به گزارش سحاب پرس و به نقل از شیراز نوین، یک کارت ویزیت را زیر کارت سوخت قرار داده و محکم به داخل ریدر فشار میدهد؛ دستگاه باز هم پیغام میدهد: «کارت را بهصورت صحیح وارد کنید.» مأمور جایگاه، یک کارت ویزیت دیگر را هم از جیب لباس قرمزش خارج میکند و میخواهد با کمک آن، هرطور شده کار مردم را راه بیندازد، اما بیفایده است.
مرد مراجعهکننده: خودتان کارت آزاد ندارید؟
مأمور: نه متأسفانه، سهمیه امروزمان تمام شده است.
– من مسافرم و بنزین هم ندارم. چه کنم؟
+ برو پمپ بنزین دروازه قرآن، احتمالاً کارت دارد.
– فکر نکنم به آنجا برسم. بنزین تمام میکنم!
مأموران برای رها شدن از سؤال و جوابهای تکراری، بنری را در ورودی جایگاه نصب میکنند: «اتمام سهمیه کارت سوخت. بنزین آزاد نداریم.»
این روزها و بهخصوص شبها کارت سوخت برای برخی مردم به یک معضل جدی تبدیل شده است. مأموران جایگاهها میگویند کارتهایی که در اختیارشان است، سهمیه محدودی دارند. برخی از مراجعان، یا کارت سوخت ندارد و یا روی آن دستگاه جواب نمیدهد. برخی هم نمیخواهند سهمیه ۱۰۰لیتری کارت سوخت خود را مصرف کنند. مأموران جایگاه میگویند در برخی موارد، ایراد از کارت سوخت هم نیست و خود دستگاههای حاضر در پمپ بنزینها دچار ایراد است؛ یعنی این کارت ممکن است روی دستگاهی دیگر جواب بدهد. هرچه هست، این مسئله ممکن است مردم را در مواقعی با معضل جدی مواجه کند. هرچند اکثریت اتومبیلداران میتوانند با کمی مدیریت، کار را به جایی نکشانند که نبود کارت سوخت، آنها را با دردسر مواجه کند. اما مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی فارس میگوید مردم با رعایت انصاف و استفاده از کارت سوخت شخصی، میتوانند بیشترین نقش را در جلوگیری از این دردسرها ایفا کنند و میافزاید: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی از شهریورماه سال گذشته، ۹۵ درصدِ سوختگیری در کلیه پمپ بنزینها باید با کارت سوخت شخصی مردم انجام شود. اسدالله طاهری اضافه میکند: برای موارد اضطرار و با پیشبینی اینکه شاید کارت سوخت خودرویی معیوب شده باشد یا به هر دلیلی همراه با راننده نباشد، تعداد محدودی کارت سوخت در اختیار جایگاهداران قرار داده شده است که کار مردم راه بیفتد.
در هر ماه ۶۰ لیتر بنزین یارانهای و سپس ۱۰۰ لیتر هم بنزین آزاد ۳هزار تومانی در هر کارت سوخت قرار داده میشود. اما آیا این مقدار برای استفاده مردم کافی است؟ طاهری در اینباره گفت: معمولاً برای حدود ۹۰ درصد مردم، این مقدار کفایت میکند. با ۱۶۰ لیتر، حداقل میتوان ۱۶۰۰ کیلومتر مسافت طی کرد که این مقدار برای کسانی که میخواهند در سطح شهر تردد کنند، کافی بهنظر میرسد. برای کسانی هم که میخواهند سفر بروند و ترددهای بین شهری زیادی دارند، کارتهایی در اختیار جایگاهداران قرار داده شده است.
بهگفته مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی فارس، این پیشبینی هم انجام شده است که در جایگاههای واقع در جادهها، همواره کارت سوخت کافی وجود داشته باشد تا کسی در مسیر نماند. او با بیان اینکه ۱۰۰ لیتر آزاد قابل ذخیره و انتقال به ماه بعد نیست، اما سهمیه یارانهای تا ۶ ماه قابل ذخیره است، گفت: رسانهها و مردم باید فرهنگ استفاده از کارت سوخت شخصی را جا بیندازند تا مشکلی برای سایران به وجود نیاید. طاهری در خصوص دستگاههای خراب و فرسوده نیز عنوان کرد: تعداد ۳۲۰ پمپ بنزین در کل استان داریم که سال گذشته ۴۵ درصد دستگاههای حاضر در جایگاهها مشکل خرابی داشتند، اما طی ۵ ماه گذشته، کارگاهی در شیراز برای تأمین قطعات به راه افتاد که قطعهها را تعمیر، تست و نصب میکند. وی ادامه داد: با فعالیت این کارگاه، تعداد دستگاههای خراب به زیر ۵ درصد رسیده است؛ این کار خوبی است که در استان فارس آغاز شده و امیدواریم به مرور تعداد دستگاههای خراب را به حداقل برساند.
با کارت خودتان بنزین بزنید، مشکل حل میشود
مدیرعامل پخش فرآوردههای نفتی منطقه فارس در پاسخ مشکلات دستگاههای کارتخوان بنزین گفت: با کارت خودتان بنزین بزنید، مشکل حل میشود.
لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=106738
- خبرنگار : ساسان یگانه (مدیرمسئول)
- سردبیر : ساسان یگانه
- بدون دیدگاه