک کش صهیونیستی را مظلومانه و دردناک دانست. به گفته این مقام مسئول؛ تجلیل از مقام شامخ افرادی که جان خود را در طبق اخلاص برای امنیت و سربلندی ایران اسلامی فدا کردند وظیفه همه مسئولان و افراد جامعه است. گل محمدی، با یادآوری شهدای صدراسلام، جنگ تحمیلی، شهدای سلامت و در راس همه آنها شهید مقاومت حاج قاسم سلیمانی، پایمردی و ایستادگی این عزیزان را ضامن امنیت کنونی کشور دانست که جان عزیز خود را فدای اسلام و مردم مسلمان کردند. رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ایثارگری‌ها و رشادت‌های شهیده راه قدس، بر لزوم ادامه راه شهدا و پاسداری از ارزش‌های انقلاب اسلامی تأکید کرد.
دانش‌بنیان کردن کشاورزی، کلید افزایش تولید و کاهش هزینه‌ها رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با تاکید بر اهمیت پژوهش و فناوری در ارتقای بهره‌وری بخش کشاورزی، گفت: نگاه علمی و توجه به مسائل دانش بنیان، پیشرفت های قابل توجه در حوزه اقتصادی و کشاورزی را به همراه دارد. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان‌پور در مراسم رونمایی از واکسن جدید موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شیراز به اهمیت استفاده از فناوری‌های نوین در کشاورزی اشاره کرد و گفت: نگاه ما این است که از فناوری‌های روز دنیا استفاده کنیم و به دنبال قطع وابستگی به خارج از کشور باشیم. او با اشاره به اینکه در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا اقدامات خوبی انجام شده است، خاطر نشان کرد: با اجرای طرح افزایش ضریب نفوذ دانش در واحدهای تولیدی کشاورزی و از رهگذر دانشی کردن فعالیت‌های خود، طی دو سال توانستیم ۱۴ هزار میلیارد تومان افزایش تولید و کاهش هزینه در بخش کشاورزی داشته باشیم که این نشان‌دهنده نیاز ما به رهیافت‌های علمی است که باید ادامه یابد. دهقان پور یادآور شد: دو سال پیش نیز واکسن منحصر به فرد دیگری در زمینه پیشگیری از عفونت طیور برای نخستین بار در کشور رونمایی شد که حاصل تلاش و دانش محققین موسسه سرم سازی رازی شیراز بود و علاوه بر تولید انبوه و قطع وابستگی ما به خارج از کشور باعث کاهش قابل توجه تلفات در حوزه طیور شد. رئیس سازمان جهاد کشاورری استان فارس اظهار کرد: دستاوردهای اخیر موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شیراز و حمایت‌های دولت از این موسسه می تواند علاوه بر خودکفایی کشور با صادرات این تولیدات ارزشمند باعث کسب درآمد ارزی شود.
دانشمندان ایرانی؛ گنجینه ای ارزشمند برای توسعه کشور رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با قدردانی از تلاش های محمدمهدی نام آوری دانشمند و محقق برجسته موسسه تحقیقات و سرم سازی رازی شیراز و گروه تحقیقاتی وی، از دانشمندان ایرانی به عنوان گنجینه ای ارزشمند برای توسعه کشور تجلیل کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، غلامرضا گل محمدی در مراسم رونمایی از واکسن جدید موسسه تحقیقات و سرم سازی رازی شیراز، با اشاره به گستردگی فعالیت های تحقیقاتی سازمان تات از حوزه های دریایی تا کشاورزی، این سازمان را بزرگترین دستگاه پژوهشی منطقه خاورمیانه دانست. به گفته این مقام مسئول؛ سازمان تات با دارا بودن ۲۰ موسسه تحقیقاتی با قدمتی بیش از ۱۰۰ سال، طیف گسترده‌ای از حوزه‌های تحقیقاتی از جمله کشاورزی، دامپروری و شیلات را پوشش می‌دهد و این نشان از وسعت و اهمیت فعالیت‌های این سازمان دارد. گل محمدی با گرامیداشت یاد دانشمند فقید حوزه آبخوانداری کشور مرحوم سید آهنگ کوثر، از تدوین و ابلاغ سند امنیت دانش‌بنیان بخش کشاورزی در سال گذشته خبر داد و سازمان تات را یک سازمان اثرگذار با فعالیت‌های قابل دفاع توصیف کرد. رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با تاکید بر دستاوردهای مهم موسسه رازی در حوزه کنترل بیماری‌های انسان، دام و طیور و آبزیان، این موفقیت‌ها را حاصل تلاش‌های شبانه‌روزی محققان و دانشمندان این موسسه دانست و خواستار حمایت‌ مسئولان عالی‌رتبه کشور به ویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس برای رفع چالش های جذب محققین به این موسسه شد. مراسم رونمایی از واکسن جدید با عنوان تیلریوز گاوی با حضور حسینعلی امیری استاندار فارس، مسئولان سازمان تات، سازمان تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی کشور و سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و ادارات وابسته در شهر شیراز برگزار شد.
