به گزارش سحاب پرس، آرش عباسی امروز در پنجمین نشست تخصصی هوش مصنوعی و اقتصاد که در سالن جلسات معاونت صدا از سوی رادیو اقتصاد برگزار شد، در خصوص اساسنامه سازمان هوش مصنوعی، گفت: سند راهبردی هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شد و بخشی از سند سازمان هوش مصنوعی اساسنامه است که فرصتی داده شد تا این اساسنامه در معاونت علمی ریاست جمهوری تدوین شود.
وی ادامه داد: ولی اخیرا در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد که پیشنویس این اساسنامه در معاونت علمی تدوین و در هیات دولت تصویب شود، ولی ما کار هوش مصنوعی را تا نهاییسازی این اساسنامه متوقف نکردیم.
وی افزود: هر لحظهای از ماموریتهای سازمان هوش مصنوعی در حوزههای توسعه سخت افزار و یا ورود به توسعه فناوریهای این حوزه عقب بمانیم و موکول به نهایی شدن اسناد شود، خسارت بزرگی برای کشور در پی دارد؛ از این رو فعالیتهای ما منوط به نهایی شدن اساسنامه نشده است.
عباسی با بیان اینکه سازمان ملی هوش مصنوعی از ابتدای سال جاری فعالیت خود را آغاز کرد، ادامه داد: هر زمان که اساسنامه سازمان نهایی و تصویب شود، مطابق با آن اساسنامه پیش خواهیم رفت.
وی ایجاد زیر ساختهای هوش مصنوعی را بسیار حیاتی دانست و یادآور شد: توسعه زیر ساختهای حوزه هوش مصنوعی بسیار هزینهبر است و آنچه که در حوزه هوش مصنوعی رخ داده، این است که در کشورهای دنیا مانند آمریکا تولید علم و مقاله بیشتر در شرکت های بزرگ صورت می گیرد؛ چرا که تحقیقات در این حوزه نیاز به زیر ساخت های قوی دارد که ایران در این حوزه از دنیا عقب است.
معاون توسعه فناوری و زیر ساخت سازمان ملی هوش مصنوعی با تاکید بر اینکه تقریبا زیر ساخت در حوزه هوش مصنوعی نداریم، ادامه داد: این حوزه نیاز به سرمایهگذاری جدی دارد که یک نمونه آن یکی از کشورهای منطقه است که در سال قبل، ۳ میلیارد دلار GPU در شرکت اینویدیا سفارش گذاری کرده است.
عباسی اضافه کرد: از ابتدای تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی مسأله دوم ما تامین زیر ساخت است و در این زمینه راهی نداریم، جز اینکه اقدام به واردات این زیر ساخت ها کنیم و این در حالی است که فناوریهای این حوزه انحصاری است و از سوی دیگر تحریمهایی علیه کشور اعمال می شود.
وی اظهار کرد: در این شرایط برای تامین زیر ساختها باید هزینه های بیشتری پرداخت کنیم و در این راستا مذاکراتی با رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور ، سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی انجام شد تا اقدام به خریداری برخی از زیر ساخت ها کنیم، ولی به دلیل اتفاقات اخیر، این خرید به تاخیر افتاد.
عباسی با ابراز امیدواری از اینکه تا پایان سال نسبت به خرید زیر ساختها اقدام شود خاطر نشان کرد: مبالغی را برای تامین سخت افزارهای هوش مصنوعی و توسعه زیر ساخت در نظرگرفته شده، ولی به دلیل محرمانگی نمیتوان این مبالغ را اعلام کرد؛ اما عدد قابل توجهی در این حوزه در نظر گرفته شده است که البته این سرمایهگذاریها در مقیاس جهانی نیست.
معاون توسعه فناوری و زیر ساخت سازمان ملی هوش مصنوعی اضافه کرد: میکروسافت در یکی از شرکتهای کشور امارات ۱.۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است که این میزان سرمایه گذاری در کشور امکان پذیر نیست؛ ولی هماهنگیهای میان مسوولان برای تجمیع سرمایهها برای خرید زیر ساخت انجام شده است.
وی افزود: یک راهکار این است که از سرویس های آماده استفاده کنیم و حالت دیگر این است که برای کاربردهای کشور مناسبسازی شود و حالت دیگر این است که سرمایهگذاری در تولید مدلهای بنیادی داشته باشیم و در شرایط حساس نیازمند به سایر کشورها نباشیم، چرا که مدل هایی که توسط سایر کشورهای دیگر توسعه مییابند، open source نیستند و ما نمیتوانیم در فناوری آنها وارد شویم و آنهایی که دسترسی آزاد دارند، به این سمت حرکت می کنند که دیگر نسخه open source را ارائه ندهند.
وی با بیان اینکه از چت جیپیتی ۲ به بعد دیگر open source نیست، اظهار کرد: ما مجبور هستیم که سرمایهگذاری روی مدلهای بنیادی هوش مصنوعی داشته باشیم. میزان این سرمایهگذاری هم عرض و هم پایه میزان سرمایهگذاری برای خرید زیر ساخت است.
انتهای پیام