جاوید عباسی امروز، ۱۴ شهریور در نشست جهادکشاورزی فارس، بیشترین احتمال طغیان این آفت را در باغهای انار شهرستانهای کازرون، ممسنی، داراب، شیراز، ارسنجان، فسا، استهبان و مرودشت و باغات سیب شهرستان های سپیدان، شیراز و آباده عنوان کرد.
وی از باغداران خواست از ۲۰ روز قبل از رسیدن میوههای سیب و انار نسبت به بررسی جمعیت مگس و وضعیت آلودگی باغات خود برای پیشگیری از خسارت این آفت اقدام کنند.
عباسی تاکید کرد: باغداران در صورت مشاهده هرگونه ریزش نابهجای میوه در زیر درخت سریعاً مراتب را با کارشناسان جهاد کشاورزی منطقه خود مطرح تا در صورت تائید آلودگی طبق نظر آنها نسبت به کنترل آفت اقدام شود.
به گفته وی، در حال حاضر از شهرستانهای کازرون، شیراز، سپیدان، ارسنجان، مرودشت، داراب، آباده، اقلید، جهرم و فسا وجود این آفت گزارش شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس بیان کرد: مگس میوه مدیترانهای همان مگس مرکبات با نام علمی Ceratitis capitata، مهمترین و مخربترین گونه مگس میوه در دنیا است.
وی تصریح کرد: این آفت از آفات مهم قرنطینهای است که در استان فارس برای اولین بار در دی ماه سال ۱۳۸۶ در شهرستان شیراز مشاهده شد.
عباسی با اشاره به اینکه مگس میوه مدیترانهای زیان آورترین گونه از مگس میوه است که به بیش از ۳۰۰ گونه گیاهی خسارت میزند، گفت: میزبانهای این آفت انواع درختان میوه هستهدار، میوه دانهدار و میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری است.
وی بیان کرد: این آفت، توانایی انتقال و انتشار وسیع به مناطق سالم از طریق پرواز حشره کامل و میوههای آلوده وجود دارد و انتقال و جابهجایی میوههای آلوده، مهمترین روش گسترش و شیوع آفت است.
عباسی اظهار کرد: درختانی که میوه در حال رسیدن دارند از جمله انار، سیب و هلو در این زمان در معرض آسیب بیشتری نسبت به سایر باغها قرار دارند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با تاکید بر اینکه آفت مذکور توانایی ایجاد خسارت ۱۰۰ درصدی در باغ های میوه دارد، از باغداران خواست با مشاهده هرگونه شواهد از آلودگی به کلینیکهای گیاه پزشکی یا مراکز جهاد کشاورزی در سرتاسر استان فارس مراجعه کنند.
انتهای پیام