این جشنواره که با سابقهترین و مهمترین رویداد تئاتری استان است، بر توجه به موضوعاتی نظیر ضرورت افزایش جمعیت، خدمات خاص دولت، تقبیح سقط جنین، نقش مقاومت در مبارزه با استکبار بهویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی، خدمات پیشرفت نظام، امید اجتماعی، ارتقای نهاد خانواده، همگرایی و هویت ملی، ارزشهای انسانی اسلامی، آرمانهای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و توجه به شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) تأکید دارد.
آثار برگزیده جشنواره مذکور که در دو بخش صحنهای و خیابانی برگزار میشود، به جشنواره منطقهای و بینالمللی تئاتر فجر راه پیدا خواهند کرد.
طبق اعلام دبیرخانه جشنواره، اولویت پذیرش آثار توسط هیأت انتخاب جشنواره، با نمایشهایی است که با توجه به موضوعات و مسائل منطقه و استان (پرداختن به شخصیتها و مفاخر استانی، استفاده از بسترهای فرهنگی، هنری، اجتماعی، تاریخی، ادبی، اقتصادی، سیاسی استان، آداب و رسوم و سنتها در جهت رشد و توسعه تئاتر در استان) با چشم انداز جهانی و بهرهگیری از شیوهها، شگردها و جریانهای روز تئاتر جهان، و همچنین موضوعات اشاره شده در بخش مقدمه پرداخته و تولید شده باشند.
آثار بخش رقابتی، صرفاً به آثار، نمایشنامهها و طرح و ایدههای(ویژه بخش تئاتر خیابانی) ایرانی اختصاص دارد اما حضور گونههای نمایشی و رویکردهای متفاوت اجرایی در دو بخش تئاتر صحنهای و خیابانی (محیطی، خیابانی، هنرهای اجرایی بینارشتهای، خارج از صحنه، شورایی، کاربردی، میدانی، بیرونی، تئاتر در فضای باز و…) بلامانع است.
طرح و ایده (ویژه بخش تئاتر خیابانی) و متون اقتباسی منوط به ذکر دقیق مشخصات صاحب اصلی اثر، نوع اقتباس و با اخذ مجوز از نویسنده، ایدهپرداز (ویژه بخش تئاتر خیابانی)، مترجم یا ناشر به صورتی که حقوق صاحب اثر حفظ شود، میتواند در بخش رقابتی جشنواره حضور داشته باشد. در صورت رعایت نشدن این مهم، مسئولیت حقوقی مترتبه بر عهده در درجه اول متوجه نویسنده نمایشنامه و یا ایده پرداز (ویژه بخش تئاتر خیابانی) و کارگردان و سپس هیات انتخاب و دبیرخانه جشنواره استان خواهد بود و حتی در صورت انتخاب اثر برای حضور در جشنواره منطقهای و بین المللی تئاتر فجر، ستاد جشنواره فجر می تواند اثر را در هر مرحلهای حذف کند.
ارائه مجوز کتبی نویسنده، ایده پرداز (ویژه بخش تئاتر خیابانی)، مترجم یا ناشر برای شرکت در جشنواره تئاتر استانی سال ۱۴۰۳ از سوی کارگردان و گروه متقاضی، به دبیرخانه جشنواره استان الزامی است. مسئولیت پذیرش آثارِ بدون کسب مجوزِ نویسنده، ایده پرداز (ویژه بخش تئاتر خیابانی)، مترجم یا ناشر، به عهده شورای صدور پروانه نمایش شهرستان، استان (با توجه به اجرای عمومی آثار) و دبیرخانه جشنواره است. همچنین حفظ حقوق معنوی نویسنده و ایده پرداز (ویژه بخش تئاتر خیابانی) یا مترجم، در اقلام تبلیغاتی نمایشها الزامی است.
آثار بخش رقابتی جشنواره تئاتر استانی، صرفا مختص آثار نمایشی تولید شدهی هنرمندان استان که اجرای عمومی آنها به انجام رسیده است، خواهد بود؛ بنابراین گروههایی میتوانند در جشنواره استانی حضور داشته باشند که در فاصله زمانی اتمام جشنواره استانی ۱۴۰۲ تا دو هفته پیش از شروع جشنواره استانی ۱۴۰۳، آثار آن ها در بخش تئاتر صحنهای، حداقل ۵ نوبت در شهرهای کوچک و ۱۰ نوبت در کلانشهرها و در بخش تئاتر خیابانی حداقل ۴ نوبت در شهرهای کوچک و ۸ نوبت در کلانشهرها به اجرای عمومی رسیده باشد.
تنها ملاک تأیید اجرای عمومی آثار نمایشی برای شرکت در جشنواره تئاتر استانی و نیز حضور در جشنواره منطقهای و بین المللی تئاتر فجر، درج اطلاعات آثار نمایشی، در بازه زمانی اجرا، در درگاه جامع سایت ایران تئاتر و Prtf.theater.ir با ثبت تاریخ اجرای عمومی اثر است؛ بنابراین، در تهیه و گزارش اجراهای عمومی، لازم است مؤلفهها و مشخصات کامل آثار در پورتالهای استانی ثبت شود.
در صورت مغایرت اطلاعات مندرج در درگاه استانی، در هر مرحلهای از برگزاری، امکان حذف گروه نمایشی مورد نظر از فرایند جشنواره وجود خواهد داشت. هر کارگردان مختار است از طریق یکی از روشهای زیر، متقاضی حضور در هر یک از بخشهای صحنهای یا خیابانی جشنواره بینالمللی تئاتر فجر باشد؛ از طریق جشنواره استانی، حضور در فرایند انتخاب نهایی برگزیدگان جشنوارههای استانی، منطقهای و انتخاب برای جشنواره بینالمللی تئاتر فجر.
علاقهمندان برای ثبتنام میتوانند به سامانه جشنوارههای تئاتر استانی و منطقهای به نشانی Prtf.theater.ir مراجعه کنند. انتخاب آثار راه یافته به جشنواره از طریق دیدن فیلم آثار صورت میگیرد؛ بنابراین ارسال سه نسخه لوح فشرده از اجرای عموم نمایش به دبیرخانه جشنواره الزامی است.
گروههای نمایشی در حین اجراهای عمومی باید اثر خود را ضبط کنند و سپس فیلم نمایش را به دبیرخانه جشنواره تئاتر استان تحویل کنند. ضبط نمایش باید با یک دوربین و به صورت ثابت انجام شود.
مهلت ارسال فیلم هم ۱۴ مهرماه سال جاری و بازبینی آن ۱۶ تا ۱۹ مهرماه جاری اعلام شده است و در نهایت نتایج اولیه هم ۲۹ مهرماه اعلام میشود و خود جشنواره هم در بازه زمانی ۱۵ تا ۱۸ مهرماه و اختتامیه آن ۱۸ آبانماه برگزار خواهد شد.
دبیرخانه جشنواره در تالار حافظ شیراز واقع در چهار راه حافظیه قرار دارد و شماره ۰۹۰۳۱۷۹۴۶۶۵ پاسخگوی سئوالات متقاضیان برای شرکت در این جشنواره است.
انتهای پیام