این جشنواره در بخشهای تولید محتوای مجازی؛ عکس رویداد ویژه عکاسی (فتوماراتن)، معماری و قوم نگاری، آرشیوی؛ هنرهای سنتی و صنایع دستی؛ آثار مکتوب و نمایشنامه؛ آثار تلویزیونی و سینمایی؛ آثار رادیویی؛ آثار تجسمی و موسیقی برگزار میشود.
جایزه ویژه شیراز با هدف ارسال آثار مرتبط با میراث فرهنگی استان فارس ذیل سومین جشنواره چند رسانهای میراث فرهنگی در نظر گرفته شده است تا بخش ویژهای برای حضور هنرمندان، پژوهشگران، فعالان و علاقهمندان به میراث فرهنگی استان فارس و شهر شیراز در سراسر کشور و معرفی آثار فاخر تولید شده در این زمینه را فراهم کند.
این بخش جشنواره استان فارس و شهر شیراز و ظرفیتهای منحصر به فرد تاریخی، فرهنگی، و هنری آن را معرفی خواهد کرد تا ۱۵ مهرماه آخرین مهلت شرکت در این جایزه است، ضمن اینکه مهلت ارسال آثار به سایر بخشهای سومین جشنواره بینالمللی چند رسانهای میراث فرهنگی تا ۳۰ شهریورماه امسال بود و این مهلت به اتمام رسیده است و تنها مهلت شرکت در بخش جایزه ویژه شیراز باقی مانده است.
محورهای فراخوان این جشنواره شامل ارائه آثار با محتوای ویژه فارس در ۵ محور مختلف با موضوعهای زیر برگزار و داوری خواهد شد:
۱- میراث فرهنگی و رویدادهای دورههای مهم تاریخی فارس شامل هخامنشیان ساسانیان، آل بویه، آل مظفر، آل اینجو، اتابکان و دوره زندیه.
۲- میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی استان فارس، آثار تاریخی نقش برجستههای باستانی (روایت پیروزی شاپور اول ساسانی بر والرین امپراطوری روم)، آثار ثبت جهانی فارس و بافت تاریخی شیراز.
۳- میراث معنوی شامل معرفی شیراز، سومین حرم اهل بیت(ع)، آستان حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع)، امامزادگان واجبالتعظیم فارس، میراث ناملموس، آیینها و مراسم مذهبی محرم و صفر، مراسم تعزیه، آیینها و سنتهای بومی و محلی، فرهنگ اقوام، موسیقی، محلی، کوچ عشایر.
۴- هنرهای سنتی و آرایههای معماری (صنایع دستی، دستآفریدههای تاریخی، معماری و تزیینات بنا، مشاغل …).
۵- مفاخر و نامآوران استان فارس در حوزههای تاریخی، فرهنگی، مذهبی، ادبی، هنری، اجتماعی، دفاع مقدس، ورزشی و…
بخش عکاسی معماری و قومنگاری شامل بناهای تاریخی، آیینها، آداب و رسوم و رویدادهای فارس و شیراز است؛ بخش آرشیوی هم شامل عکسهای دارای قدمت حداقل ۳۰ سال مربوط به شیراز یا استان فارس با محورهای ۵ گانه فراخوان است.
در بخش تولید محتوای مجازی هم تولیدکنندگان محتوای ویدیویی در فضای مجازی میتوانند با ارسال نشانی صفحه خود با محوریت موضوعات ۵گانه در جشنواره شرکت کنند.
بخش موسیقی هم شامل موسیقی فولکلور، اصیل سنتی و پاپ است. بخش نمایشنامهخوانی نیز شامل نمایش خیابانی، صحنهای، آییینی، شعرخوانی حافظ خوانی، سعدیخوانی و… است.
آثار مکتوب نیز شامل فیلمنامه ایده وتجربه، مقاله، شعر، سفرنامه، گزارش خبری، تیتر خبری، مصاحبه خبری، یادداشت است و آثار تجسمی نیز شامل مینیاتور و تذهیب، نقاشی نقاشی خط، خوشنویسی، پوستر کاتالوگ، گرافیک، دیوارنگاری و…است.
بخش آثار سینمایی شامل فیلم سینمایی، مستند و فیلم کوتاه و بخش آثار تلویزیونی شامل داستانی، سریال، مستند، پویانمایی، نماهنگ، تیزر و گزارش خبری است و بخش آثار رادیویی نیز شامل پادکست، مستند، نمایش و گزارش خبری است.
آثاری در این رویداد پذیرفته خواهند شد که با دو عرصه زیر همخوانی داشته باشند:
۱- به شکل مستقیم یا غیرمستقیم به معرفی میراث فرهنگی استان فارس، شامل میراث ملموس (تاریخی، مذهبی، فرهنگی، طبیعی و…) میراث ناملموس (معرفی هنرهای بومی سنتی و صنایع دستی، دانشش و مهارت مرتبط با جهان و طبیعت، کردارهای اجتماعی آیینها، فرهنگها، افسانههای مردمی یا قومی و محلی، هنرهای نمایشی معرفی مفاخر و مشاهیر ملی، دینی و…) بپردازد.
۲- دبیرخانه جشنواره ارسال کننده را صاحب اثر دانسته و تمامی مسئولیت حق کپی رایت و سایر موضوعات مرتبط بر عهده ارسال کنده است.
شرکت عکاسان داخلی و خارجی در این جشنواره آزاد است و هر عکاس میتواند حداقل ۱۰ فریم عکس را به تفکیک در هر یک از بخشهای دوگانه معماری قوم نگاری و آرشیوی در سایت جشنواره بارگذاری کند.
علاقهمندان در بخش جایزه ویژه شیراز میتوانند حداکثر تا ۱۵ مهرماه جاری آثار خود را به آدرس ch-festival.mcth.ir ارسال کنند. همچنین شماره تماس ۰۹۰۲۶۳۶۲۹۲۵ پاسخگوی سوالات علاقهمندان خواهد بود.
انتهای پیام