• امروز : دوشنبه - ۲۶ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : 13 - ربيع أول - 1446
  • برابر با : Monday - 16 September - 2024

اخبار ویژه

در مرداد ماه سال جاری بیش از ۵ هزار تن کود کشاورزی اوره از سهمیه مصوب شرکت خدمات حمایتی کشاورزی فارس در سطح استان توزیع شد در پنج ماه نخست سال جاری بیش از یک هزار تن کود کشاورزی اوره از سهمیه مصوب شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فارس بین کارگزاران در سطح شهرستان سرچهان توزیع شد شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فارس در پنج ماه نخست سال جاری بیش از یک هزار تن از انواع نهاده کشاورزی را بین انبار کارگزاران در شهرستان فسا توزیع کرد توزیع انواع نهاده‌های کشاورزی از سهمیه مصوب شرکت خدمات حمایتی کشاورزی فارس بین کارگزاران شهرستان اقلید از آغاز سال جاری تا پایان مرداد ماه شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فارس در پنج ماه نخست سال جاری مقدار ۱۵ تن کود کشاورزی به شهرستان کوهچنار ارسال و توزیع کرد از آغاز سال چاری تا پایان مرداد ماه بیش از ۸۰۰ تن کود کشاورزی فسفاته از سهمیه مصوب شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فارس در سطح استان توزیع شد انجام عملیات نمونه برداری از پارت ۴۷ کود سولفات پتاسیم شرکت معدنی املاح ایران توسط کارشناسان شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فارس رویداد «دستان پر مهر» در شیراز برگزار می شود

5

سرآمدی پژوهشگاه دانش های بنیادی، دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف در ۲۰۲۴ نیچر

  • کد خبر : 103583
  • 15 مرداد 1403 - 18:15
سرآمدی پژوهشگاه دانش های بنیادی، دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف در ۲۰۲۴ نیچر
رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام از کسب جایگاه اول تا سوم ایران در گزارش سال 2024 نیچر توسط پژوهشگاه دانش های بنیادی، دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف خبر داد.

به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، دکتر سید احمد فاضل زاده  رئیس مؤسسه ISC گفت: نیچر ایندکس گزارش سالانه خود را تحت عنوان پیشگامان پژوهش منتشر نمود. این گزارش بر اساس داده‌های این پایگاه در بازه زمانی ۱ ژانویه ۲۰۲۳ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳ می باشد. در گزارش ۲۰۲۴ پیشگامان پژوهش، جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای جهان حائز جایگاه ۳۲ شده است. همچنین پژوهشگاه دانش های بنیادی، دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب رتبه اول تا سوم را کسب نموده اند.

فاضل زاده افزود: نیچر ایندکس پژوهش ­ها و همکاری ­های با کیفیت را با استفاده از معیارهای ساده، شفاف و جاری، بررسی می­ نماید. این پایگاه، یک پایگاه داده با دسترسی آزاد است که بر اساس وابستگی نویسندگان و روابط سازمانی، مشارکت در مقالات پژوهشی منتشر شده در مجلات باکیفیت علوم طبیعی و علوم بهداشت، که بر اساس شهرت توسط گروه مستقلی از محققان انتخاب شده اند، را دنبال می کند و اطلاعات یک دوره ۱۲ ماهه را بر روی وبگاه خود نمایش می­‌دهد.

انتخاب مجله و مقاله

رئیس موسسه ISC افزود: مجلات گنجانده شده در نیچر ایندکس، صرف نظر از ناشر، توسط پژوهشگران فعال علوم طبیعی انتخاب شده اند. بدین صورت که از پژوهشگران خواسته شده است که نشریاتی را که ترجیح می دهند بهترین کار خود را در آنها منتشر کنند را بدون توجه به معیارهایی مانند ضریب تأثیر نشریه، و بر اساس درک خود از محتوای نشریات فهرست نمایند. این فرآیند اخیراً در سال ۲۰۲۳ برای افزودن مجلات علوم سلامت نیز انجام شده است که تعداد نشریات آن به ۱۴۵ نشریه رسیده است.

