عبدالحمید کشاورز امروز، ۲۲ آبان ماه در نشست خبری که به مناسبت هفته حمایت از بیماران کلیوی در ساختمان انجمن حمایت از بیماران کلیوی برگزار شد، با اعلام این خبر بیان کرد: این هفته فرصتی است تا در مورد بیماریهای کلیوی و اختلالات کلیه آگاهیسازی صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون تعداد ۲۰۰ نفر در سطح استان فارس در صف انتظار برای پیوند کلیه هستند، افزود: در حال حاضر ۳۰ نفر برای پیوند کلیه به صورت زنده به زنده مراجعه کردهاند.
کشاورز ادامه داد: در ۶ ماهه نخست سال جاری ۱۱۳ نفر در استان پیوند کلیه شده و از دیالیز نجات پیدا کردهاند، ۳۶۵ نفر بیماران دیالیزی به دلیل فوت و غیره از چرخه خارج شدند، همچنین ۲۶۶ نفر از ابتدای امسال تاکنون به بیماری کلیوی مبتلا شدند؛ بنا بر این آمار باید خطر این بیماری خاموش را جدی گرفت.
رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی فارس با بیان اینکه در استان فارس ۹۲۱ نفر بیمار کلیوی زن و ۱۳۶۰ نفر بیمار کلیوی مرد وجود دارد، بیان کرد: از هر ۱۰ نفر یک تا ۳ نفر دچار اختلالات کلیوی هستند.
وی با بیان اینکه ۷۴ مرکز دیالیزی در استان فارس وجود دارد، گفت: عمر مصرف دستگاههای دیالیزی در استان رو به پایان است و در حال حاضر بسیاری از دستگاههای دیالیز در مراکز درمانی استان فارس فرسوده هستند و برای خرید و تجهیز مراکز درمانی نیازمند کمک و حمایت خیرین هستیم تا بیماران کلیوی را چه از لحاظ تجهیز دستگاه و چه از لحاظ مالی حمایت کنیم.
کشاورز به هزینههای گزاف دارو و انجام دیالیز اشاره کرد و افزود: یک تخت دیالیز بیش از یک میلیارد تومان هزینه دارد؛ یک جلسه دیالیز برای بیمار ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه دارد و هر بیمار در طول یک هفته باید ۳ بار دیالیز شود و اگر هزینه بالای دارو و درمان را حساب کنیم در طی یک سال رقم بسیار بالایی خواهد که این هزینهها اقتصاد خانواده را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی ادامه داد: بیماری دیالیز، بیماری پرهزینه، پر درد و رنجی است و متأسفانه بحث بیماری کلیوی و دیالیز در بین مردم مغفول مانده است.
کشاورز برای پیشگیری از ابتلا به اختلالات کلیوی تأکید کرد و گفت: همه باید تلاش کنیم تا این بیماری را به تعویق بیندازیم چون تنها راه درمان یک بیمار دیالیزی پیوند است.
مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی فارس با بیان اینکه باید شعار «با هم راه سلامتی را هموار کنیم» در دستور کار قرار بگیرد، اظهار کرد: کلید طلایی برای سلامتی تحرک کافی و نیم ساعت ورزش و پیاده روی در طول روز است؛ کنترل مرتب قند خون و فشار خون، چکآپ هر ساله، سبک زندگی سالم، عدم مصرف خودسرانه دارو، نوشیدن آب کافی در طول روز، خوردن غذای سالم و عدم مصرف دخانیات از عوامل پیشگیری از ابتلا به بیماری کلیوی است.
کشاورز با بیان اینکه بیماران کلیوی در دفع ادرار مشکل دارند برخی علائم شایع برای تشخیص این بیماری را برشمرد و گفت: تهوع و استفراغ، کاهش میزان ادرار و لکههای پوستی از علائم شایع اختلالات کلیوی است.
وی یکی از دلایل بیماری و اختلالات کلیه را نگه داشتن ادرار دانست و گفت: این موضوع باید در مدارس آموزش داده شود و نباید مانعی برای رفتن دانشآموزان به سرویس بهداشتی صورت بگیرد.
به گزارش سحاب پرس، برای آگاه سازی عمومی در مورد اختلالات کبدی و راههای پیشگیری فعالیتهایی صورت گرفته است که نصب پوستر در ۳۰۰ اتوبوس نمونهای از آن است.
انتهای پیام