رئیس کل دادگستری استان فارس در این نشست ضمن تأکید بر اهمیت و نقش شوراهای حل اختلاف خواستار مشارکت و حضور مستمر همه معاونین و رؤسای حوزه های قضایی استان و نظارت دقیق بر عملکرد شوراهای حل اختلاف بویژه در راستای ارتقای فرهنگ صلح و سازش در سطح جامعه شد.
حجت الاسلام و المسلمین سید کاظم موسوی با تاکید بر اهمیت راه اندازی طرح همیاران شوراهای حل اختلاف در مساجد کشور خاطر نشان کرد: مساجد و علما نقش محوری و مؤثری در ترویج فرهنگ صلح و سازش حل و فصل خصومت ها در جامعه دارند و این طرح یکی از رویکردهای جدید قوه قضاییه برای کاهش حجم ورودی پروندهها به دستگاه قضایی با بهرهگیری از فرهنگ دینی صلح و سازش است.
رئیس کل دادگستری استان فارس تصریح کرد: امروزشورای حل اختلاف به عنوان یک نهاد مدنی و مردم محور برآمده از بطن مردم نقش بسیار مهمی در نظام دادرسی و در حوزه قضازدایی و عدالت سازشی ترمیمی ایفا می نماید و همچنین تعداد بسیاری از پرونده های موجود در نظام قضایی کشور از سوی شورای حل اختلاف منجر به صلح و سازش می گردد و همین کارکرد مهم نتیجه نهادینه شدن فرهنگ صلح و سازش است.
در ادامه این نشست سرپرست شوراهای حل اختلاف فارس نیز به ارائه گزارشی ازعملکرد هفت ماهه شوراهای حل اختلاف استان و مقایسه با هفت ماهه مشابه سال قبل پرداخت و بیان داشت: ارتقاء عملکرد شوراهای حل اختلاف نیازمند همکاری و مساعدت همه معاونت های دادگستری استان است.
حجت الاسلام و المسلمین توانی افزود : در ۷ ماه اول سال ۹۹ پروندههای وارده به شعب شوراهای حل اختلاف بیش از ۱۳۹ هزار فقره بوده که نزدیک به همین مقدار پرونده مختومه و بیش از ۳۳ هزار پرونده در مجموعه شوراهای حل اختلاف در استان فارس به مصالحه ختم شده است.
سرپرست شوراهای حل اختلاف با اشاره به افزایش ۳۱درصدی پرونده های وارده در مهرماه به مجموعه شوراهای فارس تصریح کرد : حوزه های قضایی بیرم،کنارتخته وکمارج، شیبکوه،گراش، زرقان، بیضا و خرامه دارای بیشترین درصد مصالحه درمهرماه سال جاری بوده است.