مصطفی کیانی رحیمی، امروز، ۱۳ آبانماه در حاشیه برگزاری جلسه کمیسیون معماری و شهرسازی هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز که با حضور مسئولان استانی برگزار شد، گفت: شهرداری شیراز گزارشی در خصوص ساختمانهای ناایمن، فرسوده، گودهای رها شده، اسکلتها، بناهای تاریخ گذشته و رها شده مهیا کرده است که در سال ۱۴۰۱ در کمیسیون معماری و شهرسازی توسط شورا مصوب شد.
وی اظهار کرد: با توجه به تکلیفی که برای شهرداری در پایش این ساختمانها در نظر گرفته شده، شهرداری گزارشهای خود را ارائه داده است. بر اساس ضوابط وزارت مسکن و شهرسازی اینگونه بناها بر اساس میزان اضطرار برای بازسازی، طبقهبندی شده است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: باید فهرستی از این مجموعهها و املاک به دادستانی ارائه شود و شهرداری مناطق برای مرتفع کردن آسیبها اقدام کنند. مابقی املاکی که آسیب عمومی ندارند و صرفاً برای ساکنین ملک مشکلاتی پیش میآورد با اولویت ساختمان پرخطرتر به دادستانی اعلام شده تا مراتب قانونی شکل بگیرد.
وی در ادامه سخنان خود درباره طرحهای تشویقی متنوع، با رویکرد کاهش آسیب و خطر در ساختمانهای فرسوده و پرخطر، گفت: ساختمانهای پرخطر که طبق نظر شهرداری باید در پروسه بازسازی قرار بگیرند، بنا است که عوارض تجدید بنا را پرداخت نکنند و سر قفلیهای مالکین برای آنها کما فی السابق حفظ شود.
کیانی رحیمی با بیان اینکه شهرداری برای اجرای هرچه بهتر این طرح ظرفیت و بستری را ایجاد کرده است که بستههای تشویقی به پیشنهاد مالکان باشد، گفت: در این طرح، بسته به صورت شناور اجرا خواهد شد؛ به این تفسیر که اگر مالکی در بافت کم برخوردارتر ملکی برای بازسازی داشته باشد، بتواند بستههای تشویقی را برای ملک دیگرش در منطقه باارزش افزوده بهتر دریافت کند.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: اصرار و بسترسازی در اجرای این طرح جلوگیری از اتفاقاتی نظیر پلاسکو است. به عنوان نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر خود را موظف به ارائه مناسبترین طرح، به نفع منافع مردم و توسعه و عمران آبادانی شهر میدانیم.
کیانی رحیمی با اشاره به موضوع ثبت جهانی مجموعه زندیه گفت: در خصوص تثبیت مجموعه زندیه در حوزه گردشگری جهانی ایراداتی وارد شده بود که این ایرادات تهیه و ابلاغ شد و در اداره راه و شهرسازی و نظام مهندسی مورد بررسی قرار گرفته است.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: با توجه به مستندات و مدارکی که میراث فرهنگی برای ثبت جهانی زندیه ارائه کرده و ایرادی که به موضوع بصری مجموعه زندیه وارد شده است، اگر ورود جدی داشته باشیم میتوانیم این مجموعه را به عنوان میراث جهانی معرفی کنیم.
انتهای پیام