به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، معصومه مویدی با بیان اینکه این کاروان ترویجی پنجم آذر ماه و به مناسبت روز جهانی خاک و بیمه در ۹۵ مرکز جهاد کشاورزی برگزار خواهد شد، گفت: این برنامه ها که به شکل کارگاه، برنامه های روز مزرعه و روز انتقال یافته ها در واحدهای تولیدی و سازه های ترویجی برگزار می شود زمینه بهره مندی ۱۵ هزار نفر بهره بردار از یافته های علمی و تحقیقاتی را فراهم می کند. به گفته وی؛ جریان‌ سازی اجتماعی برای نهادینه کردن فرهنگ الگوی کشت ملی محصولات زراعی، سنجش، پایش و مدیریت حفاظت و بهره‌برداری پایدار از منابع خاک، ترویج، متقاعدسازی تولیدکنندگان برای مشارکت در فرایند ترویج بیمه محصولات کشاورزی از مهمترین اهداف برگزاری این کاروان است. مویدی تصریح کرد: اقناع و بسترسازی ارتباطی برای افزایش همکاری و جلب مشارکت در تامین امنیت غذایی کشور و تشریح جایگاه و نقش تناسب اراضی در ارتقاء بهره وری بخش کشاورزی از دیگر اهداف اصلی برگزاری این کاروان ترویجی است. این مقام مسئول با اشاره به اینکه کاروان ترویجی الگوی کشت ملی با حضور گسترده محققان، کارشناسان و خبرگان کشاورزی برگزار می شود، افزود: این برنامه ها در ۴۲۰ سازه ترویجی شامل سایت های الگویی، کانون های یادگیری، مزارع و باغ های نمایشی، مزارع و باغ های نوآور بهره ور و کانون های جوانان روستایی و عشایری برگزار می شود. مویدی؛ ترویج بیمه محصولات زراعی و مدیریت مخاطرات و تاب آوری در مقابل تنش ها، انتقال و نشر دانش و معرفی فن آوری های نوین را از دیگر محورهای مهم این کاروان ترویجی در استان فارس عنوان کرد. ین مقام مسئول اظهار کرد: این کاروان با بسیج گسترده مدیران، محققان، کارشناسان و مروجان کشاورزی برای حضور در عرصه های تولیدی، برقراری ارتباط با کشاورزان، مسأله یابی و پاسخگویی به سئوالات اجرا می شود. مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطر نشان کرد: ارائه راهکارهای فناورانه درخصوص حفاظت از خاک کشاورزی و تعیین الگوی کشت مناسب با توجه به خصوصیات آب و هوایی هر منطقه، رعایت تناوب زراعی مناسب، انجام خاکورزی حفاظتی، اجرای کشت مستقیم، انجام آزمایش آب و خاک و مصرف نهاده های کشاورزی براساس نتایج آن، حفظ بقایای گیاهی و کاربری اراضی و پیشگیری از تغییر کاربری غیر مجاز اراضی از دیگر موارد قابل اجرا در این کاروان ترویجی است. هشتمین کاروان ترویجی الگوی کشت ملی در استان فارس همزمان با سراسر کشور و با مشارکت صندوق بیمه محصولات کشاورزی و تشریک مساعی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس، نمایندگان استانداری فارس و فرمانداری شهرستان ها، اداره کل آموزش و پرورش فارس وانجمن خاک این استان برگزار می شود.
لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=120831

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.