به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بیضا، صدیقه مویدی اظهار کرد: برداشت شلتوک از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از شالیزارهای بیضا از اوایل مهرماه شروع شد و تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.
به گفته وی؛ از این مقدارشلتوک، ۲۱ هزار تن تولید شهرستان بیضا و چهار هزار تن شلتوک از شهرهای مجاور به واحدهای برنجکوبی موصوف ارسال می شود.
مویدی تصریح کرد: سالانه بیش از ۱۵ هزار تن برنج سفید شده توسط کارخانه های برنجکوبی بیضا بدست می آید.
او بیان کرد: هزینه برنجکوبی هر کیلو شلتوک در سال جاری ۵۰۰ تومان تعیین شده است.
این مقام مسئول با اشاره به به محدودیت و ممنوعیت کشت برنج در برخی مناطق که مشکل تامین آب وجود دارد افزود: امسال نسبت به سال گذشته سطح زیر کشت این محصول ۲۰۰ هکتارکاهش داشت.
وی بیان کرد: رقم محصول برنج بیضا لنجانی است که با توجه به شرایط آب و هوایی و حاصلخیزی خاک از عطر و کیفیت مطلوبی برخوردار است.
او توضیح داد: در چند سال اخیر ترویج کشت نشایی به جای کشت دستی بذر مدنظر این مدیریت قرار گرفته است که مزیت هایی همچون کاهش مصرف آب، کاهش مصرف بذر، سم و کودهای شیمیایی و همچنین افزایش عملکرد در واحد سطح دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا خاطر نشان کرد: ۹۵ درصد عملیات برداشت محصول برنج در این منطقه مکانیزه است و توسط ۵۵ دستگاه کمباین برنج در حال انجام است.