محدودیت ها

وی گفت: نیچر ایندکس بخش کوچکی از تعداد کل مقالات تحقیقاتی منتشر شده را دنبال می کند و فقط علوم طبیعی و علوم بهداشتی را پوشش می دهد. عوامل زیادی وجود دارد که خروجی یک موسسه را در نیچر ایندکس تعیین می کنند. اندازه مؤسسه، و همچنین ترکیب تخصص­ های تحقیقاتی در مؤسسه، از جمله عوامل اصلی می ­باشند. نیچر ایندکس راهکاری جهت نرمال سازی داده ها برای چنین عواملی ندارد. بلکه تنها داده های خامی را ارائه می دهد که می تواند به تجزیه و تحلیل کمک کند.

 نیچر ایندکس تعداد مطلق و تعداد سهم کسری از انتشار مقاله در سطح سازمانی و ملی را ارائه می دهد و به این ترتیب، شاخصی از خروجی و همکاری پژوهشی با کیفیت در سطح جهانی را ارائه می دهد. این به صورت کلی و نیز بر اساس ۵ حوزه موضوعی کلی فیزیک، شیمی، علوم بهداشت، زمین و علوم محیطی و علوم زیستی شاخص در سطح موسسه، کشور، منطقه به دو صورت محاسبه می شود:

تعداد: در صورتی که یک یا چند نویسنده مقاله پژوهشی از آن موسسه یا مکان باشند، بدون توجه به اینکه چه تعداد از نویسندگان همکار از خارج از آن موسسه یا مکان وجود دارد، امتیاز ۱ به موسسه یا مکان اختصاص داده می شود.

سهم: یک شمارش کسری است که نسبت نویسندگان یک موسسه یا کشور/ منطقه و تعداد مؤسسات وابسته در هر مقاله را در نظر می‌گیرد برای محاسبه سهم، مشارکت همه نویسندگان به طور مساوی در مقاله در نظر گرفته می شود.

جایگاه جمهوری اسلامی ایران در گزارش سالانه نیچر ایندکس ۲۰۲۴

 رئیس موسسه ISC گفت: در گزارش ۲۰۲۴ پیشگامان پژوهش که بر اساس داده‌های نیچرایندکس از ۱ ژانویه ۲۰۲۳ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۳ است، کشور ایران در میان کشورهای جهان حائز جایگاه ۳۲ شده است. در این گزارش کشورهای چین، آمریکا و آلمان به ترتیب جایگاه های اول تا سوم را دارند.

جدول ۱: جایگاه جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای جهان

وی افزود: بر اساس ۵ حوزه موضوعی کلی فیزیک، شیمی، علوم بهداشت، زمین و علوم محیطی و علوم زیستی بهترین جایگاه جمهوری اسلامی ایران در حوزه موضوعی فیزیک با جایگاه جهانی ۲۸ بوده است. عملکرد ایران در ۵ حوزه موضوعی بر اساس تعداد سازمان های ایرانی حاضر و نیز تعداد و سهم مقالات در جدول ۲ نشان داده شده است.

جدول ۲: عملکرد ایران در حوزه های موضوعی در گزارش سالانه نیچر ایندکس ۲۰۲۴

در این گزارش ۱۰۷ سازمان ایرانی حضور دارند که ۸۶ سازمان ماهیت دانشگاهی دارند. در بین کلیه سازمان‌ها پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب رتبه اول تا سوم را کسب نموده اند. عملکرد ۲۰ سازمان­ برتر جمهوری اسلامی ایران در پایگاه نیچر ایندکس ۲۰۲۴ در جدول ۳، نشان داده شده است.

جدول ۳: عملکرد سازمان های جمهوری اسلامی ایران درگزارش سالانه نیچر ایندکس ۲۰۲۴

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=103583

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.