1

حفاظت از درختان و گیاهان در برابر عوارض تغییر اقلیم و اشعه UV با «منسوجات بی‌بافت»

  • کد خبر : 118228
  • 20 آبان 1403 - 12:00
حفاظت از درختان و گیاهان در برابر عوارض تغییر اقلیم و اشعه UV با «منسوجات بی‌بافت»

منسوجات بی‌بافت آنتی باکتریال محصول یکی از شرکت‌های تولیدی و صنعتی هستند که علاوه بر کاربرد در صنایع پزشکی و غذایی، در سال‌های اخیر به محافظی برای درختان جهت در امان ماندن در برابر اشعه UV خورشید تبدیل شده‌اند. زهرا صبحدوست، مدیر تحقیق و توسعه این شرکت در گفت‌وگو با سحاب پرس، اظهار کرد: شرکت […]



منسوجات بی‌بافت آنتی باکتریال محصول یکی از شرکت‌های تولیدی و صنعتی هستند که علاوه بر کاربرد در صنایع پزشکی و غذایی، در سال‌های اخیر به محافظی برای درختان جهت در امان ماندن در برابر اشعه UV خورشید تبدیل شده‌اند.

زهرا صبحدوست، مدیر تحقیق و توسعه این شرکت در گفت‌وگو با سحاب پرس، اظهار کرد: شرکت ما یک گروه صنعتی است که در زمینه صنایع پارچه‌های «اسپان باند» و صنایع تکمیلی فعالیت می‌کند و هم اکنون در حوزه بیوتکنولوژی تحقیقاتی را آغاز کرده‌ایم.

وی با اشاره به پارچه‌های اسپاند باند این شرکت، اظهار کرد: این منسوجات، محصولاتی هستند که با الیاف پروپلی پیلن تولید می‌شوند. این مواد در دمای ۲۷۰ درجه سانتی‌گراد به صورت رشته تبدیل می‌شوند و با تابیده شدن این رشته‌ها در یکدیگر، بر روی صفحه‌ای ریسیده می‌شوند و در نهایت، پارچه اسپاند باند تشکیل می‌شود.

صبحدوست با بیان اینکه این الیاف در صنایع مختلف کاربرد دارند، یادآور شد: این محصول در صنایع آرایشی و بهداشتی به عنوان لایه پوشاننده پدهای بهداشتی و در صنایع غذایی به عنوان پدهای جاذب رطوبت برای جذب خونابه‌های گوشت کاربرد دارد. همچنین در صنایع پزشکی برای تهیه ماسک و البسه و زیرانداز بیمار استفاده می‌شود و استفاده به عنوان ساک‌های دستی و زیرانداز از دیگر کاربردهای این منسوجات بی‌بافت به شمار می‌رود.

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت با اشاره به مزایای بی‌بافت بودن این منسوجات، توضیح داد: این منسوجات فاقد تار و پود هستند و از آنجایی که قیمت تمام شده آنها پایین است، امکان یک بار مصرف کردن این منسوجات را فراهم کرده است، ضمن آنکه به نسبت نایلون دوستدار طبیعت هستند.

به گفته وی، نایلون در طبیعت ۶ هزار سال زمان نیاز دارد که تجزیه شود، ولی زمان تجزیه منسوجات بی‌بافت در طبیعت ۳۰۰ سال است.

وی اضافه کرد: در این منسوجات بی‌بافت نانو ذرات اکسید روی اضافه شده است که این نانو ذرات به دو روش بر روی آن پوشانده می‌شود؛ در یک روش از ابتدای فرآیند تولید و روش دیگر بعد از فرآیند تولید است.

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت اضافه کرد: زمانی که بعد از فرایند تولید، نانو ذرات به این منسوجات اضافه می‌شود، باعث می‌شود که یک لایه از این ذرات بر روی الیاف لود شود، ولی در فرآیند تست سمیت، این نانو ذرات از منسوجات جدا می‌شوند؛ از این رو ما در ابتدای فرآیند این نانو ذرات را به منسوجات اضافه می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه اضافه کردن نانوذرات از ابتدای فرآیند تولید منسوجات بی‌بافت موجب می‌شود که این مواد لابه‌لای منسوجات قرار گیرند، یادآور شد: این روش موجب می‌شود که میزان حساسیت به صفر برسد. همچنین این روش تولید منسوجات نانویی بی‌بافت را به ثبت اختراع رساندیم.

به گفته وی، این شرکت در زمان شیوع کرونا روزانه ۱۰ تن از این منسوجات را برای تولید ماسک به تولید می‌رساند و اکنون این منسوجات بیشتر برای حوزه سلامت کاربردی شده، چرا که این منسوجات آنتی باکتریال هستند.

صبحدوست افزود: این منسوجات بی‌بافت در حوزه کشاورزی به عنوان آنتی UV کاربردی شده است. در چند سال اخیر که تابش خورشید در حوزه کشاورزی به چالش تبدیل شده است، از آن به عنوان روکش درختان برای محافظت آنها در برابر تابش خورشید استفاده می‌شود.

انتهای پیام



منبع

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=118228

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.